Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Zjutraj je spaček prišel in smo se ga lotili. Delo je potekalo BP do tik pred koncem... potem pa se je zalomilo in smo porinili spačka v garažo...

:argue1:

... pa te jutri dokončam ...

Bemti, pa mam spet en kup nepremičnin doma..."Shit happens"... kot bi rekli avstralci...

janez

Premo ven pa drugo not ... se je dogajalo...

garac

Imam eno premo, kpl s prepiksnanimi rokami, le polž je še za stari tip,
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Tako, pa sem doma. Ko sem zjutraj vstal ob 3:22 si res nisem mislil, da bom domov prisel z vlakom ... Ampak zivemu cloveku se vse zgodi. Janez ni nic kriv, napako je naredil dobavitelj obnovljene preme, ki je dobavil premo za AMIja in ne spacka ... Kar sva s Kezo ugotovila sele na koncu ... hijaaa ... Pivce za zivce res pomaga. =)

Pa se pa fotografij delovnega procesa ... in mojstra v elementu.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Pa se malo ... Zdaj pa spat, imam ze majhne oci. Na pot sem krenil ob 3:45 AM, jasno z drugega konca Slovenije.

Aja, pa vlak Celje - Ljubljana vozi 1h40min, s 6-minutnim prestopom v Zidanem mostu. Nic cudnega, da se vsi raje pobijamo po cestah ...

janez

Fajn se naspi Dvorjan... jaz imam pa jutri delovno nedeljo. Sem našel kardan in gre jutri gor. Prejle sem pa že nekaj priprav delal na spačku, tak da bo šlo. Te pokličem popoldan...

dvorjan

No, danes smo za potepanje izbrali kar Kezin konec. =)

Na tem mestu bi se rad najlepse zahvalil Goxu in Garacu za prevoz in druzbo ter mojstru Janezu za odpravo tezave. Ker pa v Konjicah ocitno razsaja nekaksen virus, ki okuzi serijo A, je tudi spacek zacel prav nemarno kasljati in hropsi.

Jutri tako ze grem v akcijo za nov prednji lonec ...

janez

Ja, žal se je prednji lonec začel razpadat in sem to opazil šele na koncu del , ko sem spačka vžgal in se peljal na probo. Večinoma imam doma kakšnega v rezervi vendar je ravno prejšni teden Jagoda odnesel komplet in v nedeljo popoldan ni bilo varijante najti drugega...

No pa glavno ,da je spaček vozen, lonec pa se bo menjal.

Je pa bil spet pester vikend, me boste razvadili z obiski... Gox, lep avto imaš, kolkr sem videl v temi... Pa hvala Goxu, Gašiju in Dvorjanu za krof s Trojan... mi je pasal za večerjo...

garac

E, janez, tudi tebi hvala za osvežilo in nasvet. Zdaj vem od kje vijak vzet haha, super
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Danes narocen prednji lonec pri Herkulesu. Tudi dobava naj bi bila ze danes popoldan, tako da zna biti, da bo prdula kar hitro sanirana. =) V sredo ima namrec tehnicni pregled.

garac

Koliko € pa hočejo zanj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Herkules = 48,55€
OLEF = 51,50€

Ostali pa pravijo, da nimajo. Oziroma je dobava 14 dni+ ...

Je pa izpusni lonec od firme BOSAL.

garac

Niti ni drag, saj je bil lani najugodnejši na češkem srečanju 42€ (Walker)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Evo, update stanja ...

Predvcerajsnjim ni bilo nic z menjavo izpuha. Dopoldan sem ga peljal k Lausu, kjer je ponizno cakal na parkiriscu, pa se ga niso usmilili, temvec so me ob 15:30 klicali, da jim ne bo uspelo, ker imajo gneco z menjavo gum. Tudi prav. Sem ga odpeljal k Novaku, kjer so tudi imeli polne roke dela z novodobnimi citroeni. Sefe je bil vsaj toliko prijazen, da je pogledal stanje in mi pritrdil, da bo tudi v tem stanju naredil tehnicni pregled.

In sem si rekel, prav, bo pa vse pocakalo mojstra Kezo, se raje vidim ta scenarij.

Danes sva dobila po posti zavarovalno polico in sva sla na AMZS na tehnicni pregled. Tam so se ga razveselili kot otrok igrace, saj je bilo v trenutku okoli njega vec mehanikov. Merjenje izpustov mu sprva ni slo od rok, zato so mu znizali minimum do te mere, da sedaj prede kot vrhniski spacki. Mene sicer skrbi, ali bo ugasal ob hladnih jutrih ... Zavore in podvozje so bili ok, pred nama pa se zadnji izziv. Leva luc je svetila prenizko, zato je mojster posegel po kljucu 19 in jo nastavil.

Odsel sem placat se cestno takso in tako se zdaj 216,50 evra lazji lahko vozim do naslednje pomladi ...

Mimogrede, narocena je tudi nova streha, tako da bo spacek pred pravimi letosnjimi avanturami v polni kondiciji ...

janez

No evo, me veseli da so na AMZS spet zadovoljni... heheh... Ja lonc bova zamenjala in streho tudi. Èe se mi "Marija" prikaže bodo deliin tvoja streha jutri pri meni, če ne pa v ponedeljek.

Zdaj sva pa že skor vse pošraufala... zavore, končniki, roke, volan, amortizerji,... Pa še nov lonc in koleno... :BigThumbs: