Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Aja, to ,d ane bo nič z montažo sem kar malo pričakoval... Zadnjič sem gledal kaj delajo tule v eni "auspuh firmi"... Večinoma sta sam dve matice za odšraufat na motorju, pol pa so vse neke šelne in razne flančne... večinoma pa sam trimblic poje. Pri spaku je pa malo drugače. Kdor je kdaj že delal to ve o čem govorim. Že ko so bili še original lonci si ga težko gor spravu, zdaj ko so pa vsi univerzalni pa moraš kr mal grifa met pa razmišljat zraven, da vse skup sestaviš brez sikanja.  Vsak primerek od A serije je imel drugačen lonc in drugačne grelne kolektorje, tako ,da nisi mogel kar vsepovprek skup montirat.

Zdaj pa je to vse isti izdelek... Najbolj je pri Amiju to vidno, ko koleno ne gre mimo roke - mimo stabilizatorja.

janez

Citat od: dvorjan;95907...

Mimogrede, narocena je tudi nova streha, tako da bo spacek pred pravimi letosnjimi avanturami v polni kondiciji ...

Streha je danes prišla iz tujine expres... V sredo sem jo naročil, še sam ne morem verjet tej brzini. Zraven pa še en kup delov, ki jih rabim za "dvoriščne nepremičnine".  Jutri se spet vidimo s plavim spačkom...

:BigThumbs:

janez

Spaček je bil dopoldan porihtan. Streha nova, lonec in cev lepo predeta, vplinjač nastavljen...

dvorjan

Drzi, Janez je bil spet totalno priden. Najprej je sla dol stara streha (in z njo 2 nalepki), nato pa nova gor. Je pridno pihalo v Sl. Konjicah, tako da nama fotoaparat ni prisel takoj na pamet, zato bolj malo slik okoli strehe. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Veter je hitro shladil izpuh, tako da je bila takoj na vrsti se menjava prednjega lonca in povezovalne cevi. Stara cev se ni pretirano upirala, Janez pa je kmalu osvojil se drugo rjasto trofejo. =)

dvorjan

Na vrsto je prisla montaza nove robe. Bosalov prednji lonec se je izkazal z malce presiroko postavljenima cevema, ki vodita do nastavkov na motorju. Nic hudega, ce zjutraj jes zajtrk, se tudi zelezo krivi in 47 cm razlike postane 44 cm. Je pa Bosalov lonec malo manjsi (ozji) od originala, tako da je vgradnja sicer lazja ... Tako vsaj pravi mojster Janez, kateremu se se enkrat lepo zahvaljujem za novo lekcijo. =)

mirchi

Sem te v soboto dvakrat srečal.Najprej malo čez sedmo zjutraj na Stranicah,potem pa še malo čez dvanajsto v Frankolovem.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mirchi

Sem te včeraj dvakrat srečal.Najprej malo čez sedmo zjutraj na Stranicah,potem pa še malo čez dvanajsto v Frankolovem.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

dvorjan

Citat od: mirchi;96132Sem te v soboto dvakrat srečal.Najprej malo čez sedmo zjutraj na Stranicah,potem pa še malo čez dvanajsto v Frankolovem.

Bo kar drzalo, drugic obrni pa z dolgimi lucmi za mano, bos dobil za pivo. =)

V soboto so morali imeti lastniki fickov srecanje, sem jih zjutraj na poti do Janeza srecal kar 6!

dvorjan

Zdaj se ze lep cas ni nic napisalo, pac se ne popravlja vsak teden kaka stvar, ampak avto malo vozi. =)

Danes je bila ena hitra popoldanska akcija. Vgradil se je vzigalnik, da bodo elektricne naprave imele od kje "sok" jemati na poti v Francijo in nazaj. Kabel se je vlekel kar od odprtine, ki je namenjena zicam za upravljanje zracenja, pa po zgornji strani do akumulatorja. Vmes je se varovalka in to je to. [slikalo se ni nic, se je samo delalo]

Obenem sem privijacil se oba sencnika, ki sta bila na novo oblecena, saj sta stara dva prakticno razpadala. [slike obnovljenih sencnikov sledijo]

Aja, pa eno zarnico zadaj levo sem zamenjal. Cez vikend pa mogoce novim dogodivscinam na proti ...

dvorjan

Evo, takole so zgledali sencniki pred posegom - pranje, razmascevanje, razgibavanje, preoblacenje blaga ...

Slike na avtomobilu pa v naslednjih dneh. So pa obleceni v blago modre barve ...

dvorjan

Ste se kdaj sprasevali, kako zgleda 130-kilogramski sofer v spacku? Precej polno, najvecji hec je iskanje rocice za odpiranje vrat. =)

Skoda, da pri roki nisem imel se "vaservage", bi jo na pokrov motorja dal ... So pa fedri delali malce nadur. =)

dvorjan

Vceraj je pa spacek dobil nov kufer. Zdaj je pa pravi popotnik. Plocevinasti nahrbtnik je lepe crne barve, kako fotografijo bo pa janez zalepil, saj sva zaradi hitrih posegov cisto pozabila na fotografiranje ... Sicer pa ga bom sam tudi poslikal, takoj ko operem avto ...

gule

Full optional...made by Keža...

pubi2cv

A to je zdej prvi serijski "new design" Keža kufer po premiku abkantarce ?!?:Hammer3:hehe