Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Zanimive slike - čisto drugačna podoba, kot poleti, ko sem se čez peljal z žabo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Nalednjo sončno nedeljo ti predlagam Mangrt... bo prva prestava pela. Pa ne zato da ne bi šlo v drugi , sam ovinki so tolk na gosto posejani ,da ne dobiš ture in je bolš odnehat pa kar v prvi gor zlest. No res je ,da sem jaz bil gor poleti z naloženo dopustniško dijano... sam vseen. Gor je pa noro. Priporočam vsakemu z veteranom ,da se enkrat gor spravi zapeljat.

dvorjan

@janez:
Pa saj ce bom sel v soboto kartat cez Vrsic, potem lahko v nedeljo se do Mangrta potegnem. Samo potem me bo pa ze zasovrazil, da ga samo po bregovih vozim. =) Na kako lepo nedeljo bova ze se do Nove Gorice sla, pa h Gigotu na kozarec rdecega. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pubi2cv

Fantje....na Mangart bo treba pa počakat....recimo nekje do prve polovice Maja 2011. Je že nakej časa cesta zaprta zaradi snega - in tako bo do odjuge tudi ostalo.....

janez

dvorjan

@pubi2cv:
Po moje do tunela sploh ni snega ... Mogoce je cesta zaprta zato, da ljudje ne hodijo vohljat ...

vinotoc

Citat od: janez;85602Nalednjo sončno nedeljo ti predlagam Mangrt... bo prva prestava pela. Pa ne zato da ne bi šlo v drugi , sam ovinki so tolk na gosto posejani ,da ne dobiš ture in je bolš odnehat pa kar v prvi gor zlest. No res je ,da sem jaz bil gor poleti z naloženo dopustniško dijano... sam vseen. Gor je pa noro. Priporočam vsakemu z veteranom ,da se enkrat gor spravi zapeljat.

Ojla,
sam sem to naredil predlani za 15. avgust. V enem dnevu sem hotel prevoziti Mangart, Predel in Vršič. Pa se je zgodilo tisto na kar sem najmanj računal. Gor na Mangart je šlo normalno, dol pa zaradi praznika postane moj mehari cokla množici avtomobilistov.  Da ne izpadem počasne, sem navzdol seveda vozil v 2. in 3. in predvsem veselo in veliiiiiiko bremzal... Rezultat vam je jasen. Tri ure hladil diske in boga prosil, da nisem uničil bremz cilindra. Predel in Vršič sem od daleč videl :(, domov pa sem se vlekel kot ranjena (beri: neuma in naivna) zver.
Saj vem da vsaka šola nekaj stane. Mene je hvala bogu samo menjave bremz olja iz preventive.
Se pa strinjam z Janezom: Mangart je zakon.
LP jernej.

PS
če pa boste šli še na vrh po slovenski poti, pa obvezno uporabite čelado.  Pa ne hodit na praznik ali vikend, ker po grapi non stop ropota kamenje od onih, ki hodijo pred vami.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dvorjan

Evo, nova sezona bo kmalu pred vrati, pa se delajo nacrti.

Ker bo letos moj spak precej potovalno in mednarodno usmerjen, bom v njem uporabljal tudi navigacijo. Ta pa seveda za delovanje zahteva 12V prikljucek v obliki prizigalca cigaret.

Zdaj pa vprasanje za vse lastnike spackov - kam to stvar namontirati, da me bo najmanj motila?

Kot recejo se bo uporabljala le za priklop polnilcev razlicnih gadgetov in ne priziganje cigaret, tako da je lahko precej skrita (se celo zazeleno).

janez

Spodaj zmontiraj na prečko pod polico zraven zajle za hladen vžig. Najmanj napoti...

garac

kot je rekel janez, kakšen vinkel uporabi pa je. Kako je to slovensko kotni profil?
Pa obvezno varovalko vmes
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Citat od: garac;91429Pa obvezno varovalko vmes

Ja, ja, brez skrbi, brez nje se ne bomo igrali. =)

Lenko

Pa pri prehodu čez požarno steno pazi, če boš vlekel direktno iz akumulatorja. Priporočam da dodatno obložiš da ti pločevina ne prereže kabla in ti ne naredi stika.
LP

pubi2cv

Citat od: janez;91405Spodaj zmontiraj na prečko pod polico zraven zajle za hladen vžig. Najmanj napoti...

Jap....tako imam tudi jaz. Ti lahko slikam, če želiš....

andraž

Elektriko lahko vzameš tudi iz ključavnice. Varovalko pa kar nabližje ključavnici.

dvorjan

8.2. sem se nazadnje peljal s spackom, zato sem danes takoj po prihodu domov sel v garazo preverit, ce me stroj kaj pogresa. Pretirano se ni obotavljal, vzgal je v 3. poskusu, nato pa sva naredila en krog 16 km, da sem preveril, ce je se v dobri kondiciji. Masina ima se veselje do vrtenja, le bremze so prvih par zaviranj nekoliko slabse prijele.

No, jutri bova ob 5h zjutraj zbudila sosede (tooooo), ko se bova odpravila na izlet do manufakture Keza. =)