Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Smola.
Èe ne pljune bencina, potem je uplinjač prazen (ali polprazen) in tudi ne more biti eksplozije.
Za začetek preveri, če je še kaj bencina v tanku, če je kje cev počena (vleče luft) in če je črpalka OK.

LP
Lep pozdrav!

dvorjan

Kable sem vse preveril - staknil in ponovno nataknil.

Bencina v tanku bi moralo se biti kak liter, je pa res da ne prav veliko (ampak ene 3 ali 4 litre pa gotovo). Bom sel vseeeno zjutraj ob 7h na pumpo s kantico ... Mogoce mu ne pase, ker je garaza malo "v klanec".

Cevi in pumpa za gorivo (staro tudi se imam) so bile menjane pred 300 km - saj sem samo od Keze prisel z njim domov ...

Ce pa se to ne bo, imam pa tudi se rezervno vzigalno tuljavo ...

Kaj pa akumulator - koliko verglanj ponavadi zdrzi? Ali pac je ok, dokler vergla ima dovolj moci?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dyfan

Po tem, kar si napisal, se mi zdi, da bo kanta bencina rešila problem.

Akumulator pa le šparaj, ni velik, zato se lahko kmalu upeha.
Ko boš nalil bencin v tank, rajši najprej nekaj časa suči motor s kljuko, da se uplinjač napolni, šele nato verglaj.

LP
Lep pozdrav!

dvorjan

Aha, hvala za pojasnila.

Drugace pa ima spak 60 Ah akumulator, tako da ga sam se napolniti verjetno ne more. =)

Ga bom pa naslednjic v rikverc parkiral, bom videl, ce bo potem kaj raje vzigal. =)

andraž

60 Ah je razkošje za Spačka. Upam, da bo vžgal! :BigThumbs:

Mike666

Tudi rikverc ne bo pomagalo. Ker je sesalna cev v tanku na sredini tanka. mogoče je res benza premalo. Samo zakaj ti ni skašljal o si mu malo cucnil v fergazer?     Cunšpula ali Bobina kot rečejo primorci alora. Maybe.

janez

Sem mu poslal zs pa ko se zbudi... bova na telefonski navezi ,da mi točno pove kaj in kako se obnaša avto.

dvorjan

Jutrooooooooooooo.

Pol ure matranja, ene strgane hlace ampak VZGAL je.

Spak torej grmi, na piknik gremo mi! =)

Sem ga prerinil do bencinske in natankal 16 litrov, tako da bencina je res bilo se ene 4 litre ... No, po rocnem verglanju in potem poskusu startanja se vedno ni hotel vzgati, pa sem se namenil po cinspule, da jih zamenjam. No in jih prinesem do masine, pa mi rece bencinar "daj poskusi se enkrat". Probam se enkrat - malo zatrese, pa se enkrat, pa se enkrat in VZGEEE. =)

Bova pa z Janezom diagnosticirala in odpravila napako v prihodnje, prav gotovo. Nekaj mu ne pase ...

Mike666

Super. Pol pa kar k Keži po nalepko "ne vžgem dok ne pride Keža"!

andraž

Tank bi moral imeti 25l? Potem si imel 9 litrov noter.

dvorjan

Citat od: Mike666;81444Super. Pol pa kar k Keži po nalepko "ne vžgem dok ne pride Keža"!

Tocno ta nalepka je ze na avtu, poslikam jutri. =)

andraž

A sta ugotovila kje je bil, oziroma kje je problem?

dvorjan

Citat od: andraž;81467A sta ugotovila kje je bil, oziroma kje je problem?

Ugotavljala nisva, razen teoreticno. Bova pa naslednji mesec, ce bo Janez nasel cas, zamenjala cev, ki vodi od rezervarja do filtra za gorivo (naprej je ze vse zamenjano do vplinjaca).

Citroenovc

Citat od: dvorjan;81464Tocno ta nalepka je ze na avtu, poslikam jutri. =)

Jaz sem jo pa že danes ;-)
OK

LP
Primož

vinotoc

Ojla Dvorjan,
Včerajdopoldan si se peljal skozi Logatec. Sem te v drevoredu pozdravil z lučmi. Lep avto.
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.