Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Stara sklopka, ki ima se nekaj mesa ... Nova se bistveno lepse sveti. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Lepo, lepo, a sta uspela vmes kakšno pivo spiti, ali je bilo samo garanje? Nankang-svetska guma za balkansko ceno !

gule

Dvorjan, a stanuješ v samem Bovcu, ali v predmestju?

dvorjan

Citat od: gule;79924Lepo, lepo, a sta uspela vmes kakšno pivo spiti, ali je bilo samo garanje? Nankang-svetska guma za balkansko ceno !

Vmes je bil cas za eno celo pivo. =) Sva sla pa potem se na kebab pa pir. =)

Citat od: gule;79925Dvorjan, a stanuješ v samem Bovcu, ali v predmestju?

V samem Bovcu, ja, 150m naprej od bencinske crpalke ...

gule

Citat od: dvorjan;79926Vmes je bil cas za eno celo pivo. =) Sva sla pa potem se na kebab pa pir. =)

V samem Bovcu, ja, 150m naprej od bencinske crpalke ...

Tako...sprašujem, ker je moja stara mama iz Bovca in smo tam imeli hišo včasih...

garac

@janez, pri nas rečemo "slovensko" nipl
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Hja, nipl je pri nas za mazanje, se pravi za mazalico gor nataknt.

Guglov prevajalnik tole takole prevede  http://translate.google.com/#de|sl|Entl%C3%BCfter%20schraube%0AEntl%C3%BCfter%0AEntl%C3%BCfte%20schraube:

Entlüfter schraube         Vent vijak
Entlüfter                        Ventilator

Tale zdnji prevod bo menda pravi:

Entlüfte schraube           Izpustni vijak

Xandrej

Daj malo povdari citroenovo puščico spredaj na maski...

dyfan

Citat od: janez;79973Entlüfte schraube           Izpustni vijak
V praksi se tudi uporablja Entlüfterschraube, kar bi pomenilo odzračevalni vijak - entlufter.
Nipl je pa tudi iz nemščine Nippel - mazalka.
In pa vžigalna tuljava: Zündspule - cindšpula (ne cinšpula!)...

Ja, v našem narečju je več starih besed nemških, kot slovenskih.
Mogoče je to v zahvalo Mariji Tereziji in Francu Jožefu za izredno velik napredek pri nas  v tistem času. :emot77:
Lep pozdrav!

garac

No ja, saj smo že v temi o orodju ugotovili kup popačenk, privzetih besed itd, ki so od vasi do vasi različne, kaj šele od enega do drugega konca naše domovine.
Ja pravilno slovensko je verjetno izpustni vijak.

@dy fan, primorci imajo recimo vžigalno tuljavo privzeto po taljanih
idrci platišču pravijo dišk, mi feltna itd itd
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Izpustni vijak se sliši še kar logično. Mogoče tudi odzračevalni (?)

Nipl pa tudi jaz pri avtomobilih povežem z nekim nastavkom za mazanje.
OK

LP
Primož

hadei

Nipl?! Jaz pa sem milslil, da se o ženskih bradavičkah menite.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

V nedeljo sem se iz Stajerske vracal cez Gorenjsko pa mi je bratranec predlagal vzpon na Golico. Jebemtis je zajeban breg, spacek je moral parkrat kar v prvi kobacati naprej. No, lahko pa potrdim, da se je sklopka kar hitro vdelala, pa tudi bremze mu se primejo, je posten spust navzdol.

Se par foto utrinkov ...

dvorjan

Mi je pa voznja cez Zeleznike, Petrovo brdo in Podbrdo dala jasen odgovor na to, da so naslednjic na vrsti za menjavo amortizerji. Sem skakal kot na ringlspilu ...

Potem pa so poleg jam in flik na cesti se kolesarji (ki se vozijo vstric), pa nori motoristi in seveda debilni avtomobilisti, ki mislijo, da ce jim gre spacek naproti, da je potem 1,5 voznega pasu njihovega. En bel BMW X3 (ali X5, na hitro nisem locil pa ceprav sem imel masko pred nosom) mi je celo stransko ogledalo uspel zapreti pri voznji mimo.

Ah pa kaj bi govoril, opazam, da si s spackom dejansko ogrozen na cesti. Kot prvo te nihce ne spostuje kot prevozno sredstvo in prav vsi, brez izjeme, ti odvzemajo prednost, skacejo pred nos, kot bi bili cepljeni na "uf, tale pa res ne sme biti pred mano, bom kar speljal". In tako se zgodba ponavlja, ko gres 40, 60 ali pa 80 km/h, vsi bedaki kar direktno pred tebe zapeljejo, ne mislec, da se spacek ne ustavlja kot kaksen Porsche. Ni to vezano na pokrajino, to delajo vsi - se posebej hudo pa je bilo na Celjskem, se enkrat vec sem se preprical, da tam najverjetneje izpit kupis v mesnici ...

In ko se mi je to naredilo se na domacem koncu, ko je 20m pred mano (vozil sem 70km/h) pred mene zapeljal se Madzar z nekim dzipom iz Toyotinega hleva ter prikolico z 9 kajaki, je bila mera polna. Naj se zabijem v prikolico in naspicim na kajak?! K sreci ni bilo nasproti nikogar in sem ga obvozil. Je bil pa edini, ki se mi je za svoj manever opravicili - cez 2 km sva namrec stala v koloni pred semaforjem!

A sem ze povedal, da Nankang gume dobro drzijo cesto? =)

dvorjan

Se prej sem se v Tolminu ustavil na sladoledu, da masina in jaz malo pocijeva. Slik sladoleda nimam, zato pa sem pritisnil kolegico, ki je obcudovala modri stroj. =)