Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Sicer tehle Nanakang gum nisem nikoli imel, je pa baje kvaliteta materijala katastrofa. Upam, da so se v zadnjih letih kaj popravili, da ne boš potem razočaran, ko ti bo 30 let stara Sava boje držala na ovinku......

dvorjan

Citat od: pubi2cv;78905Sicer tehle Nanakang gum nisem nikoli imel, je pa baje kvaliteta materijala katastrofa. Upam, da so se v zadnjih letih kaj popravili, da ne boš potem razočaran, ko ti bo 30 let stara Sava boje držala na ovinku......

Bomo videli, pa vedeli, ane. =) Vceraj sem pri voznji s spackom zalotil vulkanizerja na kolesu. Sva se zmenila, da bo menjava tam cez 7 do 14 dni.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Včeraj sem se menil z znancem mojim (ak400), je kupil in montiral Mabor gume in zdaj bomo lahko tole testirali. Vozi se s furgonom tavelikim vsak dan , v vsakem vremenu. Za zdaj je rekel da se dobro obnašajo. človk je star spačkar, mu je za verjet.

janez

Citat od: dvorjan;78906Bomo videli, pa vedeli, ane. =) Vceraj sem pri voznji s spackom zalotil vulkanizerja na kolesu. Sva se zmenila, da bo menjava tam cez 7 do 14 dni.

@Dvorjan... Kaj če pa prideš s spačkom k meni in greva k mojemu vulkanizerju, spijeva kavo dve tacajt pa oni zmontirajo gume, centrirajo in midva še kakšno rečeva pa je.

Očitno ta tvoj cajt ima ,če se z biciklom okol vozi... :argue1: sam ne ljubi se mu delat spačkove felge. Tile moji ti endvatri naredijo, so že navajeni in imajo samo zarad mene nastavke za spačka.

Premisli...

dvorjan

@Janez:
Hehe, povabilo je vsekakor mikavno, vendar razdalja Bovec - Slovenske Konjice ni najmanjsa. Lahko se pri tebi ustavim po tem, ko se bom vracal iz septembrskega srecanja, bom bistveno blizje. =)

Glede vulkanizerja. Sta oce in sin, obadva delata cez teden tudi v fabriki (ne mores samo od vulkanizacije in delavnice ziveti v teh manjsih krajih), prav tako ob sobotah. Sin gre ob petkih in sobotah se na kak zur, pa tezje vstane, oce je bil pa do nedelje na morju. Sem ga dobil uro po tistem, ko je domov prisel. Tako da je vsekakor opravicljivo. =) Jaz pa sem v Bovcu le ob vikendih (pa se to zvecine le vsak drugi), ker, jasno, tudi moj kruh je drugje.

Glede menjave gum pa tudi ni nic nujnega, saj imajo obstojece vec kot dovolj profila, samo so pac stare (pa se jim ze pozna, da so malo napokane), zato jih bom zamenjal - ko se bo pac vse poklopilo. Ce bo to september, bo pac september, mogoce res celo v Slo. Konjicah. =) V tem primeru ti stare gume kar podarim, tebi bodo sigurno fino sluzile, da postavis kako karoserijo na kolesa ...

Pa da se kako o doticnem spacku recemo, da se ne bo kdo obregnil v to, da se je tema sprevrgla v debato o gumah. Zadnjih par sto km je imel bolj gorsko hitrostne etape, pa se parkrat smo se stirje peljali z njim, tako da je imel ta tank po prevozenih 250 km porabo 7,1l/100km. Tokrat mi zal ni zneslo priti do OMV pumpe (no, najblizji OMV je 75km stran!), pa se na Petrolu je bila taka guzva, da mi je preostalo le tocilno mesto s 95-oktanskim bencinom. Bomo videli, kaka bo razlika proti OMV100 bencinu.

Tistega svincevega aditiva pa nic ne tocim. Kolikor sem bral naprej in nazaj po forumih, naj bi bolj packalo motor, kot pa mu pomagalo. Sicer pa letnik 1987 naj ne bi rabil vec svinca, ane?

Zeko124

Citat od: dvorjan;78920@Janez:

Tistega svincevega aditiva pa nic ne tocim. Kolikor sem bral naprej in nazaj po forumih, naj bi bolj packalo motor, kot pa mu pomagalo. Sicer pa letnik 1987 naj ne bi rabil vec svinca, ane?

ja, o temle je bilo že veliko rečenega, pa lahko potrdim iz prve roke.

dokler je bil dotok bencina direkten (kasneje sem montiral še vmesni filterček, od takrat zadeva lepo funkcionira) ter ko sem še dodajal ta svinčev aditiv je Ami crk'o dobesedno na 10-15 kilometrov... Zakaj, nimam pojma, pa vsakič po tem, ko je začel cukat, sem spucal frgazar, pa vedno svinjarije blata rje notri... Vsaj tako je zgledalo, neka rjava "čobodra".

izgleda pa to tako, da ko se pelješ v klanec začne cukati, na koncu crkne. Še enkrat ga vžgeš, zadeva pa pač ne pride do bencina... v dolino nekako komaj laufa potem, ko ni take porabe...

:argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Sobota je bila malo "delavna", zato sem se odlocil, da se v Trento odpravim kar s spackom. Tokrat me je prvic malce negativno presenetil, ker ni hotel vzgati. Hitro se odkril, kaj je krivo, saj me je ze Tomaz555 opozoril, da se to lahko zgodi. Namrec po parih poskusih ni vzgal, nato pa v cevi, ki gre na vplinjac ni bilo dovolj goriva. No, obisk soseda (za par kapelj bencina) in spak je ze zaropotal, kot zna. Drugega bencinarja ravno takrat namrec ni bilo doma. =(

Nauk zgodbe: cim prej si moram omisliti kantico za bencin. Nikoli ne ves, kdaj prav pride. =)

dvorjan

Pa se slika trenutnih pnevmatik. Prednja desna, ki je od vseh se najbolj "upehana". =)

garac

a boš feltne tudi pobarval spotoma? Èe bi dal svetle, bi najbrž precej bolje izgledalo
a goriva je zmanjkalo, al je bencinska pumpa slaba?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Citat od: garac;78928a boš feltne tudi pobarval spotoma? Èe bi dal svetle, bi najbrž precej bolje izgledalo

Mislis, da bi dal svetle? Jaz sem jih mislil nazaj v crno pobarvat (pac samo popravit tam kjer barva odstopa). Da ima taksen svetlo moder pa crn imidz. =) Bez barva ne vem, ce bi prisla kaj do izraza?

Pa kot receno, sredico zadnjega odbijaca tudi v crno ...

garac

lahko bi jih dal recimo v barvi vozila, črna meni deluje malo neizrazito, sploh ni ločnice med gumo in feltno, kot, da je vse v enem kosu.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Citat od: garac;78928a goriva je zmanjkalo, al je bencinska pumpa slaba?

Aha, se tole sem pozabil odgovoriti. Ne eno ne drugo. Mamo sem v cetrtek nahecal naj pelje spacka k vulkanizerju pa ji ga ni uspelo vzgati in spraviti iz garaze. Po par neuspelih vzigih je verjetno zmanjkalo bencina v tisti cevki, ker pa masina ni zalaufala, tudi dodaten ni pritekel. Vsaj tako mislim.

Sicer spacek kar pridno vziga, pac po 14 dneh uporabim cok, ampak ko pa je enkrat ogret, pa vzge iz prve. Prav tako tudi, ce stoji samo en dan ...

garac

dvorjan pumpa je mehanska in poganja jo odmična gred, torej vsakič ko se motor obrne tudi pljune bencin, tudi če ne zalaufa bencin priteka
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Citat od: garac;78933dvorjan pumpa je mehanska in poganja jo odmična gred, torej vsakič ko se motor obrne tudi pljune bencin, tudi če ne zalaufa bencin priteka

Ja, saj, brez benza v cevki tudi nima nobene zelje po tem, da bi karkoli obrnil. =) Ce se bo zadeva ponavljala, se bom vsekakor moral res bolj poglobiti v to ...

andraž

Bencin v uplinjaču izhlapi iz cevke pa verjetno steče nazaj v tank, zato črpalka rabi nekaj časa, da vsaj približno napolni uplinjač. To se pozna po nekaj dneh stanja, čez noč ni problema.