Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Ne se hecat bom probal, pa poročal kakšne so gume Nankang...jaz sem z njimi naredil morje km in so v redu, če kdo ne verjame, pa naj si kupi michelin...

garac

@andraž, očitno imaš tudi ti slabo pumpo. Bencin iz pumpe nima kaj nazaj v tank tečt! Ni to injection, da bi imel povratek.
Razlogov za slabo delovanje pumpe je lahko več, ampak v primeru, ko bencin "dol pade" je ponavadi porozna, stara membrana.
V vseh spačkarskih knjigah tipa Haynes imaš tudi nazorno prikazano, kako se pumpa testira.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Ja, čisto možno. Enako zadeva se pojavlja pri Spačku in DS-u. Oba rabita kar nekaj časa, da vžgeta, ko kakšen teden stojita.

amipick

Test benzinske črpalke:Na sesalno cev črpalke daš 1m dolgo cev,daš v posodo z gorivom in po 12 pritiskih na vzvod membrane mora "pljunit" gorivo.
Ne vem,če to piše v hajnesu,tako so mene učili.Seveda mora biti črpalka demontirana.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

Osebno bi Dvorjanu vsekakor priporočil en izlet do Keže, da malce pregleda voz.
@andraž, imam enak problem, kot ga opisuješ pri mehariju, ampak naveličal sem se pihat v rezervoar in kupil novo pumpo.

glej 413
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

A.T.K

Možna rešitev; Pumpo dol, oprat, raztavit, ščistit, spihat membrano( malo jo obrišem z grafitno mastjo), V cevi WD, fajn sprepihat. Zna kaka rja+kdoveodkod svinjarija v ventilu(nepovratnemm) napoto delat. Zato steče nazaj, pol pa rabi, včasih ,rabi,    da plune gor kurivo
Pa ko maš  dol, preveriš/menjaš žlauhece(gumicevi)
Veselje zna bit, ko je košček cevi nad tankom preperet:)

Zeko124

@ Dvorjan, kako grejo nove gume?

se obnesejo?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

@Zeko:
Niso se montirane. Trenutno delam nacrt, da naredim en fanj izlet v soboto in se odpeljem do Keze, kjer se zamenjajo gume in pogleda/menja sklopka. Potem pa porocam.

Me pa zanima, ce bo po 14 dneh stanja vzgal v prvo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Èe bo treba bova še pumpo menjala. Imam novo in ni neki strošek.

Zeko124

Aha, super, fajn rihtajta, Dvorjan bo pa poročal :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Evo mene nazaj od Janeza ...

Danes pa je bil pravi izlet/test. Bovec - Slo. Konjice.

Pri Janezu pa polne roke dela. Najprej sva sla do vulkanizerske delavnice zamenjat pnevmatike. Nankang drzijo cisto ok (pravi test sledi cez 500 km, ko se utecejo)-

Nato pa v Janezovo 2CV delavnico. Menjala sva:
- sklopko (tresla)
- crpalko goriva (ni zadrzala goriva v cevi) + par cevi
- dizo (razpadla v uplinjac!!)
- ventil pri zadnji levi zavori
- pozicijsko zarnico
- par vezic ;-)

Dodala: par vijakov, da se spak bolje drzi skupaj.

Pa gotovo sem se kaj pozabil, me bo ze Janez dopolnil. Sicer pa je Keza res pravi mojster, lepo razlozi vse kaj dela, prava 2CV enciklopedija.

Janez, najlepsa hvala se enkrat.

Slike posljem, ko pridem do bralnika kartic. Sva celo kako fotko naredila, ceprav le ene par. Pac ne slikava s smirom na rokah. =)

janez

Ja ni kaj hvalit... sva imela kr lep dan včeraj. potisna plošča je bila kriva za tresenje, zdaj je celi komplet not nov. Pumpo sva menjala , vplinjač sva očistla in menjala ventil na pokrovu... pobrala kuglcein fedrce ven, gume menjala in scentrirala, ispušni lonc več ne cinglja, vzadaj pa v zavornem cilindru ni bilo "ajnlifterja" (kak se to po slovensko reče ?), je bil kar navaden vijak not potisnjen in je zavorna tekočina spuščala. V glavnem ,kolk se je dalo v enem popoldnevu zrihtat sva naredila.

Avto je kakršen je. Je dober, rabi pa še nekaj dela in to bova naredila kasneje, jeseni, spomladi...

Sliko pa sem nardedil samo eno...

dvorjan

Da ne boste rekli, da nisva nic poslikala, par fotk, ceprav je bil aparat res zadnji na vrsti, je bilo veliko drugega dela prej. =)

Na slikah:
2CV6 se odpre kot kocke Lego
stare gume in
nove gume

In ja, vsem dvomljivcem, drzijo dobro (po suhem). Po mokrem bomo pa se videli, ceprav sem mnenja, da jim ti kanali bolje pomagajo k odvajanju vode in vodljivosti kot tisti X ali ZX profil. Doziveli, pa vedeli, ane. =)

dvorjan

Mojster na delu. Janez, imam resen predlog za napis nad delavnico, in sicer naj bi se glasil nekako v slogu:

Dr. Janez
Ordinacija 602

dvorjan

Pa se najvecja sreca v nesreci. Razpadli kosi dize so ostali v vplinjacu, niso odplavali v motor ... Diza, ki jo je nadomestila ...