Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja Pubi... Zdaj sem jo naštelo da spet ravno piga...

Evo kufer pa Dvorjanov Spaček... Es zadnje čase ne slikam več tak pogosto in včeraj nama ni na kraj pameti padlo ovekovečit. No pa saj ni bilo kaj, menjava olja , brisalcev, filtra... dva knipinga in kufer.

Zdaj moram sam še rezervno felno pobarvat ...

dvorjan

Sem gledal danes na gume-direkt cene gum. Imajo kvazi 5-odstotni dopustniski popust pa pride ena Nankang guma 37,60€, torej slabe 4 evre vec kot lansko leto. Mnja ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Še vedno so poceni... Jaz sem Toyo kupil lani menda za 42 - 44 eur

2sv

jaz sem pa včeraj dvorjanov kufer uživo videl super zgleda   veliko boljš ko moj ko je iz poliestra nared

Francl

Dobro zgleda, ja. Še dobro, da sem imel sončna očala, ker se sveti kot nov.
Smo pa kot paparaci iz Nove. Takle naslov bi bil: Opazili voznika D., ko je zavijal Pod Skalo na pir.
:Hammer3:

dvorjan

@Francl:
A ti si bil tista C5, ki se je pripeljala za mano ... =)

Francl

Ja, samo nažalost se nisem mogel ustaviti.
:Hammer3:

dvorjan

Takole, prvo leto druzenja je za nama, dogodivscin resnicno ni manjkalo in po tej plati velja zapisati, da je 2CV6 se danes izredno zabaven avtomobil. Niti malo mi ni zal, da sem ga kupil. Cez teden dni naju caka se veliki preizkus, obisk 2CV friends srecanja v Franciji, kjer bo uzival v druzbi tisocerih drugih spackov. =)

Za ljubitelje statistike podajam okviren stroskovnik (gotovo sem kaj pozabil vpisati, tako da lahko se dodate evrskega stotaka ali dva), da si boste lazje predstavljali, koliko stane taksen hobi:
Povprečna poraba avtomobila: 6,06 l/100km
Število prevoženih kilometrov: 4.719,00 km
Skupno porabljen denar: 1.957,28 €
Povprečna cena za prevoženih 100 kilometrov: 41.48 €
Povprečna cena za prevoženih 100 kilometrov (samo gorivo): 7,99 €
Povprečna poraba denarja na mesec: 150,56 €

2sv

jaz ti želim še veliko srečno prevoženih kilometrov z njim pa srečno na poti v francijo:BigThumbs:

amipick

Pa smo pridobili še enega zvestega spačkarja.Lepo,kar tako naprej.
Za francijo in vsa ostala potovanja pa prosim ne študirat ali bo zdržal,ali ga nebi raje dal na kamjon,spaček in njega sorodniki so za vozit!
Cilj potovanja ni končna točka,cilj je pot do tja.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dvorjan

Danes je bilo na vrsti generalno ciscenje, da bo avto vsaj priblizno zgledal, ko pride v Francijo. =) V blesceci koloni 2CV6-tk pac clovek ne sme negativno izstopati, hehe.

Skoda, da ga prehitro v garazo pregnal dez ... Jutri ga se natankam, nalozim, napumpam gume (tudi rezervno) in gaaaaaaaaaassssssssssssaaaaaaaaaaaaaa ...

krtija

Ni panike, moj je čist obledel...tko, da ne preveč glancat. Se vidmo jutri pa pojutrišnjem pa dan potem pa ...

2sv

Citat od: dvorjan;106219Danes je bilo na vrsti generalno ciscenje, da bo avto vsaj priblizno zgledal, ko pride v Francijo. =) V blesceci koloni 2CV6-tk pac clovek ne sme negativno izstopati, hehe.

Skoda, da ga prehitro v garazo pregnal dez ... Jutri ga se natankam, nalozim, napumpam gume (tudi rezervno) in gaaaaaaaaaassssssssssssaaaaaaaaaaaaaa ...
mateer si ga zglancu zgleda ko nov :BigThumbs:

Lovro

Upam, da ste uživali na poti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

Takole, pa smo nazaj iz Salbrisa. Za ljubitelje statistike nekaj podatkov.

Prevoženih kilometrov: 3703
Povprečna poraba avtomobila: 5,64 l/100km
Cena za prevoženih 100 kilometrov: 10,09 €

Poraba Super 100 pri družbi Petrol: 5,65 l/100km (št. zapisov: 1)
Poraba EuroSuper 95 pri družbi Tujina: 5,49 l/100km (št. zapisov: 5)
Poraba Super Plus 98 pri družbi Tujina: 5,76 l/100km (št. zapisov: 4)

Kaj sledi? Vikend pranje in ciscenje ... =)