C5 Break prtlja?na vrata

Začel/a madjazz, April 09, 2007, 06:34:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

parovelb

Èau!
Hitro rabim pomoč. Preskakuje mi zadnja desna šipa, kot bi se snelo iz mehanizma. Šipa se zapre normalno. Odpre se z zamikom, mehanizem odpre in šipa čez nekaj časa zdrsne in pade dol.
Kako razmontiram vrata, da pridem do mehanizma? Je hitrejše in boljše če ga peljem na servis in mi oni odprejo?
vedno piha kontra.....

Xandrej

Nimaš kaj popravljat. Lepo kar nov mehanizem naročit pa je... Nimaš drugega saj so peki dali vse plastično... Butli! Pa pol poka pa eh brezveze...

Včasih razmišljam tale citroen v takih bedarijah kikse dela da glava boli same neke pizdarije... Z malo truda pa bi bil avto BP pa bi laufalo vse ko po maslu...

parovelb

Ne bom popravljal. Pri Binetu je razsut C5 in mehanizem je cel. Jaz moram samo odpret in ne vem kako :-(
vedno piha kontra.....

Xandrej

To je zajebano ko svinja... še na servisih so se matrali pa to delajo nonstop... Jaz nebi. Raje dam par evrov več pa to vgradijo na servisu pa je... Od tistega rabljenega pa tudi ne veš v kakem stanju je zadeva pa bo mogoče delaovala 2 meseca...

Drugače pa v vratih je vijak od držalom ter pod notranjo kljuko ter obstrani. Potem pa je treba zadevo vtrgat iz plastičnih zatičev (vedno kakega zlomiš) ter dvigneš oblogo dol... Potem pa začneš od znotraj. Zadeva je pritrjena z neti in je treba nete pobrusit oz odstranit itd itd...

Jaz tega nebi delal sam ker sem videl kako to gre in je prava pizdarija vseskup. ne vprašj če ti šajba pade noter ali pa kamorkoli pa še imaš pol s tem probleme... ni šans da to delam sam.:BigThumbs:

jakaC5

Problem je ker se ta ne da odpret, štos pa je, da se odpira pozimi ko je mrzlo poleti pa ne! Vem da gre za hibo teh avtov in da se da to popravit tko, da se potegne žica povrhu, ampak to je pr ojmu že neko naredu pa vseen ne dela tko k bi mogl! Ima kdo podobne probleme?

dvorjan

Spet so se ti prekinile zicke na stiku prtljaznih vrat in strehe. Na novo razdreti pa povezati ...

Ce mene vprasas, zadeva ni pogojena z mrazom. =) Meni dela obcasno in to cez celo leto ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jakaC5

Ja ampak men dela pozimi skoraj vedno, zdej pa zelo redko. Bom še enkrat popravu pol pa menda bo!

laguna

tudi meni mse ne odpira ne vem kakšne žice je treba povezat,prosim za malo več informacij

bizi

Na prtljažnih vratih snemi tapeto in prideš do mehanizma za odpiranje stekla.Odpreš zadnje steklo in na steklu boš videl pod črno zaščitno barvo na levi strani povezavo tipke z zgornjim delom stekla kjer pride štrom.Namesto te povezave spelji novo z tanko žičko in to je to.
Bizi

parovelb

kako dobiš amortizerje ven? se da kje pogledat, da ne bom stropa zjebal?
vedno piha kontra.....

sane

Citat od: Gox;4354Ja z odpiranjem samega stekla je imelo probleme kar nekaj lastnikov C5-k.
Med drugimi tudi član foruma @dvorjan.

Ponavadi naj bi bili krivi kontakti, oziroma povezave, ki gredo nekje od vrha stekla navzdol po steklu  do motor?ka ki le to odpira.

LP

Upam, da bo v pomoč opis rešitve z nemškega foruma
http://www.wkua.de/C5/html/heckscheibe.html

visar

jaz sem zadevo rešil s aluminjastim trakom.
Najprej sem žičko ki gre na steklo odcvikal (to je potrebno nujno narediti) in nanjo pritrdil aluminjasti samolepilni trak ki je vodil do stikala pri brisalcu.
To delo je zelo enostavno in ni potrebno odpirati nobenih tapet.
______/\\______
______/\\______

bojanre

Moj odgovor glede zadnjih amortizerjev prtljažnika.

Da prideš do zadnje strani amortizerjev, moraš sneti oblogo strehe vsaj do polovice, da jo lahko toliko zviješ da prideš zadaj do amortizerja.
Tam ima namreč varovalko, za katero rabiš klešče  za varovalke, da jo lahko raztegneš in snameš.
Ostalo je čisto enostavno.Amortizer potegneš ven ob nosilcih prtljažnika in vstaviš novega.

In potem prtljažnik ne pada več dol:)

Lp Bojan

parovelb

"Da prideš do zadnje strani amortizerjev, moraš sneti oblogo strehe vsaj do polovice". Glede na to, da so danes avti vsi brez šraufov in imajo namesto tega plastične zatiče, me zanima če drži to tudi za oblogo.
vedno piha kontra.....