C5 Break prtlja?na vrata

Začel/a madjazz, April 09, 2007, 06:34:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

madjazz

ravno danes se mi je zgodilo, da ne morem ve? odpreti prtlja?nih vrat na svojem C5 2.2 HDI Break. Kaj bi lahko to bilo...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja z odpiranjem samega stekla je imelo probleme kar nekaj lastnikov C5-k.
Med drugimi tudi član foruma @dvorjan.

Ponavadi naj bi bili krivi kontakti, oziroma povezave, ki gredo nekje od vrha stekla navzdol po steklu  do motor?ka ki le to odpira.

LP

madjazz

Ja pravzaprav oboje... Do nedavnega sploh nisem vedel, da se da odpreti tudi steklo. No to sem našel na forumu, v ?em je težava in jo bom odpravil ko bom imel čas. (Niti me ne moti toliko). Samo, da pa ne morem odpreti prtljažnika!?Brez tega pa ne bo ?lo. Verjetno je pa tudi narejeno elektronsko in je najbrž neki kabel šel....

Gox

A steklo se ti potem odpira ... prtlja?na vrata pa so verjetno na elektro ključavnico?

Samo malo pritisneš, pa klikne in odpre??

Verjetno se je kje povezava prekinila, ali pa je ključavnica zatajila.

madjazz

No sedaj nič ne dela... Malo bo problem, ?e karkoli hočem gledat, morajo biti vrata odprta... opam, da jih bom lahko kako odprl od znotraj...

_janez_

Ma klik je sli?at. ?E se klik sliši jih probaj malo močneje potegnit lahko se je zatič zataknil pa ga bi bilo potrebno malo namastit. ?e pa motorček ne odpre pol pa elektrike ni, je verjetno kje ?ica precvikana. V navodilih piše kako se iz notranjosti odpre prtlja?na vrata.

PS: KAj si ti tisti ki sem ti na unem drugem forumu poslal privat sporočilo.

madjazz

mogoče, samo ga nisem mogel odpreti

_janez_

Ja tam je bilo povabilo za sem, pa so ti pošto prebrali sej pol sem bil hvala bogu banan tam.

KAj zdaj vrata so se odprla ali ne.

madjazz

zaenkrat ne... nades se nisem ubadal s tem... bom jutri...

madjazz

Tako danes sem re?il problem. Med kabli, ki vodijo do vrat prtljažnika je bila prekinjena ena ?ica (v gumasti cevi). Opazil sem tudi, da so bili Našeti ?e dve ?ici. Vse sem ustrezno "poštimal", tako da bi lahko sedaj nekaj časa držalo.

garac

saj je fino tisto elekto soft touch odpiranje, samo bi prisegel na mehansko zadevo, je očitno manj ob?utljiva
[SIGPIC][/SIGPIC]  

marting

Kako pa odpreti nedelujoče zadnje steklo??

garac

posami?no odpiranje stekla na večini C5 ne deluje, verjetno se nih?e ne sekira kaj dosti, ker zadevo večinama ne uporablja, zato tudi pride do okvar.
Uporabnik dvorjan mislim, da je ?e popravljal zadevo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Zadnje steklo naj bi se odprlo po takem principu:

Odpre? prtljažnik, pod steklom je en kos plastike, spodaj ničje  pa je tapeta.

Potem odstranič tri plasti?ne ?epe na levi strani, napne? tapeto proti sebi. Tako da vidiš kaj je zadaj. 10 cm od sredine proti levi najdeš el. motorček, ki odpira steklo. Poišče? ročico v rebrasti gumi in jo porine? navzgor. S tem je steklo odprto.

Da pa se steklo ne odpira je največkrat problem v tem, da se zaradi vremenskih vplivov prekine povezava ki poteka po steklu od zgornje leve strani pa do tipke.

Ponavadi na servisu menjavajo cela stekla.. drugače pa naj bi se dalo po metodi sam svoj mojster na novo napeljat kable, pa povezat.

član dvorjan na forumu je to ?e razstavljal, počakaj da se javi, ali pa mu pošlji zasebno sporočilo.

LP
Goran