C5 Break prtlja?na vrata

Začel/a madjazz, April 09, 2007, 06:34:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bojanre

Obloga ima zelo malo zatičev, večinoma jo držijo tesnila in pa čepi na stebričkih.

Lp Bojan

delija9

Pozdravljeni!
tako problem je v tem, da nemorem odpreti prtljažnika :Hammer3: včasih dela če držiš dalj časa pa nardi tisti klik, ampak ne vedno! Mogoče kdo pozna nekoga iz okolice Kranja, ki bi mi lahko to popravil?

Hvala, Lp

franci

Citat od: bizi;41032Namesto te povezave spelji novo z tanko žičko in to je to.
Bizi
No, meni so to tudi naredili (na zaupanja vrednem servisu!), po pribl. dveh letih pa se je pojavila ravno nasprotna težava. Steklo prtljažnih vrat se zdaj odpira samo!!!! Najbrž sicer samo kje "šmelca", pa sproža stikalo za odpiranje. Bom pa vseeno peljal popravit na isti servis, pa sporočim rezultat...

bizi

Jap, tudi men je to začel delat.Nisem se še spravil gledat ampak sumim da je stikalo zaribalo.Bom počakal toplejše dni me namreč zelo zebe v papke.Javi kaj bodo pogruntal.
Bizi

franci

Izpostavilo se je, da je hin stikalo za odpiranje stekla prtljažnih vrat. Gre pač za mikrostikalo, ki je zaprešano v plastiko in ga je treba zamenjat. Potem pa zadeva postane zabavna:bombs:. Najprej je treba sneti pokrovček, ki se pri tem OBVEZNO zlomi!!!!!, potem odstranit zadnji brisalec, ki se pri tem OBIÈAJNO zlomi, nato pa je menjava stikala že mogoča. Seveda je potem treba zamenjat tako brisalec, kot tudi pokrovček stikala. Vse skupaj stane dobrih 80EUR, od tega stikalo pribl. 40EUR. Pa še nekaj za delo in pod 100EUR ne prideš skozi. Kaj češ...:Hammer3:

Xandrej

Ja jebemumast kaj češ... :BigThumbs:

gap

al pa tko narediš kot sem jaz pri prejšnjem C5, prvič so mi zamenjali celo steklo v garnaciji, potem je zadeva špilala par mesecev, pol se je začel samo odpirat, pol sem pa kar sam vse skupaj izklopil, pa je bil mir za vedno, pa skoraj nikoli nisem pogrešal tega odpiranja

franci

Jaz sem se pa do te mere navadil na to šipo, da dobim abstinenčni sindrom če ne dela. :breaking_pc:

parovelb

1,2,3 rešitev za padajoča vrata = štilj od metle. Preverjeno ;-)
vedno piha kontra.....

franci

Ali pa malo večja marela, ali pa smučarska palica... Tudi preverjeno!

volan

Pozdravljeni!

Kako je kaj (bilo?) pri vaših breakih z amortizerji prtljažnih vrat po nekaj letih? Ste jih zamenjali, dali obnovit ali ste kar ostali na "štilu od metle"?

Bi se končno rad lotil popravila, vendar me malo skrbi, koliko časa bo spet držalo, če jih dam obnovit oz. dam navadne plinske. Ali so slučajno pri mkII odpravili to težavo (ter bi v tem primeru pasalo na mkI?)?

gregorijus

Pozdravljen, nažalost je pri C5 II enako. Moja C5 je bila 6 let stara pa so bili amortizerji fuč.

andyzurga

Jaz sem odpiranje stekla rešil z reed stikalom, katerega sem prispajkal namesto stikala, ter ga prilepil na notranjo stran stekla na spodnjem robu poleg brisalca. Zadeva se o takrat dalje odpira z magnetom. Top zadeva, kajti stikalo sem menjal 2x v pol leta pa je spet crknu. Zdaj se moram lotit pa še celih zadnjih vrat!!!