Poraba goriva spačka?!

Začel/a vinko, Maj 05, 2010, 02:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Janez, najlepsa hvala za informacije ... preverim kako in kaj naslednji vikend. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Takole, ze dolgo se ni nic pisalo, pa naj bo se tu kak zapis.

Moja zimska poraba je malenkost cez 7 litrov/100km. Mi pa ponavadi cager ze pod nulo pade, pa grem tankat, natankam pa dobrih 18 litrov ... Rezervoar je plasticen, ampak sedaj pozimi raje ne bi preverjal, ce res drzi 25 litrov. Imam pa v bliznji prihodnosti namen kupit 5 litrsko kantico za bencin in najti mejo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

2sv

bom še jaz povedal imam porabo 7+ pod še nisem prišel nikoli  imam pa plastično kantico  (5 litrov) in je že prišla prav

Lenko

Evo še moj dodatek. Tole so vsi zapisi odkar sem se začel vozit z njim (morda kateri fali). Povprečja ne vem natančno, si ga pa lahko zračunate iz tegale dokumenta če koga zanima. Vse je odvisno od teže noge in od obremenitve. Se pa da vozit tudi zelo lepo. Letos na poti iz Dubrovnika proti Korčuli smo šli tudi pod 5l/100 z polnim avtom. Kantica 5l je pa vedno z mano.
LP

gule

Pri meni je poraba zmeraj enaka, ker vedno nalijem za 20 mark...

janez

Citat od: 2sv;88204bom še jaz povedal imam porabo 7+ pod še nisem prišel nikoli  imam pa plastično kantico  (5 litrov) in je že prišla prav

2sv ... pozimi je normalno ,da je malo večja poraba. Sam ,da je pa konstantno 7 in več ... bo treba malo prepucat pa naštimat vžig in vplinjač.

Ami pije trenutno na relacije z mojo težko nogo 6,5 litra . Dijana pa 6 litrov. Mestna in zimska vožnja smo na 7 plus litra. Sta pa oba naša avta težja od spačkov. AMI itak... Dijana je pa cela železna ,740 kg ima potem pa še mene zraven prišteješ in kup krame v prtljažniku pa smo na 900 kg vsakodnevne vožnje. Začuda malo pije...

MATEJ2

Ja, poraba pri mojem pomarančku je poleti dosti večja kot pozimi!? To sorazmerje je mogoče težko razumeti. (S prvim somladanskim soncem se začne poletna pustolovščina. Pozimi je večinoma v garaži, zato ne porabi veliko). Takšen je ta svet. Drugače je pa poraba od 6,5 do 9l.

Ne se ozirat na porabo. Pijte kolikor vam dajo!  :emot46:

2sv

Citat od: janez;882382sv ... pozimi je normalno ,da je malo večja poraba. Sam ,da je pa konstantno 7 in več ... bo treba malo prepucat pa naštimat vžig in vplinjač.

Ami pije trenutno na relacije z mojo težko nogo 6,5 litra . Dijana pa 6 litrov. Mestna in zimska vožnja smo na 7 plus litra. Sta pa oba naša avta težja od spačkov. AMI itak... Dijana je pa cela železna ,740 kg ima potem pa še mene zraven prišteješ in kup krame v prtljažniku pa smo na 900 kg vsakodnevne vožnje. Začuda malo pije...
ja sem že razmišlal v to smir in na tebe  da bi drugo leto to mal midva pogladala če boš imel čas

janez

Bova zrihtala. Pokliči me enkrat , ko se ti bo zdelo ...

pubi2cv

No, sem melo spremljal zdajle porabo....mrzlo ko pes, večinoma AC (dolgcajt, sej vem) okol 100 na uro, poraba 6,35 l/100. Sem pozitivno presenečen. Glede na to, da je motorček mal predelan, pa od vise frgazer pa to....zlo solidno. Pa Hello Kitty vinjeta mu paše....buahaha:Hammer3:

sušo

Men pa pije Dejzi 6 +/- 10%. Mešana vožnja. Sam ni točno, ker so gume prenizke pa lažejo kilometri. Na unih opozorilnih radarjih skor do kilometra natančno kaže +10.

pubi2cv

Pr men so pa 135 mišelinke gor, tak da mora štimat

sušo

A pa so 135 R15? Torrej brez višine kar naj bi pomenilo 1:1 oz. 100%. Dvomim. Je pa finta da če so 80 visoke bi znalo bit skor enako kot 125 R15. Pišem na pamet.
In kukr tole razumem so števci skonfigurirani na tako višino gume. Vseeno pa niso odstopanja večja od 2-3% kar je pa spet dost malo.
No sej  končni rezultat je spet skot enak.
Deci gor deci dol deci belga deci rdečga...

janez

Fantje, števci na A seriji lažejo že od novega... to so v cajtngah ugotavljali že v sedemdesetih (avtomagazin). Pa še ko tankaš ...kdo pa pravi da zmeraj do centilitra enako... pa še ogromno dejavnikov. Tak da poraba varira pol litra gor al dol. Ne se sekirat, škodi lepoti... Vi se sam lepo vozte pa bo.

vidobbb

Pri meni je tako z porabo,vedno tankam do zamaška na tanku, nato si na priročnem števcu premaknem kilometrino za 400 km naprej in tolk moram naredit. Seveda po 400km obvezno tankat,saj je v tanku še od pol do litra župe.Gume obvezno močneje napumpat,jaz spredaj 1.5,zadaj 1.8.Med sezono pa tlak tudi kontroliram.Reguliram pa tudi zrak na frgazarju odvisno od letnega časa.(toplo ali hladno).Tank ma 25 L in sem z porabo glede na hitro in mešano vožnjo zadovolen, 6 do 6.2 L.