Poraba goriva spačka?!

Začel/a vinko, Maj 05, 2010, 02:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinko

lep pozdrav!
sem nov na tem forumu in me malo zanima o porabi spačka.
med ostalimi temami sem zasledil podatek 7,2l in težo spačka okrog 800kg, ki mi pa ne gre nekako v račun, saj sem mislil da je precej lažji. če je teža nižja je pa tudi poraba nižja.

o realnosti teh podatkov bi pa povprašal vas. zanima me predvsem koliko realno pije. tovarniški podatki so druga zgodba.

velika poraba me ne bo odvrnila od spačkov, tako da brez strahu lahko podajate realne podatke. :emot77:

hvala za odgovore!

Aljoša

A.T.K

..vsakemu odgovorim, od pet do deset:) po Sloveniji normalno od šest do osem
lp

janez

Normalna vožnja do 90 na uro... enojni 5,5 ,dvojni 6,5 ...povprečje. Pa kot je aleš napisal tudi do deset litrov,če ga goniš. Problem spačka je v aerodinamiki. Težek je pa nekje med 560 - 600 kg, če govorimo o kolkrtolk originalnem in da je 602 kubičen.

Dijana in ami popijeta manj ali isto kot spaček pa še hitrejša sta. Èeprav sta težja ju aerodinamika rešuje.

2sv

dobrodošel na forumu :BigThumbs:
jaz z mojim ne pridem izpod 7 litrov

garac

če greš na daljšo furo, ko se vse skup ulaufa in spuca, pa držiš neke konstantne hitrosti, pade spaček z dobrim motorjem in seveda pavilno nastavljenim precej pod 5l, sicer pa težko prideš pod6. Odvisno tudi od vplinjača, načina vožnje in ostalih dejavnikov, od vremena, do tlaka v gumah, odprta streha itd.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Z amijem zadnjič sem porabil  na relaciji konjice-kamnik-škofja loka-žiri -nazaj 6,3 litra na 100 km. S spačkom in dvojnim vplinjačem nimaš šans pod 6 litrov.

dyfan

Na manjšo porabo poleg vseh pravilnih nastavitev in tlaka v gumah vpliva tudi uporaba zimske maske pri temperaturi nižji od 15°C in pa umirjena vožnja, brez uporabe drugega grla pri dvojnem uplinjaču.

Sicer je pa poraba nepomembna, saj se nas s temi avti večina vozi le za užitek. Pri tistih nekaj kilometrih razlika v porabi (liter ali dva) ne predstavlja velikega procenta v primerjavi z vsemi ostalimi stroški.

LP
Lep pozdrav!

Lenko

Moja poraba v normalnih razmerah med 6,2l in 6,8l. Èe je več avtoceste in se ti mudi, al pa če greš v kake večje hribe pa gre tudi čez 7l.
Èe pa želiš res šparat pol pa narediš tako kot sva z bratrancem na poti na srečanje v Vinadio. Na avtocesti 90km/h, tri metre za kamionom pa nogo skoz v bližini bremze (ni lih po predpisih o varnostni razdaliji). Poraba na 1600 km je bila v povprečju 4,5 l, seveda brez ovinkarjenja po samem srečanju.
Seveda pa je najboljša zmernost, kar je za moje pojme na avtocesti 90-100 km/h (tok da je druga loputa še zaprta).
LP Lenko

Zeko124

Citat od: janez;73037Z amijem zadnjič sem porabil  na relaciji konjice-kamnik-škofja loka-žiri -nazaj 6,3 litra na 100 km. S spačkom in dvojnim vplinjačem nimaš šans pod 6 litrov.

Ja, Ami je glede na težo in velikost kar precej varčen, pomoje ga malo rešuje aerodinamika. Mi je foter razlagal da njegov avto je v celi vasi najmanj žrl hehe :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Citat od: Zeko124;73054Ja, Ami je glede na težo in velikost kar precej varčen, pomoje ga malo rešuje aerodinamika. Mi je foter razlagal da njegov avto je v celi vasi najmanj žrl hehe :Hammer3:

Ma roko na srce je tele 2-valjne Citroene še najbolj reševalo dejstvo, da so imeli samo 2 valja. GS je tui bil zelo aerodinamičen (oz zagotovo bolj od A serije) pa je zaradi 4 valjnega bokserja tudi spil skoraj 2x toliko.

Govorim o uradnih številkah, ki so veljale za omenjene avte v času njihove proizvodnje.
OK

LP
Primož

pubi2cv

Minimalac: 5,5l (magistralka, 90/h, nič gužve)
Maximalac: 10l (Normandija, močan nasprotni veter, ful naložen avto, vključno z ogromno košaro na prtljažniku in razštelan frgazer....)

Povprečje: Tam...malo pod 7l recimo

Zanimivost: Odkar imam frgazer od Vise (dvojni Webber od klubice), porabim par deci manj, Spak pa bolje in lepše šiba......

vinko

uau!!
sem prav pozitivno presenečen, nad vašimi hitrimi odgovori! SUPER STE!!!!:emot68:

in hvala za vse informacije. mi je všeč tudi poraba spačka....

janez

Ja ni kaj,... Zdaj pa prilimaj gor kakšno sliko tvojga spačka. Sej ga imaš a ne? ...Ali pa sem narobe razumel...

vinko

če gre vse po sreči, bom lahko naslednji teden prilimal kakšno slikco...
zaenkrat sem pa še brez spačka...:emot101:

GSclub

Citat od: Citroenovc;73069Ma roko na srce je tele 2-valjne Citroene še najbolj reševalo dejstvo, da so imeli samo 2 valja. GS je tui bil zelo aerodinamičen (oz zagotovo bolj od A serije) pa je zaradi 4 valjnega bokserja tudi spil skoraj 2x toliko.

Govorim o uradnih številkah, ki so veljale za omenjene avte v času njihove proizvodnje.

Moje izkušnje (okr. 130kkm z GS/A, 90kkm z amiji) govorijo drugače: kar si napisal, približno velja le pri mestni vožnji. Na relacijah in avtocesti ga požrešnega dela predvsem prekratek menjalnik za relativno močan motor. S petstopenjskim in vožnji z enako hitrostjo po AC ali na relacijo, kot z A serijo, bo tudi poraba zelo podobna. Moje dolgoletno povprečje z GS/A s 5p menjalnikom, mešana vožnja je nekje 7,7 litrov. Skrajnost je bila vožnja na Citromobile, kjer je s 3 osebami v avtu, že tja kar naložen, nazaj pa polno, hitrost 120-135, pokuril 6,3-6,7. Èe bi se nam dalo vozit 100 (kar je z GS kar težko), bi verjetno poraba padla pod 6 litrov.