Poraba goriva spačka?!

Začel/a vinko, Maj 05, 2010, 02:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Tomaž - seveda se strinjam s tabo. Ampak si sam dodal - imaš (naknadno) vgrajen 5st menjalnik.

In pa rekel sem, da sem pobral po uradnih cifrah (in pa testih v revijah iz tistega časa). V zgodnjih 70ih je veljalo prepričanje, da je pač računica dokaj enostavna glede porabe A serije in pa večjega GS: 2 valjni bokser spije pač malo več kot polovico porabe 4 valjnika. Predvsem zato, ker sta pač valja samo 2 in ne 4.

Vem pa tudi, da imate tisti srečniki, ki ste upseli vgraditi 5st menjalnik - zelo spodobno nizko porabo.
OK

LP
Primož

andraž

Po mojih izkušnjah porabi Diana manj kot Spaček. Pri Diani je bila poraba na relacijo okoli 5,2 (samo enkrat se spomnim, da je bila 5,0), pri Spačku pa okoli 5,6 (enkrat, ko sem bil z njim na daljšem izletu s veliko konstantne hitrosti je popil 5,2), v mestnem ciklusu se poraba najbolj razlikuje glede na to kje po mestu se vozimo-je to več obvoznice, obrobje z manj semaforji ali je to širše območje centra. Tu je Diana popila cca. 6,5 l, Spaček pa okoli 6,9. V mešanem ciklu pa je Diana pri cca. 6,0 l, Spaček pa pri okoli 6,4.
Tole so povprečne porabe za Diano in prevoženih cca. 100000 km z obema (imel sem dve) in za cca. 30000 s Spačkom.

mato

Moj ami pa trenutno pije 4,5 na relaciji Žiri - Šk loka cca 33km,pri hitrosti od 70 do 85 km/h. Malo ga še šparam mi je keža motor zrihtal in ga upeljujem lepo počas.

vinko

no, še podatki o moji porabi...
Sečovlje-SKA RAJD Ljubljana-Sečovlje -- 4,9l
Sečovlje-Koper-Sečovlje (cel teden mestna vožnja) --5,2l
Sečovlje-Bistra-Ljubljana-Sečovlje -- 5,1l
Sečovlje-Podčetrtek-Sečovlje -- 5,0l

zaenkrat se mi zdi super... pa motor je takšen kot sem ga dobil, samo filter sem menjal...

pubi2cv

Odlična poraba, super  :BigThumbs:

vinko

hmm... kakšna je pa razlika med AM2 in AK motorjem?
...Pubi, sem bil prehiter...:emot77:

A.T.K

Maš zglea gušt lagano vozit:)
Razlika med tipi motorja je v batih ter ,pajkih,
AK: bat 8.5 razmerja, eno grlo karburatorja
AM2: bat 9, dvojno grlo
..par vizualnih razlik. AK za spake, AM2 za dijane (sistem filtra)
lp

pubi2cv

Hja, hehe, sem zbrisal, ker sem ravno že v oni moji temi težil s tipi motorjev, da se ne bi na dveh koncih pogovarjali o isti stvari.
AK je spačkov motor, nižje kompresijsko razmerje, nanj paše enojem frgazer
AM mašine so imele dijane, Amiji....in ima višje kompresijsko razmerje. Èe se ne motim je tudi odmična gred nekoliko različna pri teh dveh, ampak to nisem 100%. Primerna za dvojne frgazarje....itd
Sicer je pa teh raznoraznih izvedenk 602ccm motorjev celega hudiča.

pubi2cv

Danes ste zgleda vsi hitrejši od mene, zdej me je še  Aleš prehitu:Hammer3:

vinko

hvala obema ... zdej vem še nekaj več :BigThumbs:

drugače pa lih ne divjam, ker v vožnji s spačkom res uživam... oz. bom reku tako, da vozim po predpisih... temu je pa primerna poraba :emot77:

dvorjan

Mojstri, se eno vprasanje z moje strani. Koliko litrov drzi tank pri spacku?

Jutri vam potem ze lahko porocam o prvi porabi ... =) Ce seveda pridem do 72 km oddaljene pumpe po nacrtu, hehe.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Aja, pa ko ze sprasujem, koliko kaj pumpate gume? =)

dvorjan

Evo, prvih 200 km je bilo za nama, poraba pa 6,5l/100km, kar se mi zdi kar ok za lokalne ceste z nekaj gorskimi preizkusnjami. Od tankanja ima se 150+ novih, cager za bencin pa je ze pod polovico. Sumim, da ima moj spacek 18-litrski tank ...

garac

poglej spodaj ali je pločevinast ali plastičen?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Poraba 6,5 je za spačka z dvojnim vplinjačem v mejah normale. Rezervar je plastičen 25 litrov, pločevinast pa 20 litrov. Gume se pumpajo po "originalu" 1,4 spredaj, 1,6 zadaj. Jaz pa pumpam 1,6 spredaj, 1,8 zadaj in rezerva 2,0.