Poraba goriva spačka?!

Začel/a vinko, Maj 05, 2010, 02:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Etedoron

moral bi odrezat tako kot je pikčasto in cev prestavit/privarit bližje. Jaz sem se malo zajebal, ampak glavno je, da stvar funkcionira.

... in smo prinesli besedo FUNK v funkcionalno. :)
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

dvorjan

Zdaj pa se sliko, kako je montirano v motornem prostoru, da bomo imeli boljso predstavo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Tule je razloženo ...

http://www.pp-2cv.be/EN/News/Soufflante.htm

Ja, AMI in dijana sta bila veliko bolj napredna avta. Pa če tole zmontiraš na spako in če imaš spako iz osemdesetih obvezno ven vrži tanek vstrajnik in namontiraj debel, star tip. To je tudi en razlog zakaj nove spake nikamor ne grejo.

Etedoron

Ja, ja, nekaj tazga. Samo da gre pri meni tik NAD avspuhom, ne pa tik OB, princip je pa isti. Pa moje je seveda grše. Ampak funkcionira pa glih tako.
Verjetno bi še kake pol konja več pihnilo, če bi imel dianin filter, ker spačkov ima veliko ožjo luknjo za dovod zraka, ampak mislim, da ne bi imelo smisla.

Zadnjič sem za spremembo JAZ pajsnil enega C5. Bi morali videt tipov fris. Skoz ovinek sem ga začel lovit, kar ni pričakoval, malo manj kot z ušesi po tleh sem drajsal, tako sem ga nakrivil, potem pa u tretjo FROOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII do enih 95, pa v četrto BOOOOOO ko star Tomos BOOOOOOO aja, saj je Tomos BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO in potem se je tipo verjetno že tako smejal, da je pozabil gas stiskat, pa sem z ene 100 km/h zlezel mimo njega.

Takle mamo ... Letos nimam vinjete, pa ne morem sprobat, kolk mu je zdaj končna. Ampak v klancih se fejst pozna napredek.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

janez

Končna je ista... razen če te ne kličejo KEŽA :)   :)

janez

Sej ne da bi mu avti bolj leteli... bolj je fuknjen... pa več iskušenj s krši ima :)

pubi2cv

Citat od: janez;138185Tule je razloženo ...

http://www.pp-2cv.be/EN/News/Soufflante.htm

Neme basat...tegale umotvora pa še nisem videl...hehe. Morem še jaz mojega poslikat, ko smo že ravno pri tem.
Je pa res, kot piše Mucy, se zelo pozna če imaš tale turbo gor, ali pa ne. Ene par konjev je, še posebej se pozna, ko ga tiščiš do konca, točno tako, kot je napisal.
Pol daš pa še gor frgazer, pa filter od Klubice...pa je veselje...hehe:BigThumbs:

janez

Sej to je že stara fora. Sam pri nas se ni obneslo, ker je bilo do sedaj (in večinoma še traja)obdobje čudne filozofije vožnje spačkov po oldtimersko pod malimi obrati in samo na pol plina.

Pol pa crkujejo mašine in jamranje vsepovprek kak spaček nikamor ne gre. So ljudje pozabili, da se mora A serija vrtet na ful obrate... pol je šele veselje. Blagor izjemam ali pa na novo prebujenim :)

Iz te miselnosti je tudi ta fora , da "DAK in Furgon" ne prideta preko 100.

Za dijano vsi vemo da je raketa, AMI pri določenih obratih pospeši in je čisti spejšatl. Spaček s tamalim enojnim vplinjačem (602) pa je dostikrat hitrejši in varčnejši od "polgasa" voženih čarlijev.

dvorjan

Ustrezno nastavljen (z bolj bogato mesanico) spacek gre tudi 140 km/h, ce si to upas.

"Tovarnisko" nastavljen pa ne gre cez 120 km/h.

Poraba pa ne vem ce je prav velik faktor - med postenim pospesevanjem in hitro voznjo ter sparanjem je mogoce 1 liter/100 km razlike pri teh masinah.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

140? To pa je že malo po zraku?

janez

Ne, to je za dobro servisiran 602 motor dokaj običajno.

gule

Moram povedati, da sem enkrat uspel amija naterat na 140 km/h(po garminu je bilo 138...se mi zdi)in to od Fernetija dol po tistemu hribu---he-he, drugače po avtocesti na ravnem pride do 125 km/h, a je to patnja...najlepše se pelje med 90 in 100 km/h...vse sem meril z garminom, da ne bo pomote...

andraž

No, moja Diana je šla po števcu 150, če je bil rahel klanec, sicer po ravnini 140, Spaček nikoli več kot 125.

gule

150 je za A serijo že supersonična hitrost...he-he

2sv

no jaz se pa peljem 170 pol pa v četrto šaltam heheheehe no nakoncu se pa zbudim