Kaj vse počnemo

Začel/a mato, April 04, 2010, 09:41:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Kdo pa pravi, da ne bo pod ključem ? :)

gigo

Ker sem imel en piknik na vidiku in ker stara miza ni bila nikoli dovolj velika za vse prtekline sem se na hitro odloču naredit eno večjo. Naj še povem da je bla narejena v enem popoldnevu iz gradbenega lesa. Skupni strošek materiala 17 eur in nekaj beltopa + 3 bire ;)

lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Tiki

Super miza in plac je lušen! =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

frodo1

Citat od: gigo;136515Ker sem imel en piknik na vidiku in ker stara miza ni bila nikoli dovolj velika za vse prtekline sem se na hitro odloču naredit eno večjo. Naj še povem da je bla narejena v enem popoldnevu iz gradbenega lesa. Skupni strošek materiala 17 eur in nekaj beltopa + 3 bire ;)

lp

Koliko miz si to delal 1 ali 2, ne vem, tisto na prvih slikah ali drugih?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

gigo

@Tiki
Manka še kar nekaj stvari. Moram narediti še pergolo, pa krušno peč, lijak, pult, itd. Uff še dela.
@frodo
Dragi moj kolega, samo ena je zadostovala. Na vseh slikah je ena in ista. Idejo za slikanje pa sem dobil šele ko sem na suho podnožje spojil. Sem se potem takoj na to temo spomnil. Èe koga zanima se lahko usedem za računalnik pa nardim še projekt z dimenzijami.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Naredi... ne bo odveč, če bo še kdo kaj takega nameraval narediti.

Sem pa jaz pred leti , ko sem delal ograjo iz desk tudi na brzino naredil eno tako mizo... seveda ne tolk lepo, je bila pa endvatri narejena in zadnji hip...ker so se potem eni obiski vsuli...

frodo1

Sem videl na prvih slikah manj desk, nisem jih pa štel, pa sem mislil, da gre za dve mizi, sedaj sem pa videl, da si jih razžagal, pa jih je zato več, pač nisem gledal podrobnosti,...:BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dyfan

Lepo izdelano. Izgleda profesionalno.

A imaš mizarsko delavnico? In mizarske roke?
Samo z ročnimi strojčki in amaterskimi rokami bi menda tole šlo bolj težko?
Lep pozdrav!

gigo

Nimam delavnice sem pa v teji smeri izobražen. Naj te presenetim, da je vse to narejeno z ročnimi stroji. Razrez, ublanje, rezkanje in brušenje. Vsakdo lahko izdela tako mizo, če ima štiri osnovne stroje in čisto malce osnovnega znanja.
Èe ima kdo kako vprašanje pa me lahko komot kontaktira in mu z velikim veseljem pomagam. Naj še povem, da sem hotel imeti še daljšo mizo a zaradi izredno slabe kvalitete lesa (ogromno grč tako izpadajočih kot vrasenih) sem dimenzijo plošče zmanjšal na 1880mm.

janez

Drvarnica je fertik. Kak je je... Sem šlosar, vse ostalo pa po instinktu. Sej vem, lahko bi kakšno drugo kritino gor zbasal, sam... mi je tole bolo najbolj priročno. OSB plate sem pripeljal z DAKom in gor privijačil... Potem me je dež zj...l , danes sem pa te valovitke čez dal. Načeloma je gotovo, da lahko drva pospravim. Vse ostale probleme bom pa sproti reševal.

Nimam več cajta, mi je delavnica polna "rje"   :)

dvorjan

Dobro bo, voda ne bo prisla zraven. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Tiki

Vidm da FTTH (optiko) tudi že imaš =)) Zanimiva drvarnica :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

dyfan

Drvarnica je kar luksuzna. Pa še na primernem prostoru je, da ni vnapoto.

Tole vijačenje valovitk v žlebu pa prvič vidim, običajno so vijaki na vrhu vala.
Upam, da bo kljub temu držalo vodo.
Lep pozdrav!

janez

Ja , vijačenje v žlebu ni pravilno. Sem imel več razlogov za kot pa proti in sem tak naredil. Mislim, da bo držalo... vsaj nekaj časa.