Kaj vse počnemo

Začel/a mato, April 04, 2010, 09:41:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

@Keža
Sem vidu zadnjič ene dobre tutoriale na tubu. Osnovo se naučiš v par urah. Za kaj več pa kak teden.

@Gaši
Tudi.

@Andrej
Moje ja. Kraško pač.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

ModelJT

Ah fantje to je bil samo hec, saj veste da jaz ne kradem. :AngelPray:
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Ekola, narjeno. Nisem se posvetil detajlom alla vijaki, posneti robovi ipd ker se mi ni ljubljo. Osnova je itak razumljiva ne. Naj še povem, da sem na projektu povečal širino letev pulta iz 70 na 90mm ker je estetsko dosti lepše. Èe je pravilno sušen les se itak ne bo poznalo zvijanje.
Prilagam tudi projekt ki si ga lahko pogledate v detajle in pridobite še preciznejše info z x-rayom al pa exploziskim pogledom.

Upam, da bo komu prav prišlo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Vse pohvale Gigo... Meni zdajle ne odpre fajl v "googlescrach"... verjetno ,ker imam šmiraste roke :)

Bom kasneje...

Xandrej

Gigo sicer skope foto ampak prelepo po moje že zdaj na slikah sem videl da je to oaza! Lepo lepo...

:emot112::emot112::emot112:

janez

Že nekaj let prekopavam in razmetavam naš "piknik plac" zadaj za hišo. Lani sem pripeljal tlakovce vendar jih nisem do konca položil. Včeraj in danes sem pa še to dokončal. Nastala je tudi gredica za zelišča, uta je dobila malo bolj "urejen" videz, voda je v koritu, roštilj pripravljen (ma moram še naredit enega ispod svojih rok), miza, stoli, prt,...

Zdaj bom tule nekaj časa samo sedel in užival... kramp in lopato pa pospravil do jeseni.

V načrtu je še zimski vrt... en tak ... železen in steklen. Moram si malo še načrte zrisat in materijal nabavit. Ali bo v jeseni ali pa naslednje leto...

zlikovski

Fantje, Keža ima bel pas, že začel trenirat na ciglih. :emot159:

dyfan

Na tleh pa tomohavk.
Pravi Winetou :)
Lep pozdrav!

vinotoc

Winetu gor ali tomahavk dol, prostor je pa lep. Kaj bi dal za takšen "skriti kot".
LP Vinotoč
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

16 let sem nucal, da sem do sem prišel :) Brzina mi nije vrlina ... heheheh ...

Ko sem k hiši prišel je tu bilo en velik nič pa podrta škarpa v stilu "suhozid"... Se pravi kamenje kr neki skup naloženo... Vse je brez načrta in z materijalom, ki se mi vlači okol bajte... razen tlakovci. In Furgon, dijana in zdaj DAK so mi pripeljali večino materijala k hiši...

Pa sej se spomnite tistih slik, ko je dijana naložena do podna :)

dyfan

Citat od: vinotoc;137967Winetu gor ali tomahavk dol, prostor je pa lep. Kaj bi dal za takšen "skriti kot".
LP Vinotoč
To se pa 100% strinjam.
Malokdo ima tako idilo ob hiši.
Èe pa je že kak tak srečnež, si pa ne zna primerno zrihtat.

@Janez, ima korito z vodo kako posebno funkcijo, ali je le za popestritev prostora?
Lep pozdrav!

janez

Korito z vodo ima seveda funkcijo... drži hrib da ne zleze dol. Hecam...

No, v vsakem hecu je mal resnice. Tam je bila tista škarpa, ki se je podirala in sem moral nekaj naredit... Drugi del te misli pa je bil vodnjak, ki se nahaja dve kleti nižje. Ja prav napisano... Hiša ima dve kleti. Ena je delno v zemlji, druga pa čisto spodaj , velbana... In v njej je zajetje za podtalno vodo. En tak kubični meter vode se nateče , potem pa višek steče po kanalu zidanem iz cigla v neko neznano smer. Vse skupaj je staro krepko čez 200 let... mislim, ta klet in zajetje na katerem stoji hiša iz 1960 leta.

Včasih je to bila pitna voda, ki je pritekla direktno ispod Konjiške Gore. Zdaj ni več pitna , ker so nad nami še ene 40 let stare hiše, ki jim je pa zgleda nekje greznica počla in sedaj voda ... no, ni pitna pa smrdi.

Ampak pred tem, pa sem napeljal spodaj iz jaška s pomočjo hidrofora vodo gor v korito. NAmen te vode pa je bil zalivanje vrta v suši.

Zdaj imam not vodo iz pipe pa z njo zalivam paradajz.

Kasneje , ko bom naredil zimski vrt pa bom napeljal not deževnico (pa še kam drugam ...)

Nekaj slik... klet, jašek, stara cisterna za olje, ven kopanje, betoniranje, postavljanje ute,... Je bilo kar pestro. Eno ulico višje so podirali staro vilo in sva s kolegom nabasala cigle v avte... jaz v dijano, on v golfa enko. Potem pa sva še prinesla komplet vrata s podbojem, ki so bila nevzidana v kleti te vile. To je sedaj ta uta. Tramove sem dobil zastonj na pohorju, ker človk ni verjel ,d asem tolk nor da jih bom zbasal v dijano in odpeljal mi jih je dal zastonj... in gledal ko sem šel dol po hribu s tramovi in dijano. Strešniki so se valjali pri kolegu doma... Vglavnem, nabrano iz vseh koncev in krajev.

janez

Aja, tomahavk je pa mala gasilska sekirca bohve ker letnik :)

janez

Pa nadvodna in podvodna slikca  korita :take_picture:

Kdor se spozna mal na toplo vodo... Za pipo sem ponucal star radiatorski ventil. Fino deluje čeprav je v vodi... mesing. Pa gor lahko priključim normalen novodobni priključek za cev za zalivanje.  

Peč, spet... kar pade pod roke :)

janez

Ena ideja se mi letos poraja. Ker tista voda iz zajetja ni več uporabna, bom verjetno postavil v spodnjo klet cisterne za deževnico. Tu pod piknik placom sem naredil dve napeljave. Ena je za odpadno vodo (iz korita, iz še enega manjšega korita...) in ena za deževnico. Žlebi za deževnico imajo svojo cev speljano iz zgornjega dela strehe in se priključujo na žleb na spodnjem delu strehe. Spodaj na dvorišču gre žleb potem dalje v ulično kanalizacijo. In tam kjer se spojita žleb in cev bom verjetno preusmeril vodo dol v spodnjo klet. Zraven je namreč zračnik in tam skozi bi lahko porinil cevi... Potem pa hidrofor samo priključim na cisterno. Problem je edino, da je vhod s stopnicami zelo ozek. Bom že poštudiral... Kakšna so poletja zadnje cajte bo voda prekleto draga.