Nabijanje podvozja

Začel/a jazbec, Marec 20, 2010, 12:58:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jazbec

Pozdravljeni.Sem novi na forumu pa imam tudi jaz težave z xp 1.6 i letnik04 prevoženih 60000 km.Po slabi cesti nabija podvozje kot noro kot da bi bili zanič vsi amortizerji sem drugi lastnik v glavnem avto deluje trdo.Prej sem imel xsaro karavan in se xp ne more primerjati glede vožnje zato sem malo razočaran.Ali ima gdo kakšne izkušnje glede tega mislo sem da so morda krive gume pa je isto z letnimi ali zimskimi.

LP
Matjaž:Paint-Angry:
jazbec

tomaz555

Si bil na pooblaščenem servisu ali pri popoldancu? Avto ima servisno knjigo, je slovenski, znana zgodovina? 60000 je svinjsko malo za 6 let star avto. Moral bi biti kot nov. lp

garac

samo ropot je kriv, ali tudi neudobje? Za ropot je ponavadi spona (palčka) stabilizatorja, zamenjaš obe cca 40€ pa je mir
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

jazbec

Citat od: 586de964f416c77;70087Pozdravljeni.Sem novi na forumu pa imam tudi jaz težave z xp 1.6 i letnik04 prevoženih 60000 km.Po slabi cesti nabija podvozje kot noro kot da bi bili zanič vsi amortizerji sem drugi lastnik v glavnem avto deluje trdo.Prej sem imel xsaro karavan in se xp ne more primerjati glede vožnje zato sem malo razočaran.Ali ima gdo kakšne izkušnje glede tega mislo sem da so morda krive gume pa je isto z letnimi ali zimskimi.

LP
Matjaž:Paint-Angry:

Bil sem že vsepovsod zračnosti v podvozju ni nikjer avto je slovenski s servisno knjigo in poznano zgodovino vglavnem pa gre za neudobje kot bi se pelo z traktorjem ki nima amortizerjev
jazbec

jazbec

gre za totalno neodobje vglavnem po manjših grbinah avto nabija kot traktor ko nima amortizerjev avto je slovenski s servisno knjigo in znano zgodovino tako da štimajo km
jazbec

mato

Mislim,da za te probleme niso krivi samo avtomobili in serviserji. malo poglejte kakšne ceste so. Ni več lepe ceste saj pr nam ne,same luknje.

vinotoc

Ojla, meni tudi. Pa kaj. Naloži še tri osebe pa se pelji. Nabijanja ni. Ima neka tajna veza... a niko nema pojma :(
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

jazbec

že res da so ceste slabe samo to je občutno nabijanje moraš se pelat pa bi sam reko da to ni normalno
jazbec

jazbec

po tvojem bi mogo avto met stalno naložen do fula pa potem nebi nabijalo no super pol pa še bom kupo prikolico in jo naložo potem pa res nebo nabijalo. dobra rešitev
jazbec

garac

če res nabija, kot praviš, potem se nekje mora poznat, če tolče kovina ob kovino ali plastika ob kovino? Zapelji na dvigalo in preglej
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

jazbec

težko vam opišem to nabijanje ni to zvok kovine ali plastike avto je bil na dvigalu in testu amortizerjev pa vse ok to je taki občutek ko da bi avto bil spuščen čisto na tleh in je zato bolj trd sem se pa pelo z drugim xp pa je čisto ok brez kakega nabijanja
jazbec

jazbec

težko ti to opišem glih tak je kot da bi bil avto spuščen čisto na tla pa je zato posledično bolj trd pa sem se pelo z drugo xp pa je čisto ok
jazbec

ledi76

l.p. xpejevci.men tud nabija k bi blo vse votlo.ampak se navadš.jahh piksna je pač piksna

CitroX

Kaj pomeni "nabija"?
Govorimo o "trdih pristankih" ki potnike "nabijejo" ali o ropotu (ali oboje).
Èe samo ropota so lahko drogovi stabilizatorja (24€ original), končnik, nosilec motorja, mogoče tolče kolektor izpuha po kakem delu (le tesnilo med kolektorjem in katalizatorjem crkne), amortizer, vzmet...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

vinotoc

Citat od: 586de964f416c77;70199po tvojem bi mogo avto met stalno naložen do fula pa potem nebi nabijalo no super pol pa še bom kupo prikolico in jo naložo potem pa res nebo nabijalo. dobra rešitev

Ma ne, serviserju povej kako se obnaša naložen. Pa poglej nihanje auspuha, pa akumulator če je pritrjen, pa vse lajtunge bremz, če katera ne niha, pa anteno, če ni preveč spuščena, pa škatlo v rezervnem kolesu itd.
To vse je meni nabijalo v 32 letni zgodovini vožnje fičeka, pa yugota, pa R5, pa clia I, pa kangooja, pa clia III, pa meharija pa sedaj na koncu ta pixna. Sori če ti nisem pomagal :)

pa še ta vic mi je všeč: Veš zakaj imajo francozi eiflov stolp? Da iz eiflovega stolpa vidijo v nemčijo kak se avti delajo!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.