Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

Citat od: mitja12345;114943Tudi jaz sem imel isti problem tukaj, zmontirali so mi nove gume na nove feltne, ampak pozabili centrirat.

Se zgodi :)

Cuci, sem ti povedal kam se pelje avto :)
LP

kam že?

Lp.

superca13

Meni so zamenjali sklopko brez demontaže mosta, optike, požrtih gum...Ok, mogoče je pri dizlu drugače? Èe bi bil most vzrok za požrto gumo v 1 mesecu, predvidevam da bi potem požrlo še drugo (glede na to, če je na eni strani zamik, je potem zamik tudi na drugi.
No kakorkoli, glavno da gre zdaj.

Jerry69

Še vedno me zanima, če je potrebno odstraniti desni nosilec z gumo nad menjalnikom, če se menja sklopka?

LPJ

superca13

Verjetno ja, glede na to da morajo menjalnik odmaknit/odstranit.

mitja12345

Citat od: BT-C5;114966kam že?

Lp.

Nevem če lahko objavim tukaj, ampak tam dela mož, kateri je mlad in je zelo zagnan ter noče odnehati dokler ne odkrije napake - tako prakso imam jaz do zsaj z njim!

LP

BT-C5

Jerry69

Citat od: superca13;114976Verjetno ja, glede na to da morajo menjalnik odmaknit/odstranit.

No, to sprašujem zato, ker mi je ta nosilec prejšnji teden odtrgalo. Srečo sem imel, da se je to zgodilo tik pred domom. Sem poklical kolega, ki je mehanik, naj pride pogledat. Ko je nosilec demontiral, je ugotovil, da je bil en vijak kar precej odvit - cca 5-10 mm. Vijak je bil tudi ukrivljen, kar se lepo vidi, da je nosilec nabijal ob njega. Na drugi strani je bil vijak privit, kot je treba, zato je tudi odtrgalo nosilec, ker ga je držal en sam vijak.
Rekel je naj zadevo reklamiram, ker so ga gotovo pozabili privit, ko so menjali sklopko. Ko sem šel na servis, so mi zatrdili, da oni tega nosilca niso odstranjevali, ko so menjali sklopko :Hammer3: Kako so jo drugače zamenjali, mi ni jasno.
Zato mi nosilca tudi niso hoteli reklamirat. Naročili so novega in sem plačal nabavno ceno.
Servis pa naj bi bil daleč najboljši v Slo. Toliko o servisih.  

LPJ

Gorazd

mislim, da bo spodaj opisan postopke rešil kreganje okoli mosta, optike, nosilca menjalnika in še česa

Uporabite dvostebrno dvigalo.
Dvignite in podstavite vozilo.

Shema : b1bm0yld  

Demontirajte :
Okrasni pokrov žarometa (1)
Okrasni pokrov akumulatorja (2)
Odklopite akumulator .
Odklopite konektor merilnika pretoka.
Demontirajte :
Akumulator
Korito akumulatorja
Zgornji ščitnik kontrolnega računalnika motorja (3)
Kontrolni računalnik motorja
Spodnji ščitnik kontrolnega računalnika motorja
Dovod zraka
Sklop zračnega filtra (4)

Shema : b2cm0m8d  

Odklopite :
Kabel mase
Konektor stikala vzvratne prestave
Odmaknite kabelske snope , ki se dotikajo menjalnika .
Demontirajte :
vijaki (5)
Delovni valj hidravličnega upravljalnega sistema sklopke (6)

Shema : b2bm02md  

Oddvojite zgloba komandih kablov prestav (7) ; S pomočjo orodij [1], [2].
Demontirajte :
Nosilec vzvodja prestavnega mehanizma (8)
Mehanizem vzvratne prestave

Shema : c4am0lwd  

Demontirajte :
Prednja kolesa
Zaščita pod motorjem
Sprednji levi blatnik
Usmernike zraka (9)
Prečni ojačitveni element mostu (10)
Zaščito oljnega korita (11)
Cev za mazanje turbokompresorja (12)
Izpraznite in menjajte :
Menjalnik
Obtok hlajenja  
Demontirajte polosovine  .
Odstranite in odmaknite cevi servokrmiljenja , ki se dotikajo prednjega okvira mostu .

Shema : b2cm0m9d  

Demontirajte :
Prednji okvir (13) prednjega mostu
Povratni vzvod (14)
Omejevalnika (15), (16)
Nosilec predkatalizatorja
Odstranite vijake za pritrditev zaganjalnika .
Odmaknite zaganjalnik .
Demontirajte : spodnjih spojnih vijakov za pritrditev menjalnika na motor.
Podprite oljno korito : Med ohišje in dvigalko vstavite leseno podložko.
Pritrdite verižni dvižnik na menjalnik.

Shema : b1bm0ymd  

Odmaknite : Sklop sistema za dinamični nadzor stabilnosti (ESP).
Demontirajte :
vijaki (17)
vijaki (18)
Zgornji nosilec (19) pogonskega sklopa (levo)
pritrdišča (20)
Spodnji nosilec (21) pogonskega sklopa (levo)
Zgornji vijaki za pritrditev menjalnika na motor
Menjalnik

aja, pa da bo jasno okvir. sp. mosta ni most, ampak poglejte pod avto in boste videli, kaj to je.

BT-C5

to je po sistemu:

Pred malico sem zategnil še en vijak,potem je bila pa malica.Po malici smo avto še oprali in gotovo!
Se zgodi..tudi pri najboljših!

Lp.

BT-C5

Citat od: Jerry69;114979No, to sprašujem zato, ker mi je ta nosilec prejšnji teden odtrgalo. Srečo sem imel, da se je to zgodilo tik pred domom. Sem poklical kolega, ki je mehanik, naj pride pogledat. Ko je nosilec demontiral, je ugotovil, da je bil en vijak kar precej odvit - cca 5-10 mm. Vijak je bil tudi ukrivljen, kar se lepo vidi, da je nosilec nabijal ob njega. Na drugi strani je bil vijak privit, kot je treba, zato je tudi odtrgalo nosilec, ker ga je držal en sam vijak.
Rekel je naj zadevo reklamiram, ker so ga gotovo pozabili privit, ko so menjali sklopko. Ko sem šel na servis, so mi zatrdili, da oni tega nosilca niso odstranjevali, ko so menjali sklopko :Hammer3: Kako so jo drugače zamenjali, mi ni jasno.
Zato mi nosilca tudi niso hoteli reklamirat. Naročili so novega in sem plačal nabavno ceno.
Servis pa naj bi bil daleč najboljši v Slo. Toliko o servisih.  

LPJ

in to bo verjetno tvoj vzrok tresenja,če se ne motim!

Lp.

Gorazd

pa še eno vprašanje glede optike;
prosim ali kdo ve točno razlago zakaj se dela optika, če se sname sprednji most ( ker namreč, če snameš sp. most se ne spremeni stekanje koles, kar je tudi edino nastavljivo na tem modelu)???

rocky86

Citat od: BT-C5;114978mislim,da lahko ali pa daj na mail.
Lp.

Glede na opis in lokacijo ki jo ima Mitja1234 vpisano mislim da je že vsem jasno, da gre za servis blizu letališča Brnik (oz. kakor koli se že po novem imenjuje). S Tadejom imam jaz tudi same dobre izkušnje glede servisa.
Peugeot 5008

mitja12345

Rocky, žal ne, je bilo to kar v Mariboru. Nebom delal slabe reklame, mogoče so pa pozabili :)

zlikovski

@MSrougeZX
Na računi nimaš navedenega postopka del.
V takem primeru ti pri menjavi sklopke še zadni levi smerokaz razmontirajo :D

Flukturr

Citat od: BT-C5;114956boš stopil med blažene,samo povej še kam voziš servirirat!

Lp.

Ja, nič ne skrivaj, najpomembnejše nisi povedal...
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA