Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Meni je glavno da imam avto popravljen in da imam zdaj tudi narejeno optiko in upam da bo en čas mir. Verjetno bom pa ga v roku enega leta ali dveh prodal ker ne rabim več tak velik avto. To sem ugotovil ko sem se vozil 1 mesec z c3. Lahko pa napišem da sem razočaran nad avto glede teh napak...kupiš nov avto za kar precej € in si misliš zdaj bo pa ene 4-5 let mir...pol pa pri 35000km ckne sklopka, vztrajnik...jebeš tako kvaliteto. Saj ne pravim, avto je super za vozit, lep, udoben...samo če ti pa vsako leto ali dve avto stoji mesec ali dva na servisu pa je tudi en kurc. Lahko pa da nisem imel sreče do zdaj in bo od zdaj naprej delal brezhibno še dosti let...saj zato sem se tudi tako odločil da mu še dam eno šanso...če še kaj dragega crkne bom ga še dal popravit in ga bom pol prodal...upam da ne bo to še kmalu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

ko se bomo počasi naveličali naših C5!

http://www.youtube.com/watch?v=Lz9daqHRE9U&feature=related

samo ne se vprašat,kdo bo to popravljal:)
Lp

zlikovski

Tu pa bomo baterije manjavali namesto sklopk! Ali pa oboje :)

pehorunkl

A ni to čisto enostavno? Na servisu so naredili napako, kaj pa drugega, če po vsem tem delu niso naredili še optike.
Ko razdreš "kolo" in odklopiš pesto od polosovine, si porušil geometrijo!
Torej, če ne priviješ končnik volana nazaj natačno tako, kot je bilo preden si ga odklopil, si stvar zaj.......
To se pa zgodi precej hitro, saj v primeru, da nisi preštel obratov navojev ali natačno označil dolžine privitja, geometrija ni enaka..... v primeru da delaš obe kolesi, je to še prej narobe! Zato moraš preverit vsaj ročno z "špurštango"....., če že ne misliš delati optike z merilnimi napravami (pa še vedno obstaja možnost, da si kiksnil).
Pri xantii in bx-u je to čisto enostavno. Ko je avto v voznem položaju, mora biti razdalja med sprednjima robovoma platišča spredaj od 0 do 4 mm krajša od razdalje med zadnjima robovoma obeh platišč. Torej kolesi se rahlo stekata naprej, ko avto miruje. Sam sem menjal končnik na CXu na ta način in tam je stvar enaka. Po pol leta vožnje nobene obrabe gum....

Sem pa vesel, da slišim, da se je saga uspešno zaključila! Še veliko mirnih km:emot112:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

superca13

Citat od: pehorunkl;115028A ni to čisto enostavno? Na servisu so naredili napako, kaj pa drugega, če po vsem tem delu niso naredili še optike.
Ko razdreš "kolo" in odklopiš pesto od polosovine, si porušil geometrijo!
Torej, če ne priviješ končnik volana nazaj natačno tako, kot je bilo preden si ga odklopil, si stvar zaj.......
To se pa zgodi precej hitro, saj v primeru, da nisi preštel obratov navojev ali natačno označil dolžine privitja, geometrija ni enaka..... v primeru da delaš obe kolesi, je to še prej narobe! Zato moraš preverit vsaj ročno z "špurštango"....., če že ne misliš delati optike z merilnimi napravami (pa še vedno obstaja možnost, da si kiksnil).
Pri xantii in bx-u je to čisto enostavno. Ko je avto v voznem položaju, mora biti razdalja med sprednjima robovoma platišča spredaj od 0 do 4 mm krajša od razdalje med zadnjima robovoma obeh platišč. Torej kolesi se rahlo stekata naprej, ko avto miruje. Sam sem menjal končnik na CXu na ta način in tam je stvar enaka. Po pol leta vožnje nobene obrabe gum....

Sem pa vesel, da slišim, da se je saga uspešno zaključila! Še veliko mirnih km:emot112:

Ko se pesto odklopi, se absolutno ne odvijajo končniki ampak se po potrebi samo v celoti potegnejo ven(odvije se samo spodnja matica), nato pa vstavijo nazaj. Èe bi končnik razdrl tam kot praviš, torej na spoju med med samim končnikom in letvo, potem je potrebna optika.
V prvem primeru čisto se nič ne poruši.

Bulwark

No samo tako umesno malo...jst sm se po tehtnem premisleku z bolšo polovico odloču da na žalost oziroma srečo prodam svojo C5ko...
zdaj pa zato ker je popravljena in še v garanciji 4 leta in na tak način bom mogoč koga prepričal da kupi avto, ker men se ne da več obadati z raznimi čudnimi okvarami, kakor recimo noče vžgat ter potem mora punca sredi meglene noči zmrzovat 3 ure d pride avtovleka, al pa se pripeljem na črpalko natankam pol pa avtovleka s5 odpelje avto pa tko naprej pa nazaj.....in to zarad enga po**** čipa ki je vreden cca5€ ki ga ne znajo skup zmontirat d bi laufal normalno
Škoda živcev in časa ki ga potrošm zaradi tega....ne rečem da ni dobr avto samo vzdržljivost je bol tko tko določenih ključnih delov, kar citroenu zbija ugled in ceno.:Hammer3:

MSrougeZX

Èe imaš tolko težav pa je res logično da ga prodaš.
R5 e-tech 2025

Xandrej

Citat od: Bulwark;115097No samo tako umesno malo...jst sm se po tehtnem premisleku z bolšo polovico odloču da na žalost oziroma srečo prodam svojo C5ko...
zdaj pa zato ker je popravljena in še v garanciji 4 leta in na tak način bom mogoč koga prepričal da kupi avto, ker men se ne da več obadati z raznimi čudnimi okvarami, kakor recimo noče vžgat ter potem mora punca sredi meglene noči zmrzovat 3 ure d pride avtovleka, al pa se pripeljem na črpalko natankam pol pa avtovleka s5 odpelje avto pa tko naprej pa nazaj.....in to zarad enga po**** čipa ki je vreden cca5€ ki ga ne znajo skup zmontirat d bi laufal normalno
Škoda živcev in časa ki ga potrošm zaradi tega....ne rečem da ni dobr avto samo vzdržljivost je bol tko tko določenih ključnih delov, kar citroenu zbija ugled in ceno.:Hammer3:

Zdaj če misliš, da je pri drugih znamkah drugače si se zmotil. Èe hočeš vozit moraš kupit 5 let star avto nažalost...

BT-C5

Citat od: Bulwark;115097No samo tako umesno malo...jst sm se po tehtnem premisleku z bolšo polovico odloču da na žalost oziroma srečo prodam svojo C5ko...

Pa ti imaš 2010 letnik in 160KM in še vedno vse crkuje,torej pomeni,da NISO izboljšali NIÈ od 2008!!
Naj grejo malo v k...!!

Lp.

pehorunkl

Citat od: superca13;115065Ko se pesto odklopi, se absolutno ne odvijajo končniki ampak se po potrebi samo v celoti potegnejo ven(odvije se samo spodnja matica), nato pa vstavijo nazaj. Èe bi končnik razdrl tam kot praviš, torej na spoju med med samim končnikom in letvo, potem je potrebna optika.
V prvem primeru čisto se nič ne poruši.

Pa res, viš viš......... kakšen kiks!:Hammer3:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Flukturr

Morda ne bi bilo slabo ponoviti glasovanja o naj SLO servisu. Z obrazložitvami zakaj glas plus/minus.
Tisto branje izpred 2 let je precej zanimivo.
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

Flukturr

Citat od: MSrougeZX;115291...ampak v drugi temi, ne tukaj.

Ja itak. Samo odklenit jo je treba, ali še bolje, novo odpret.
Lpf
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Da se vrnemo nazaj k mojemu avionu...danes smo še zmonitrali dve novi zimski gumi (tokrat hankook)...še samo vržem v prtljažnik Autosock in sneg lahko zapade. Se pravi spredaj vozim na Fulda Control HP (ki se je v lanskem snegu odlično odrezala) in zadaj na novih Hankook W310, dimenzije so pa 225/55 17.
R5 e-tech 2025

Jerry69

Kolk pa si dal za Hankook W310, 225/55 17?

LPJ