Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Sem včeraj stal pod avtom ko mi je mojster lepo pokazal na več mestih vidne sledi, da je bil most dol vzet, in če je most dol mora biti optika narejena, kar pa seveda v citroen delavnici niti ne delajo.

Vse citoene kar sem jih imel sem imel vedno spuščene 3-4cm in NIKOLI požrte gume in z mnogo več km na števcu. Še konec avgusta je bila prednja guma sneta zaradi centriranja in nobene sledi neenakomerne porabe in nobene sledi potrganih žic za merjenje zavornih oblog...konec septembra je bila menjava sklopke in pred kratkim menjan vztrajnik. Zdaj si pa naj vsak razlaga po svoje.

Isti mojster kot včeraj mi je delal optiko pred 1,5 letom ko smo vgradili druge vzmeti...čudno da do zdaj ni nič pobiralo gum ne...ravno ta zadnja dva mesca so vidne te stvari. Saj nisem krivil noebenega, samo sem NAPISAL da če gre MOST DOL MORA BITI OPTIKA NA NOVO DELANA...ker pa na servisu trdijo da mosta niso dol jemali pol normalno da niti optike niso rabili delat. Glede na to kar sem pa včeraj na lastne oči videl ne verjamem da je temu tako, ker je na vsakem vijaku vidno da je bilo odmontirano, kar je tudi sam mehanik potrdil. Ne mislim da nobenega klicarit, se kregat in težit....saj je dober servis....tiste žice mi bodo pa tudi zamenjali ob priliki. Tolko o tem.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

superca13

Po mojem ti niso mosta sneli nato pa rekli, da ga niso.
Možno je, da so pri iskanju vzroka tresenja vsak vijak mosta probali samo zategnit (od tod sledi na vijakih) kar mi nakak najbolj logično deluje.

garac

a gumo ti bodo tudi dali novo? Potem pa ni panike, vsa čast servisu za korekten odnos
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Tudi možno, saj pravim vsak si lahko po svoje razlaga.
R5 e-tech 2025

mitja12345

Tudi jaz sem imel isti problem tukaj, zmontirali so mi nove gume na nove feltne, ampak pozabili centrirat.

Se zgodi :)

Cuci, sem ti povedal kam se pelje avto :)
LP

MSrougeZX

Citat od: garac;114940a gumo ti bodo tudi dali novo? Potem pa ni panike, vsa čast servisu za korekten odnos

O tem ne bo potrebe debatirat, ker guma je že itak proti koncu (sicer bi še bla mogoče za 1 poletno sezono) in bom spomladi 2 novi kupil za spredaj.

Pa nehajte vedno krivit te boge fedre...zdaj za požtrje gume, prej za tresenje, nakar se je izkazalo da je bil vztrajnik. Saj ni avto extremno znižan, ampak samo minimalno (3cm).
R5 e-tech 2025

BT-C5

tako bom rekel:
Èe avto vozim samo jaz in občasno tudi malo pogledam avto(ročno pranje,menjava gum-doma)potem avto tudi poznam do slednje praske!
Sigurno ne opazim razlike-poškodbe takoj,ampak če pred servisom-posegom pač določenih napak ni bilo potem se pa pojavijo,verjetno ni potrebno kaj dodati!
Ko ti pa vrnejo tako vozilo kot Rougu pa postane človek skeptičen in nezaupljiv,kar je povsem normalno!
Večina ljudi avto pelje na servis,ker mu zaupa in avto po servisu niti ne pogleda-kar pa še ne pomeni da je vse ok.
Samo primer!
Vsi imamo 10-12 letno garancijo na prerjavenje,pogoj so samo redno opravljeni servisi in na vsakem servisu ti pregledajo X število točk in ti si ves happy!
Jaz sem peljal avto na servis(30Tkm)-pozimi,sneg,brozga,skratka vsran do strehe in...???
Takega sem dobil tudi nazaj po servisu,ja kako so potem pregledali kakovost,poškodbe laka-pločevine??

..in še bi lahko našteval,res pa je da NISO vsi isti!

Lp.

Citroenovc

Nekaj me zanima glede vztrajnika? A simptom vtrajnika je (tudi) to, da se avto grdo strese, ko ugasneš motor? Ali je to lahko kaj drugega?
OK

LP
Primož

Bulwark

Citat od: MSrougeZX;114944O tem ne bo potrebe debatirat, ker guma je že itak proti koncu (sicer bi še bla mogoče za 1 poletno sezono) in bom spomladi 2 novi kupil za spredaj.

Pa nehajte vedno krivit te boge fedre...zdaj za požtrje gume, prej za tresenje, nakar se je izkazalo da je bil vztrajnik. Saj ni avto extremno znižan, ampak samo minimalno (3cm).

Tko bom reku sm imel enake probleme tudi jaz pa imam hidro vzmetenje...
najprej so menjali sklopko..je bilo fajn potem pa čez 20kkm pa avto čudno začel trest hladen na mestu ko je bil pa topel pa samo pri speljevanju oz pospeševanju sploh v klanc....itak na servis kaj je zdaj s5 narobe z avtom???
mehanik je samo pogledu v računalnik kaj je blo menjano in že njegov pogled mi je marsikaj povedal  in reku da niso nevem česa še menjali zravn kot bi tud moral in so menjal še to plus vztrajnik plus sklopko že 2gič sedaj po 20000km prejšno po35500km...in ja most se sname pri tem in tud optiko so mi naredili ker je pač reku d bi znalo potem pobirat gumo....:emot112:

BT-C5

boš stopil med blažene,samo povej še kam voziš servirirat!

Lp.

MSrougeZX

Citat od: Citroenovc;114950Nekaj me zanima glede vztrajnika? A simptom vtrajnika je (tudi) to, da se avto grdo strese, ko ugasneš motor? Ali je to lahko kaj drugega?

Da, ko ugasneš zarožlja, moj tega ni delal, je pa to bil simptom na kolegovem peugeotu hdi.
R5 e-tech 2025

MSrougeZX

Citat od: Bulwark;114953Tko bom reku sm imel enake probleme tudi jaz pa imam hidro vzmetenje...
najprej so menjali sklopko..je bilo fajn potem pa čez 20kkm pa avto čudno začel trest hladen na mestu ko je bil pa topel pa samo pri speljevanju oz pospeševanju sploh v klanc....itak na servis kaj je zdaj s5 narobe z avtom???
mehanik je samo pogledu v računalnik kaj je blo menjano in že njegov pogled mi je marsikaj povedal  in reku da niso nevem česa še menjali zravn kot bi tud moral in so menjal še to plus vztrajnik plus sklopko že 2gič sedaj po 20000km prejšno po35500km...in ja most se sname pri tem in tud optiko so mi naredili ker je pač reku d bi znalo potem pobirat gumo....:emot112:

Hvala za info in obrazložitev.
R5 e-tech 2025

BT-C5

Citat od: Citroenovc;114950Nekaj me zanima glede vztrajnika? A simptom vtrajnika je (tudi) to, da se avto grdo strese, ko ugasneš motor? Ali je to lahko kaj drugega?

bi znalo bit,ko vgašaš motor oni veseljaki še kar veselo plešejo not v vztrajniku(vzmeti,blažilci in co.)!
Ali pa avto ustaviš-semafor včasih pridejo kakšna 2-3 blagi sunki preden se umiri!

Lp.

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

Gox

Citat od: BT-C5;114948Vsi imamo 10-12 letno garancijo na prerjavenje,pogoj so samo redno opravljeni servisi in na vsakem servisu ti pregledajo X število točk in ti si ves happy!
Jaz sem peljal avto na servis(30Tkm)-pozimi,sneg,brozga,skratka vsran do strehe in...???
Takega sem dobil tudi nazaj po servisu,ja kako so potem pregledali kakovost,poškodbe laka-pločevine??

Lp.

Za garancijo proti prerjavenju pa so posebni servisni pregledi, ne zadostujejo samo navadni pregledi. In ta pregled zahteva tudi pranje (po potrebi)

Verjetno pa večina ljudi ta pregled ne opravi.

Ena tema o tem >>

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=98503&postcount=2