Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Avto deluje brezhibno...te žice pa bom tudi porihtal...verjetno ne morejo stat nekega premoženja, zgleda kot navaden kos žice, edino manjka en tist beli plastični/gumirani del.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

MSrougeZX

Vglavnem če odmislim čakanje in živciranje nisem imel v prvih dveh letih nobenih večjih stroškov. Vztrajnik in sklopka menjana v času garancije. Avto je natanko danes star 2 leti in ima 37000km prevoženo. Strošek je bil nakup novih 18col platišč in gum (letne 17 sem prodal) in nakup 17 zimskih. Ampak to tak štejem pod potrošni material.
R5 e-tech 2025

Jerry69

Citat od: BT-C5;114663jerry!

ne vem,sumim!
Očitno je tega vse več!Moram še katerega sprobat,da vidim če je enako kot pri mojem"normalno"!
Pri koliko km.so ti menjali komplet?A si bil kasneje še na servisu in kakšno mnenje so imeli?

Lp.

Meni so menjali mal čez 70kkm. Lahko pa da je blo že prej kdaj menjano - ne vem, ker sem drugi lastnik.
Jah, sem bil potem še enkrat na servisu, sem povedel, kaj se dogaja. Se je majster peljal na testno in pravi da ne vidi nič posebnega.
Poglej, sem se enostavno sprijaznil, da tako pač je in se zedaj vozim in o tem ne razmišljam več. Nimam časa se ukvarjat samo z avtom in cele dneve po servisih težit. Ni tako zelo moteče, da se ne bi mogel voziti.
Upam, da boste zadeve porihtal in napake odpravili.

LPJ

MSrougeZX

Èe vam bodo kdaj prednji most dol jemali pa vam naj še optiko naredijo. Tak zgleda moja letna guma po dobrem mescu vožnje brez narejene optike. (po menjavi sklopke)

Pa še današnja optika da mi ne požre še novih zimskih gum. Tolko o tem...ne bom nič drugo komentiral.
R5 e-tech 2025

Gox

Grdo jo je pobralo ...

Si vprašal na servisu kaj menijo o tem?

MSrougeZX

Ja oni niso delali optike ker niso kao mosta dol jemali.
R5 e-tech 2025

garac

O *ak, dober servis maš ti tole. Verjetno si sam kriv ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BT-C5

..počasi nam zmanjkuje dobri(normalnih) servisov na Štajerskem!!
Škoda,da takih osnovnih stvari ne preverijo,bom šel tudi na optiko!
Sicer so bile moje letne že fuč,ampak zimske so pa nove in bi bilo res škoda,da mi spomladi drat ven stoji!

Lp.

Lamy

Citat od: Lamy;112409Pa kaj se še nisi naveličal vozit v MB ?

Se še spomniš, @MSrougeZX

Tudi jaz ne bi nič komentiral. Žal tak pač je
[SIGPIC][/SIGPIC]

superca13

Jaz še nikoli v življenju nisem slišal, da bi po menjavi sklopke bilo treba na optiko. To je isto kot če bi rekel, da moraš po menjavi svečk polakirat zadnjo havbo. Ni nobene logike...
Bolj logično je, če znižaš avto izven tovarniških nastavitev, podreš celo geometrijo vozila in ti požre gume...Èe sem prav prebral, si ravno to naredil. Lahko pa imaš že načete dele podvozja zaradi pretrdega vzmetenja,  kar je lahko rezultiralo požiranje gum. Sklopka + optika pa res nimata povezave.
Servis je že OK, za vse pa tudi ne morejo bit oni krivi. Tudi optike na servisu ne delajo ampak peljejo ven, kolk se spomnim.

garac

ma to je tudi  meni čudno, ponavadi se samo menjalnik sname za kuplungo menjat, no ja pa polosi, potem pa bog vedi kaj počenejo...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Citat od: garac;114925ma to je tudi  meni čudno, ponavadi se samo menjalnik sname za kuplungo menjat, no ja pa polosi, potem pa bog vedi kaj počenejo...

To je to. In tudi če zaradi snemanja polosi delno odmontirajo/odmaknejo še pesto...še vedno ni potrebe po optiki.
Tako da ne vem zakaj se takoj na servs kaže.

dvorjan

Citat od: superca13;114928Tako da ne vem zakaj se takoj na servs kaže.

Ker je to najlazje? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Citat od: dvorjan;114929Ker je to najlazje? =)

Zgleda da res ;)

Jerry69

Citat od: superca13;114928To je to. In tudi če zaradi snemanja polosi delno odmontirajo/odmaknejo še pesto...še vedno ni potrebe po optiki.
Tako da ne vem zakaj se takoj na servs kaže.

Ko ste že ravno pri debati o demontiranju menjalnika: Èe ti menjajo sklopko, ali je potrebno odmontirati desni nosilec nad menjalnikom ali ne?

LPJ