Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Proba se lahko samo dvomim, avto  je nižji z 3cm in je na teh fedrih cca.25000km, znanec ima istega z 3x več kilometri tudi z istimi fedri znižanega pa nič...celo vozi po novem na 19col...kaj bi pol po vaše blo hin, zglob?

Še nekaj sem se spomnil...ta problem se je pojavil pred menjavo sklopke in ko so skopko menjali so tak pol avta podrli in so vse pregledali, od vstrajnika do polosi, vglavnem vse in nikjer ni blo videt nič da bi blo kaj narobe...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mirchi

Zdaj sem pa skoraj 100% prepričan,da je nekaj narobe z notranjimi tripodami pri menjalniku. Očino je prišlo do neenakomerne obrabe in zdaj,ko so sestavili nazaj verjetno valji niso več v luknjah,kjer so bili prej in avto pri pospeševabu trese.  to ni prvi tak primer.Govorim iz izkušenj.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

MSrougeZX

Saj ti pravim, da je tresenje nagajalo že PRED menjavo sklopke...tak da NIMA veze z podiranjem sklopke. Edino kar sem se še spomnil, da je to tresenje bolj izrazito če je temperatura okolice nižja kot pa če je toplo...
R5 e-tech 2025

BT-C5

Mogoče bi še ga probal dat na testne valje!
 ..okoli blažilcev in vzmeti si verjetno že tudi vse pregledal,lahko da je kje kaj rahlo ali pa ne sedi dobro(vpetje)!
A na servisu se pa nič ne dogaja?

Lp.

MSrougeZX

Vse so meli narazen pred 1 mesecem ko so sklopko menjavali...celi prednji del...od vzmeti do polosi...na servis pa tudi več ne klicarim vsak drug dan ker mi je dojadilo pa tudi njim bi že šel na živce...mam tam človeka ki bo me takoj poklical ko bo kaj novega. Še malo pa bo spet teden okoli in bo v ponedeljek 1 mesec.

Aja, v nedeljo trinajstega poteče garancija in pa tudi zavarovanje...kaj ga moram pod mus zavarovat do petka ali ga lahko čez kak teden ali dva oz. dan prej preden recimo grem po avto?
R5 e-tech 2025

BT-C5

mislim,da je bil rok nekje do enega mesca po preteku,če je avto na popravilu ali karamboliran!
Ampak za ziher,vprašaj zastopnika,ker se vedno nekaj spreminja,da ne izgubiš bonusa ipd!
Lp.

Lamy

Zavarovanej ti velja še točno 1 mesec po poteku, ne glede na to kaj se dogaja z avtom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Lamy kaj pa kak naj rešim cestnino? Ne morem je plačat če nimam potrdila o zavarovalni polici.
R5 e-tech 2025

Xandrej

Kaki avto te je to, da mu daš gor 19 col felne pa ga znizaš za 3 cm (pa ne z čungalunga fedri in z original felnami) pa čez 25 000 jurjev vse crkne... Na saxojih smo svoje cajte dajali gor 17 colarke pa je vse delalo... To ni to... Bomo vidli kaj bo s tem revežem. jaz cucija dobro poznam in ded sem mi kar smili... Ker je picajzl kot jaz ampak s potenco na kubik... saj se bo zrihtalo....:BigThumbs:

Lamy

Citat od: MSrougeZX;114546Lamy kaj pa kak naj rešim cestnino? Ne morem je plačat če nimam potrdila o zavarovalni polici.

Plačat jo greš, ko boš imel zavarovanje. Zadeva je taka, da upravne enote vodijo evidenco vozil in po poteku registarcije imaš še en mesec čas, da vozilo registriraš (mislim, da je tak, če je drugače me naj kdo popravi). Èe tega ne storiš, upravna enota pošlje seznam policiji in gredo na odvzem tablic.

Preveri na upravni enoti bo ziher 100%
[SIGPIC][/SIGPIC]

superca13

Citat od: Lamy;114594Plačat jo greš, ko boš imel zavarovanje. Zadeva je taka, da upravne enote vodijo evidenco vozil in po poteku registarcije imaš še en mesec čas, da vozilo registriraš (mislim, da je tak, če je drugače me naj kdo popravi). Èe tega ne storiš, upravna enota pošlje seznam policiji in gredo na odvzem tablic.

Preveri na upravni enoti bo ziher 100%

Po 30 dneh te UE spomni z dopisom, da registriraj ali vrni table. Dajo nov rok, menda teden ali dva, da to urediš. Èe ne urediš, sledi odvzem tablic na tvoje stroške ;)

MSrougeZX

No po skoraj 1 mescu sem dočakal klic iz MB...avto je popravljen, jutri grem po njega. Tak da jutri bom ga veselo pral in pucal doma, menjaval felne in gume ter ga pripravil na zimo, v nedeljo poteče zavarovanje, v pon.zjutraj še to uredim.

VZTRAJNIK je bil fuč, kljub temu da ni kazal nobenih znanih simptomov okvare, zato je bil že v štartu izključen da bi bil hin..tako da imam zdaj nov vztrajnik in sklopko, šobe, regulator pa še kako drobnarijo verjetno.

Letim zdaj na ročno pralnico na operem C3, ga natankam in ga jutri vrnem kak se spodobi.
R5 e-tech 2025

BT-C5

e,točno to!
Meni so tudi menjali sklopko,vztrajnika pa NE!!In cel svet menjuje ta dvomasna jajca samo Slovanija ne!
Kako pa ugotoviti,da je fuč,če ni simptomom??
A naj grem na servis in rečem:moj vztrajnik je fuč,menjajte ga!
Verjetno so probali še vztrajnik menjat in potem je bilo ok!
Upam,da še imajo katerega na zalogi,ker naslednji sem tam jaz!
In spet bodo cel avto razstavli na prafaktorje!
Kot sem že omenil meni kar fajn cuka pri cca.1700-2100obr., v 3-4 prestavi pri rahlem dodajanju in odvzemanju plina!
Včasih tudi ko se ustavim(ler) čez sekundo ali dve pride tak blagi sunek(2-3krat),kot da se nakaj sprosti-popusti in skoraj 90% sem,da je tudi pri mojem vztrajnik fuč!

Lp.

yamaha20252025

MSrouge....

A je to vozilo bilo na servisu AvtoCity?

Sprašujem zato, ker sem tam kupil vozilo in sem malo spraševal o morebitnih težavah....pa so mi omenili, da večinoma ni težav, dva avtomobila tega modela pa imata neke hibe...
Prav omenili so, da pri določenih obratih trese...

Močno upam, da boš sedaj zadovoljen, ter da ne bo več težav, prav bi tako že bilo in seveda skrajni čas po dolgem čakanju....
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

Ja, moj je bil tam na servisu...

Majster me ni se tudi močno zdi da maš ti tudi vztrajnik hin...ker kolega je na peugeotu hdi imel tudi hin vztrajnik in ko je mel avto v leru oz. ko je parkiral avto mu je nekaj zarožljalo...e zdaj pa jim ti dokaži da maš to hin...še posebej ovim specialcom v MS.
R5 e-tech 2025