Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Citat od: mitja12345;114212fajn da je pod streho in da ni v prahu, da se nič ne gradi zraven....nebom nič več rekel :)

Bolje da ne...mam že poln kufer čakanja...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

ti,a ti tresljaji pridejo od motorja(cuka,kiha motor)ali bolj od pogonskega sklopa diferencial,polosi ipd.
Zanimivo,da vedno pri vzponu,kot da bi avto bil pod kakim "nepravim kotom-nagibom"!
Po moje z obrati in prestavami ravno nima veze,ker pol bi to delal tudi po ravnini in po bregu dol!
Vzpon,malo večja hitrost(4,5 prestava-2000u/min),da nima kakšne težave z dovodom goriva,zraka(če so tresljaji od motorja)pod določenim nagibom?
Majko mu vidim,včasih se na koncu res izkaže kakšna banalna fora,pa avto spet leti!
Sprašujem zato toliko,ker brskam po DE forumu pa rabim čim več informacij!
Vem ,da ti ne bo v tolažbo ampak vseeno,našel sem par kandidatov kateri imajo avte že dober mesec v delavnicah,prihajajo"mojstri"tudi iz Francije in avto npr.niti ne vžge!!
Temu se reče:PRAVI FRANCOZ

Lp.

MSrougeZX

Ne vem točno povedat od kod prihaja to tresenje, pomoje bolj od pogonskega sklopa...kaj pa vem...težko je opisat...pa na začetku je bilo samo pri vzponu, zdaj pa dela to tudi na ravnem...se pelješ in iz 3. šaltaš v 4. in stisneš gas tam pri 70 km/h to je tam pri 1900-2000 obratih se začne trest in pol nad 2000 neha....pa ga daš v 5. in spet pri istih obratih naredi...v 6. je to že okoli 120km/h...zanimivo je da ne čuti se pa v 1.,2.,3. brzini.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

avantgarde

Citat od: BT-C5;114262...Temu se reče:PRAVI FRANCOZ...

Hm, le kaj bo s temi avti ko bodo stari 10 let?

superca13

Citat od: avantgarde;114269Hm, le kaj bo s temi avti ko bodo stari 10 let?

Veselo se bomo vozili z njimi, tako kot danes.

neyc

zato pa nekateri rajš stare vozimo,... in vozimo in vozimo.... redni servis in spet samo vozimo ;)

BT-C5

.hja saj naši bodo tudi počasi stari,samo,da bomo mi rekli,se ne vozimo,pa servis,pa servis-se ne vozimo..in smo se malo vozili,pa servis in spet servis..:)

Lp.

dvorjan

Citat od: neyc;114305zato pa nekateri rajš stare vozimo,... in vozimo in vozimo.... redni servis in spet samo vozimo ;)

Ya, neyc, samo ce ne bi noben novega kupil, tudi ti ne bi imel kje starega kupiti ... Kapis?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Mike666

Dvorjan saj se čas vendar nebi ustavo, ali? Èe je avto letnik 95 pa od takrat ne delajo več novih pol ta avto ni novi. al kak te naj razmem.
Jaz se kar strinjam z NeYcem. Jaz se tudi vozim in vozim in vozi ...... pa malo servisa celo sam naredim prez proxije al kaj je že. Veš na old way način. Pol pa se spet vozim heheeh.
;)

neyc

računalnik tak na servisu nič ne pokaže... pol pa hodiš xy-krat na servis.... bo zgleda treba rač. menjat :hehe

BT-C5

..pokaže samo tisto kar so mu sprogramirali in kjer ima svoje senzorje,problem nastane bolj pri mehanskih napakah!
Vsi se preveč zanesemo in če rač.ne pokaže nobene napake je za mnoge konec debate(vse je vredu).
Kar pa še zdaleč ni res!
Sem probal snet kabel pri zavornih ploščicah in ne pokaže nobene napake(verjetno se pojavi ko pride kontakt v stik z diskom),ampak kaj če se ta kabel med vožnjo sname,pretrga?Ne zgodi se nič dokler ti ploščice ne padejo ven ali uničijo disk z čeljustjo!
Pa kaka je to tehnika??
Potem tako ne morejo najti napak,razen,če že vse nekje ven ne visi!

Lp.

mirchi

MsR. Ne bom pametoval ampak eno mnenje bom napisal. Ti si avto znizal,s tem si spremenik kot polosi. Najbolj se pozna pri notranjem zglobu. Kaka je kvaliteta zglobov vemo. En predlog,poskusi dat not original vzmeti. Po mojem bo boljse.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Citat od: mirchi;114395MsR. Ne bom pametoval ampak eno mnenje bom napisal. Ti si avto znizal,s tem si spremenik kot polosi. Najbolj se pozna pri notranjem zglobu. Kaka je kvaliteta zglobov vemo. En predlog,poskusi dat not original vzmeti. Po mojem bo boljse.

Iz ust si mi ukradel ampak raje sem bil tiho, da ne bi spet "pametoval" v 3 dni ;) Probat ni greh.
@mitja12345 in ostali skeptiki : lepo prosim...dajte no nehat s temi servisi in problemi ter da so stari boljši od novih. Dva ali trije imajo nek problem s C5 od 1000 uporabnikov C5 in se sprašujete, le kaj bo čez 10 let...