Gretje, hlajenje

Začel/a damci, Februar 14, 2010, 03:54:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bojanre

Pozdrav

Na Citroen servisu se dobi komplet za popravilo, v katerem je tudi nov ta plastičen del. Cena okoli 20 €.

Lp
Bojan

alesz

Lahko sicer napišeš številko tega seta,samo mislim ,da gledaš napačno.Tisti set služi za popravilo okvarjenega zobniškega prenosa regulacije temperature,na levi in desni strani.Kosi so drugačni in tudi motor regulacije se nahaja drugod.Èe ti dela pusti primeru.....

OMICRON

Hja zaenkrat mi dela... Samo kaj pa ko bo crknilo do konca?

bojanre

V kitu št. 16 070 440 80, ki sem ga kupil, je poleg zobnikov tudi ta beli del za regulacijo smeri pihanja.

Lp
Bojan

drmare

Jaz imam pa drug problem - v poletnih mesecih je klima avtomatsko pričela pihati na ful, ko sem vžgal avto, ker je bila v avtu visoka temperatura (normalno delovanje)! Pred par meseci pa je klima nehala delati avtomatsko - nič se ne zgodi, ko vžgeš motor....ročno pa dela normalno! Kaka ideja kaj bi bilo! Sicer dela ampak na pol!

LP Mare

OMICRON

Živjo, spet jest ...

Evo končno se je pri meni začelo s problemom ventilatorja. Poleg dejstva da so se polomile (skoraj) vse lamele na rotorju, tako da ventilator praktično ne piha nič samo tuli.

Sem pa včeraj ugotovil, da mi je ventilator na lepem nehal delat. Nakar sem samo ugasnil avto, ponovno prižgal in je zadeva spet pihala. Ko sem po nekaj urah ponovno se z avto odpeljal mi je pihal nekaj sekund, nato naredil malce pavze, spet pihal par sekund in dokončno umrl. Danes je sicer delal spet ampak vendar je konstanto kolcal. Predvidevam da je težava v elektroniki, ki regulira ventilator (aja, imam dvoconsko avtomatsko klimo) tisti čuveni tranzistorji. Glede na to, da mam znanje in izkušnje z elektroniko, mene samo zanima, kje ta modul najdem, da ga premerim in eventuelno popravim? če bi kdo imel kakšno shemo ali sliko toliko boljše, pa hvala že vnaprej!

OMICRON

alesz

Citattisti čuveni tranzistorji. Glede na to, da mam znanje in izkušnje z elektroniko, mene samo zanima, kje ta modul najdem, da ga premerim in eventuelno popravim?
Recimo da je to tako enostavno,drugače pa je regulator vrtljajev v luknji pod motorjem ventilatorja......

OMICRON

Sem šel še korak dalje pa sem ugotovil da je problem drugje ... gre avto jutri k avtoelektričarju pa bo on povedal kaj je oz. ni ...

Namreč motor (ventilator) dobi napetost dokler ne priklopiš konektorja na motor nakar napetost počepne na 0V ... Kaže kot prešvoh tok na motor ...
sumim na akku/alternator ...

OMICRON

Citat od: OMICRON;210477Sem šel še korak dalje pa sem ugotovil da je problem drugje ... gre avto jutri k avtoelektričarju pa bo on povedal kaj je oz. ni ...

Namreč motor (ventilator) dobi napetost dokler ne priklopiš konektorja na motor nakar napetost počepne na 0V ... Kaže kot prešvoh tok na motor ...
sumim na akku/alternator ...

akku/alternator tukej ok ...

zdej je sum na pokurjen bse ... več zvem v prihodnjih dneh

alesz

Citatzdej je sum na pokurjen bse ... več zvem v prihodnjih dneh
ne vem kaj si s tem mislil,to je neka kravja bolezen.Tista druga stvar se imenuje malo drugače,pa je vprašanje ča pelje ventilator..?Ventilator je napajan preko BSM-a,za začetek bi bilo dobro preverit glavne napajalne konektorje za peč............

zadnja slika konektor z roza in rumeno zelenim kablom...http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=70019&postcount=5

OMICRON

Citat od: alesz;210718ne vem kaj si s tem mislil,to je neka kravja bolezen.Tista druga stvar se imenuje malo drugače,pa je vprašanje ča pelje ventilator..?Ventilator je napajan preko BSM-a,za začetek bi bilo dobro preverit glavne napajalne konektorje za peč............

zadnja slika konektor z roza in rumeno zelenim kablom...http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=70019&postcount=5

pardon, sem se zatipkal. BSM bo tista prava reč ... sem presenečen, da avto sploh deluje, glede na to v kakšnem stanju je ta, ki je v mojem. :Hammer3:

OMICRON

Alesz imam pa eno vprasanje zate.

Glede na moj problem sem na internetu našel rešitev za bypass
(http://c4owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?206184.0#post_206455)

pa me zanima, ali imaš mogoče na pogled s teh dveh slik idejo, kako bi se to izvedlo. sicer čakam odgovor uporabnika pa vprašanje če se bo javil do naslednje zime.

alesz