Gretje, hlajenje

Začel/a damci, Februar 14, 2010, 03:54:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Kot razumem so ti napako ,oziroma kraj puščanja odkrili...?   če je to točno ti pušča uparilnik v peči,je pa to prej ko ne katastrofa če je diagnoza pravilna. Koliko časa ti je zdržalo po polnjenju.......?Običajna napaka pri tem avtu je puščanje na sprednjem kondenzatorju......za motoventilatorjem

frk

ja bom probal malo podrobneje opisat moj primer :D

najprej mi je crknil sprednji kondenzator od klime. stvar je skorozirala in je spustla. nabavil sem novega, dal zmontirat in dal napolnit klimo. klimo so mi napolnili in pojavil se je nov problem.

olje od klime mi je izteklo pri tisti odprtini, ko drugače odteka voda od klime.
posledično klima ne dela. na servisu so mi rekli, da je potrebno zamenjat celoten tisti grelno hladilni sistem(500€+).

sedaj sem se pa odločil da bom probal to stvar sam zamenjat :)
polovico notranjosti sem že odmontiral, zataknilo se mi pa je pri voznikovem airbagu, bi proso za kaki nasvet kako se ga da odmontirat in pa pri spodnjem delu armaturne plošče, tistega dela tud nea znam odmontirat :D

skratka, če ima kdo izkušnje z razstavljanjem notranjosti pri c4 se priporočam za vsak nasvet.

drugače pa namerav to enoto, ki mi je crknila kupit iz nekega karamboliranega avta, mislim da je to ipak najcenejša rešitev.

lp

frk

Citat od: alesz;74647Koliko časa ti je zdržalo po polnjenju.......?

2dni :D

odtekalo pa je samo takrat, ko je klima delovala, se pravi brez klime, brez zelene luže pod avtom, z klimo zelena luža pod avtom :D

lp

M_M

Ko klima ne dela, v sistemu ni takega tlaka. Med delovanjem mislim da je nekje 12 + barov...

Upam da zadevo rešiš za kar se da majhne stroške.

alesz

Volan in varnostno vrečo je brez veze podirat,ker s tem nič ne pridobiš.Postavi kolesa naravnost,blokiraj volan v tem položaju-zakleneš ga,nato odviješ kompleten volanski mehanizem z vsemi pritiklinami stran,ker drugače ne spraviš armaturo ven.
ps slika volana ni od C4 ampak je sistem isti........

alesz

Citatdrugače pa namerav to enoto, ki mi je crknila kupit iz nekega karamboliranega avta, mislim da je to ipak najcenejša rešitev.

Ja,to bi bila rešitev,ker peč je vltrazvočno varjena skupaj in se normalno ne da razstavit,niti ne dobiš ven uparilnika.Razen če razrežeš  in potem variš nazaj in da seveda nekje dobiš samo uparilec......

frk

Citat od: alesz;74764Volan in varnostno vrečo je brez veze podirat,ker s tem nič ne pridobiš.Postavi kolesa naravnost,blokiraj volan v tem položaju-zakleneš ga,nato odviješ kompleten volanski mehanizem z vsemi pritiklinami stran,ker drugače ne spraviš armaturo ven.
ps slika volana ni od C4 ampak je sistem isti........

najlepša hvala za tote slike in nasvet, mislim da si mi pravkar prihranil kr nekaj €

drugače pa ga imam trenutno v povsem enakem stanju kot je ta na prvi sliki, le da še mam volan not

drugače armaturka gre potem brez problema ven ali so še kje kaki skriti šraufi ali nosilci, ki bi se lahko zlomli?

lobo

Deliva si iste probleme. Meni so rekli, da je možno, da imam premalo plina. Dames sem dal testirat klimatsko naprevo. Plin so mi dopolnili. Problem z gretjem desne strani pa je ostal nespremenjen.

alesz

CitatDeliva si iste probleme.
Verjetni ne.....v zgornjem primeru gre za puščanje na uparilniku,pri spodnjem pa za polomljene zobnike lopute sopotnika,Mora biti nekje tema o tem in tudi kode rezervnih kosov......

lobo

Ja,seveda se moj problem nanaša na prejšnja forumska vprašanja o gretju in hlajenju. Desna stran vedno greje. Napolnili so mi klimo s 450g plina(mislim da je dovolj za letnik 2006), pa napaka ostaja. Lepo je iz slik razvidno kako odstranit predal, da prideš do motorčkov. Èe sem prev videl je za gretje in hlajenje spodnji. Je še kaka neopisana past pri demontaži? V katerem položaje mora bit loputa pri sestavljanju ali pa jo motorček sam postavi?!

Povej še kaj  ALESZ

lobo

Danes sem menjal zobčenik motorčka (gretje-hlajenje) na desni strani pri c4. Na desni strani je neprestano grelo.
Klima  deluje sedaj pravilno na obeh straneh. Urejeno.
Cena materala 16 evrov in 2 uri dela.
Èe koga zanima postopek se naj oglasi.

dvorjan

@lobo:
Kaj pa ce bi kar sem napisal ... Mogoce bo to kdo cez 2 leti rabil. In ce imas se kako sliko med posegom, bo sploh fino.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bojch88

Tezava je naslednja:
imam dvoconsko avtomatsko klimo in razen krozenja zraka mi nobena druga tipka ne dela. Ko sem prizgal avto sem imel vklopljeno gretje sprednjega stekla, ob vzigu avta je delalo kaksne 2 sekunde potem pa nic vec. Ne dela nobena funkcija hlajenja/gretja (noge, kabina, steklo). Ob vklopu AC se slisi preklop na klimatski napravi vendar ne piha. Kaksen nasvet mogoce kaj bi lahko bilo?

sulicar

Regulator hitrosti ventilatorja je crknil...

OMICRON

živjo citroenarji ...

v tej temi sem našel diagnozo za mojo težavo, ki je bila nedelovanje lopute za usmerjanje zraka pri klimi.

Težavo imam sledečo:
(C4 2005 1.6 vti avtomatska klima - dvoconska)
bela plastika na katero pride montiran motorček ima "znucano" lego za sechskant od motorčka. Sedaj sem rešil težavo tako, da sem okrog sechskanta na motorčku prelepil s samolepilnim 0,15mm bakrenim trakom. Tako mi motorček dobro nalega na sam regulator za loputo in zadeva spet deluje kot mora.

Je pa to začasna rešitev. Mi lahko kdo svetuje oz. pomaga kako zadevo popraviti bolj permanentno.

evo še slika bele plastike o kateri govorim: