Gretje, hlajenje

Začel/a damci, Februar 14, 2010, 03:54:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

damci

zanima me ali ima kdo izkušnje z avtomatsko klimo, kajti pri meni desna stran vedno greje in ni pomembna nastavitev temperature, leva stran pa dela normalno.

alesz

ponavadi je vzrok mehanski,polomljeno ozobljenje regulacije lopute......http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3746...od posta 7 naprej

peroc4vts

jst mam podobn problem, le da mi gretje v prednjo šipo ne dela... ko pritisnem gumbek za gretje šipe avtomatska klima normalno začne pihat... le da ne piha skozi reže čisto pri šipi vendar skozi reže za ogrevanje celotnega prostora. tako pri zamegljeni šipi skorajda nima učinka. je mogoče imel kdo podobne probleme ali ve kaj bi lahko bilo?

peroc4vts

pravkar sem mojega lepotca pripeljal iz servisa. pozanimal sem se kaj je z mojim gretjem šipe in mi je mehanik povedal:
obstajata dva motorčka, prvi regulira temperaturo, drugi pa pobrača v katero smer naj piha.
meni je najverjetneje crknil tale drugi. jutri grem do citroena da ga naročim.
upam da bo s tem težava rešena :)

alesz

Citat od: alesz;67689ponavadi je vzrok mehanski,polomljeno ozobljenje regulacije lopute......http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3746...od posta 7 naprej

Èe hočeš popraviti zadevo na obeh straneh,moraš podreti na levi del pod armaturo na desni pa kompleten predal.Predal je večji problem izvleči je potrebno celega,s tem,dapokrov na spodnji strani iztakneš iz tečajev in ga izvlečeš kompletno z obema omejilcema.Je potrebno kar nekaj pazljivosti,da se najde položaj v kateren ga je možno izvleči......leva stran,enostavno..!

alesz

Ko odviješ motor se ponavadi vidi polomljeno ozobljenje na tečaju lopute.V priboru za popravilo je nov zobniček,ki se ga natakne čez polomljenega.Ker se sedaj spremeni položaj motorčka je potrebno letega pritrditi nazaj s distančno ploščo ,ki je isto v priboru............

susterd

Kje kupiš ta pribor in kako točno se imenuje?

alesz

koda je  6450.XZ,kje drugje kot na Citroenu.....

ervo66

Lep pozdra mam tudi jaz problem kar se teha tič danes sem vklučil klimo in na levi strani piha normalno na desni pa vroče verjetno bo to pri menita motorček a veste kolko kaj to stane it na servis popravit??

grozny

al greš do Pongrac u Prade al pa v Vanganel do Klariča.

kamorkoli samo ne na Citro KP!!!
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

ervo66

Citat od: grozny;71571al greš do Pongrac u Prade al pa v Vanganel do Klariča.

kamorkoli samo ne na Citro KP!!!

Hvala,ker sem jutri hotu klicat na citroen koper,zgleda da ne bom.
Vseno me pa zanima cena te zadeve kolko kaj stane,čene se bom sam lotu
razdirat.

ervo66

Živjo,lih kar sem pripeljal avto od mehanika poštimal vse te motorčke in
dela ko kuš,rabu je eno urco in pol in cena je bla za delom 65€,aja pa hvala za
nasvet da ne vozit na servis KP,verjetno ne bi blo sam tolko ;) lp.

Gox

Kje pa si rešil težave?

Lp
Goran

ervo66

Citat od: Gox;71904Kje pa si rešil težave?

Lp
Goran

Pongrac Prade :)

grozny

kaj je Gox? si se zbau da je šou h konkurenci?

he he he
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence