Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

breznikar.peter

To sem že jaz spraševal na servisu, pa so mi rekla,da ne..

alesz

Citat od: sulicar;191883Kaj pa za dnevne luči so te dobre?

http://www.ebay.com/itm/2-x-HP-24-120mA-3-LEDS-WHITE-BLANC-BULB-AMPOULE-JOUR-DRL-PEUGEOT-CITROEN-/121361401261?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item1c41b405ad

svetilnost teh je
CitatFlux luminous: 150 lm
,tistih dražjih pa 700lm
Citat700 LUMENS PAR AMPOULE

sulicar

Citat od: sulicar;191885Kaj pa te?
http://www.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/zarometi-in-svetlobna-telesa/zarnice/led-zarnica-t10-w5w-canbus-1294479840.html?aclct=1413488326&kw=W5w

Evo te sem naročil,da bom menjal na tablici,v notranjosti itd.Kaj pa za pozicijo bi bile,ker me moti da xenon sveti belo vse ostalo pa rumeno....kakšna alternativa led pa je za žarnico za ovinek HP19?

alesz

Kaj ni to isto kot PG20/1,se ne spomnim,če je potrebno odrezat en nastavek v konektorju !

kikitron

Citat od: breznikar.peter;191906To sem že jaz spraševal na servisu, pa so mi rekla,da ne..

Škoda da ne gre :/
Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive FAP Avt. 120kW/2011

alesz

Citat od: kikitron;191895Mene pa zanima, če obstaja kakšna opcija oz. nastavitev, da se recimo ko avto odkleneš v temi prižgejo dneven luči ali katerekoli tako kot, če ga zakleneš s časovnim zamikom?
Z gumbom na daljincu.........................?

Citat
Citat od: StefZ;191965Èe se prav spomnil je kupoval karavana z exclusive opremo...

V tem primeru je tretji gumb na daljincu "rezerviran" za električna prtljažna vrata.
....?Sploh nisem pomislil,sprehajal sem se po konfiguraciji,zagledal sem vpis in pogledal daljinca......."riti od avta pa ne...

StefZ

Èe se prav spomnil je kupoval karavana z exclusive opremo...

V tem primeru je tretji gumb na daljincu "rezerviran" za električna prtljažna vrata.

sulicar

Citat od: sulicar;191923Evo te sem naročil,da bom menjal na tablici,v notranjosti itd.Kaj pa za pozicijo bi bile,ker me moti da xenon sveti belo vse ostalo pa rumeno....kakšna alternativa led pa je za žarnico za ovinek HP19?

Evo zamenjal v pozicijskih,prtljažniku,tablici,na stropu,v sovoznikovem predalu in osvetlitev pri nogah...svetijo fenomenalno.Zdaj pa še dnevne in predvsem za ovinek..katere naj naročim ker ne najdem nikjer z oznako HP19?
Aja kaj pa za meglenke,da bi še te svetile belo?

miklavz

Pa res ne vem, kaj je z temi C5 tretje generacije. Meni na 1 generaciji prizge luci, ko odklenem avto z daljincem.

alesz

Žarnico z okovjem dobiš kot originalni kos.Ko kupuješ LED pa dobiš samo "stekleni" del.Torej moraš na originalni žarnici odstraniti "bučko" z kontakti vred.Nato pa vstaviš LED nadomestek.Pri različnih proizvajalcih so ti kontakti različno debeli pa tudi dolžina ni rečeno ,da vedno odgovarja.Včasih je potrebno kontakte nalenkost pospajkati,da se doseže tesen prileg v konektor.V smernih lučeh je ogromno prostora,da se lahko vtakne marsikaj,pri dnevnih pa si omejen z dolžino (višino).

sulicar

aha,super..kakšna pa je oznaka,pod kaj naj iščem?

rudiz

jaz imam te žarnice za osvetlitev notranjosti in tabliceže več kot eno leto. ko ugasneš avto in zakleneš sveti (brli) še cca 4-5 min potem se ugasnejo.

http://www.ebay.com/itm/10x-T10-W5W-194-168-501-Car-White-10-SMD-LED-Inverted-Side-Wedge-Light-Bulb-12V-/150976424468?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2326e56a14

Nikokaoja

@rudiz: Po kakšnem principu pa še brlijo toliko časa, če se odvzame napajanje?

alesz

Linija je pod nadzorom računalnika in ker je obremenitev linije napačna,računalnik "bluzi"