Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Danes mi je nehala svetiti ena parkirna 38SMD...sem najprej posumil na kontakte in je bilo res, ko se vzel ven žarnico in stisnit not je lepo dalje svetila, ampak so kontakti bili preveč narazen in ko sem rival nazaj not je lepo žarnica padla v žaromet...malo mi je vroče postalo....ampak sem vzel en kos žice in žarnico počasi dobil do odprtine H7, ki je dovolj velka da s pomočjo pincete in mirne roke ter občutka dobiš ven....zajebaval sem se približno 10min...seveda sem kontakte na vznožju stisnil skup in zdaj drži kot mora in sveti tudi dalje. Pa še ena fotka. Aja, vmes mi je tudi pinceta padla v žaromet, še sreča da sem jo pol z drugo lahko ven dobil. Ajooo...bravo jaz.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Pri audiju ko jim svetijo dnevne luči se pravi sprednje led diode zadnje luči ne svetijo! Seveda in pametno saj so potem štop luči dosti bolj vidne podnevi! In tak bi moralo bit! Se pravi sprednje dnevne luči pa fertik... Zadnje ne rabiš ter avtomatsko prižiganje zadnjih in sprednjih ob temi...

jumper1

Danes zmontiral v C5 68 SMD led zelo dobro svetijo.To so bile žarnice H3 68 SMD led pa sem ta del kjer je na H3 masa stran odlotal in naredil žički + in - ter zmontiral.Glede dnevnih pa tudi jaz mislim da je bolje da svetijo samo dnevne brez pozicije.

Sine64

No spet sem delal nekaj LED modifikacij :) Dobil sem žarnico z 13 večjimi LED kot nadomestilo za dnevno žarnico 25LED. Zaenkrat je zamenjana žarnica samo na voznikovi strani, kjer lahko žarnico odvijem z roko, za sovoznikovo stran pa moram dobiti torx ključ. Mislim da je na sliki dobro opazna razlika v svetilnosti. Ker mi je 38LED žarnica za parkirno svetila preveč modrikasto (okoli 6000K), sem jo menjal z LED žarnico v kombinaciji z HP moči 1W, kot je vidno na prvi sliki. Končno pa so po enem mesecu skoraj prišle tudi bele MTEC halogenke ;)

bucko

No tale 13 led pa kr dost bl močno sveti od 25, tko da vidim si najdu rešitev za nas ki se vozimo samo z dnevnimi lučmi brez pozicije. Kolk je pa dolžina tele 13 led, ker sem najdu različne dolžine od 40 - 48 mm.

MSrougeZX

Tak Sine64....zdaj ko si se lepo potrudil s slikami še lepo priheftaj zraven točne linke od kod si naročil te 13SMD in tudi tiste v parkirnih.

Še malo pa bomo vsi skupaj naredili doktorat iz teh LED žarnic...zviti smo kot lisica, samo da ne bo treba plačat 50€ za eno originalno....še francozi in švabi niso tak daleč prilezli kot mi...še malo pa bomo patentirali...hahahaha
R5 e-tech 2025

BoSKeC

Citat od: Sine64;104013No spet sem delal nekaj LED modifikacij :) Dobil sem žarnico z 13 večjimi LED kot nadomestilo za dnevno žarnico 25LED. Zaenkrat je zamenjana žarnica samo na voznikovi strani, kjer lahko žarnico odvijem z roko, za sovoznikovo stran pa moram dobiti torx ključ. Mislim da je na sliki dobro opazna razlika v svetilnosti. Ker mi je 38LED žarnica za parkirno svetila preveč modrikasto (okoli 6000K), sem jo menjal z LED žarnico v kombinaciji z HP moči 1W, kot je vidno na prvi sliki. Končno pa so po enem mesecu skoraj prišle tudi bele MTEC halogenke ;)

lepo lepo lepo, jaz tudi čakam moje...13LED...
vidim da bodo spet odrgnjene roke od tiščanja pod haubo...hehehe

LP

Sine64

Rouge, vse žarnice sem nabavil pri Superstrela.com, glede na to da poznam lastnika, sem imel ta "privilegij" da sem prvo dobil cel šop žarnic za testiranje katera je najbolj primerna :) pač pripeljal sem mu avto, malo je pogledal, da je dobil idejo katere bi mi lahko zrihtal, nato pa mi je dal za testirat.

Resda je malce dražji od kitajcev, vendar preverjeno dela bolje. Tiste parkirne modrikaste, ki sem jih imel prej so tudi porjavele, razlog je pa v toploti od halogenk. Pravi da kasneje bi začele tudi crkovat zaradi tega. Kako se bodo nove parkirne obnesle pa bomo še videli.

Nekaj postov nazaj je bilo tudi vprašanje zakaj žarnice z manj LED svetijo bolje od tistih z več....tiste, ki imajo manj LED, so SMD tudi večjih dimenzij (primer naših dnevnih 13LED in 25LED) zatorej tudi imajo večjo svetilnost. Tudi sama dnevna LED žarnica je bolje narejena od kitajskih, nogice so debelejše in močnejše, tako da jih nisem nič rezal, le do konca sem jih potisnil v nosilec ter vstavil v žaromet, tako da sedaj komplet cela žarnica sveti v žarometu, dovolj stabilna, prej pa sem imel krajše nogice in nekaj LEDic je svetilo izven ogledal žarometa.

Danes bom menjal še na sovoznikovi strani ko dobim torx ter dobim še (mislim da) 25LED žarnico za osvetlitev zadnje tablice :) , bom vse poslikal, objavil še nazive žarnic, da boste vedeli kaj naročit. Za parkirno vem da je ta: http://superstrela.com/content/t10-1hp8l-12v, za dnevno 13LED pa najbolje da pošljete kar mail, vem da ima na zalogi.

Bucko, dolžina 13LED je ista kot 38LED, v primerjavi za 25LED pa imaš sliko, v glavnem če nogic nič ne odščipnem, gre lepo do vrha žarometa notri in je stabilna.

Vsi pa poznamo rek "malo denarja, malo muzike" tako da verjetno bodo vsa moja nadaljnja naročila pri Superstreli, resda je dražje, je pa preverjeno,hitro in lahko tudi zamenjam če ni OK.

MSrougeZX

Hvala za izčpen odgovor...bom probal nabavit iste 13-ke in te pozicijske da vidim kako se bo obneslo....amapak se mi zdi, da tudi tvoj kolega (superstrela) nabavlja iz kitajske...saj vse pride od tam...pa saj nekaj mora zaslužit...
R5 e-tech 2025

janezp

Končno sem dobil iz Hong Konga žarnice z 9SMD LED http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150612720406&viewitem=&sspagename=ADME%3AL%3AOC%3ADE%3A1123

Opravil sem meritve toka pri 12V:

1. LED 9SMD, tok 300mA, moč 3,6W
2. LED 25SMD, tok 90mA, moč 1,1W
3. LED 38SMD, tok 180mA, moč 2,2W
Tudi na oko sveti 9SMD precej bolje kot 25SMD. Dolžina je okrog 36mm (pribl. 2 mm krajša od 25SMD) in kontakti (žičke) so nekoliko debelejši.
To bi lahko bila tudi dobra in poceni alternativa za dnevne luči.
Upam, da se v kratkem srečam s kom, ki bi mi lahko zamenjal dnevne, da bomo videli neposredno primerjavo.

Sine, ali ni 13SMD (menda enako dolga kot 38SMD) predolga za montažo v dnevne luči?

BoSKeC

Citat od: janezp;104067Končno sem dobil iz Hong Konga žarnice z 9SMD LED http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150612720406&viewitem=&sspagename=ADME%3AL%3AOC%3ADE%3A1123

Opravil sem meritve toka pri 12V:

1. LED 9SMD, tok 300mA, moč 3,6W
2. LED 25SMD, tok 90mA, moč 1,1W
3. LED 38SMD, tok 180mA, moč 2,2W
Tudi na oko sveti 9SMD precej bolje kot 25SMD. Dolžina je okrog 36mm (pribl. 2 mm krajša od 25SMD) in kontakti (žičke) so nekoliko debelejši.
To bi lahko bila tudi dobra in poceni alternativa za dnevne luči.
Upam, da se v kratkem srečam s kom, ki bi mi lahko zamenjal dnevne, da bomo videli neposredno primerjavo.

Sine, ali ni 13SMD (menda enako dolga kot 38SMD) predolga za montažo v dnevne luči?

Janez povej kdaj imaš čas in kje se lahko dobima... ta teden imam nekako popoldan čas...
pa da še poskusiva z onimi ledicami za pozicijo...čeprav bodo pomojem malo premodre...no bomo videli

LP, Boštjan

Sine64

Janezp, ni predolga, na voznikovi strani jo imam notri, žičk nisem nič krajšal, samo do konca sem jo porinil na nosilec in cela žarnica se nahaja v žarometu, do vrha pa ni zadela. Bom danes še poslikal montažo na sovoznikovi strani...

Rouge, kolega ima svojega dobavitelja (mislim da Anglija), kje pa ti nabavljajo pa pojma nimam....

MSrougeZX

Moji viri pravijo da vsa roba prihaja iz kitajskega, saj je tudi logično, ane? Kolega mi je narocil te vecje 13 in tiste hp, tak da bom opremljen oz. rezerva bo.
R5 e-tech 2025

dvorjan

Itak da so vse te LED luci, skorajda brez izjeme kitajskega porekla. Anglezi pa ze 30 let ne vedo vec, kaj je elektro industrija, saj so prav oni zaceli vse seliti v Indijo in nato se na Kitajsko. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Sine64

No koneckoncev moj namen ni delanje reklame, ampak to da se mi bolj splača kupiti žarnico, ki jo lahko testiram, vrnem, zamenjam....pa četudi je iz kitajske.Tega preko Ebaya ne morem. Edino H7 žarnice, ki sem jih nabavil so crknile takoj, tako da sem lahko zahteval vračilo denarja. Glede modrikastih 68LED ter 25LED premajhne svetilnosti pa je to pač riziko naročevanja "na slepo". Zato sem se odločil da raje dam malce več denarja ter v primeru da nebi bil zadovoljen, zadevo zamenjam.

Danes zamenjane tudi žarnice za osvetlitev zadnje tablice z http://www.superstrela.com/content/t10-4l-12v