Zakon o varnosti cestnega prometa in prometna varn

Začel/a hadei, April 01, 2007, 12:59:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

?e nekaj o prometni varnosti...ve? kot očitno je, da je katastrofalna.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Nekaj o prometni varnosti v baltskih dr?avah. Nismo ravno za pohvalit...ve? o tem pa...
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Nekaj o prometni kulturi....(a, to spljoh obstaja?!)

[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

Naj k vsemu povedanemu dodam, da samo podračitev kazni ?e nikoli ni prinesla rezultatov (morda le začasno), ?e novim zakonom ne sledijo tudi varnostni popravki cest in tudi primerna prometna ureditev. Prilagam jesensko sliko avtoceste, kjer me pa moti voznik tovornjaka naločenega z razsutim tovorom. Tako odprt tovor je vedno nevaren, saj lahko deli tovora pristanejo na avtocesti. Kaj to pomeni za varnost, si lahko mislimo. V nekaterih dr?avah je po avtocestah prepovedano preva?ati tak tovor v odprtih tovornjakih.

dvorjan

Rabili bi skupaj stopit, pa spisat peticijo, jo podpisat v nevem koliko tisoc primerih in dati na vlado. Ce ne znajo drugje denarja dobiti, tudi kazni za prometne prekrske niso resitev.

Sploh pa je problem predvsem v avtosolah in njihovem neznanju. To bi moralo biti 10x bolj strogo. Dokler pac res ne obvladas vozila, nimas kaj delati na cesti. Pa poligone rabimo in vsake 5 let ponovno dokazovanje znanja ...

Jaz vedno znorim zaradi tistih, ki se ne znajo niti po omejitvi peljati. Recimo po ravnem 65km/h ob 90 omejitvi. In potem grejo ljudje pa prehitevajo v skarje itd. Ceprav je kriv tisti bebec, ki vse skupaj zavira. Ce se nabere kolona za tabo, se pac umakni, ane. Ampak, to pa spet ne, to je za "soferje" poraz.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Hm, se strinjam z zgoraj napisanim. Vi?je kazni so samo kratkoročna rešitev. Tako se je vsaj pokazalo do sedaj. KAJ MENITE VI.......

Kako bi lahko izboljšali prometno varnost?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Tako je....rešitev ni, ker mora vsak v svoji glavi uredit, da z svojo vožnjo ogro?a sebe in druge. Dokler pa tako ne bo....kar tudi nikdar ne bo, pa nobena kazen ne bo zalegla idiotom na cesti. Je pa dobro, da bodo za svojo nevarno vožnjo plačevali visoke kazni.
Stanje na Naših cestah pa je katastrofalno. ?e posebej v leto?njem letu v primerjavi z lanskim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

ne vem kako je drugje ampak v ljubljani po mestu skoraj ve? ne vidim policaja.saj ne da bi jih pogrežal,ampak malo trapasto se mi zdi da v vsakem kri?i??u vsaj eden zapelje v rdečo ampak ponavadi jih je ve?.dostikrat ?e speljem pa moram počakati da se spokajo skozi ?e uni ki peljejo po nasprotni smeri.saj to ravno ni življensko nevarno ampak vozniki postajajo vse bolj objestni.splo?na kultura na cestah je pa u kur...nedaj bog koga spustit s stranske ceste.takoj je koncert za tabo.
pa ?e zanimivost.pred kratkim sem se vozil po dolgem času po trstu.malo sem iskal ulice in se malo preveč motovilil v kri?i??ih.prav nih?e mi ni trobil ali pa da me ne bi spustili v kolono.brez problema.v ljubljani bi me najbrž kar povozili.pa so včasih italijani veljali za nestrpne.ne vem ali sem imel srečo ali pa so res bolj strpni.bodo primorci povedali ko so ve? tam.
po novem zakonu bom ziher najebal,ko bom ponoči na prazni cesti vozil dvajset na uro preveč.divjakov tako ali tako nikoli ne lovijo in ne ulovijo.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Jerry

peter skala****

mislim, da ni problem v divjakih da jih ne lovijo in da jih ne ulovijo...?e lahko dodam mnenje je problem drugje. Eni pelejo kakorkoli ?e in te spravljajo v nevarnost pa naj so počasni ali pa divjajo, nima veze.

dvomim tudi da ti nikoli in res nikoli ne zaPelješ v rdečo, sor?i dvomi in lahko da se motim, pa ne da zagovarjam tako početje.

in v glavnem nimam problemov da ne bi mogel priti v kolono, in tudi ko spuščam ?e nikoli nisem doživel trobljenja za mano. Tko da ne vem kake si ti sreče, da ti igrajo hehe.

Moti me edino to da ko zmanjšam hitrost da nastane prostor pred mano in blendam, da oni ki seka kolono stran gleda kljub temu da mu poblenda?. Tazga bi najraj čez kolen:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

tct

Dr?avna regulativa je zmedena. V vsej oglasih so najvi?je hitrosti, najvišji navori, zaviranje pri visokih hitrostih, "hvalimo moč in uglajenost motorja". Tudi zavarovalnica ima tabelo v kW, cestnina je po ccm, a na cesti milijon omejitev in prepovedana konzumacija pla?anega dragega in močnega novega avta. Tukaj naj kaj re?ijo, ne pa s tablami 40. Nem?ija nima omejitev, kjer ni treba (250 max), pa ni zaradi tega nobene nesreče ve?. Jebenti ?lendre in žalujoče ostale.

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

SODNI IZVEDENEC IN PROMETNE NEsreče
Ni ravno članek o prometni nesre?i, vendar pomemben faktor pri razre?evanju le teh.

[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Prometne nesreče.... kdaj in zakaj (po statisti?nih podatkih)
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Ali bodo vi?je kazni prepre?ile morijo na Naših cestah?

[SIGPIC][/SIGPIC]