Zakon o varnosti cestnega prometa in prometna varn

Začel/a hadei, April 01, 2007, 12:59:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

ZAKON O VARNOSTI CESTNEGA PROMETA
Èe boste včasih v dilemi ali ste naredili prekršek v cestnem prometu ali ne, lahko pogledate v spodaj predstavljeni novi ZVCP-1-UPB4.
Nekatere kazni so še predpisane v SIT, kar bo v kratkem času popravljene, saj se pripravlja že nekaj novega...

SREÈNO IN VARNO VOŽNJO
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ah andrej tudi to drži imaš pa? ve? tipov kolesarjev, tko kot je ve? različnih avtomobilistov kot bajkerjev. Smo pa? razli?ni ampak ponavadi nekaj modelov meče slabo luč na vse ostale.
Recimo, da sem ?e celo srežal normalnega voznika audija.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;6256očitno sem edini ki zmanjša hitrost in vozi za kolesarjem dokler ne more varno prehitet

No včeraj sem imel eno posebno prigodo ... sem se peljal s skuterjem proti domu. Tik pred koncem naselja sem vozil cca 45km/h. (mogoče kakih 30cm od desnega roba) Za menoj pa se je peljal mlad fant v Renault 5. Nasproti sta pripeljala dva avtomobila, ta s 5-ko pa je očitno po vsej sili me hotel prehiteti. Tako vozimo, zaslišim da je voznik petke dal gasa .... ?e se mi je prikazal blatnik petke v vidnem polju (v glavi sem ?e zašel preklinjat vse take voznike ki ne morejo malo počakati da te prehitijo na varnem), ko vidim da voznik petke naglo zabremza in se postavi nazaj za menoj ...

Gledam v ogledalo, ko vidim razlog zakaj to zaviranje ... Za 5-ko je pripeljal policist na motorju, vklopil vse lučke, pa mu z roko mahal da zavijeta desno na parking ... (pa sta se potem oba ustavila)

Sicer ne vem kaj sta potem re?ila ... mogoče pa je dobil kakšno kazen za nepravilno prehitevanje...

LP

garac

mogoče pa prometni policisti kdaj tudi opravljajo svoje delo kot je treba?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: garac;6278mogoče pa prometni policisti kdaj tudi opravljajo svoje delo kot je treba?

Ja zgleda da je opazil nepravilno vožnjo avtomobila :-)

sušo

Citat od: garac;6259Recimo, da sem ?e celo srežal normalnega voznika audija.

Hu tale je pa huda. In to iz Garaževih ust khm tipk.
Mal offtopic ampak je vredno.

garac

Ja je bil čisto iz sebe, ko sem mu rekel, madona, ste pa čisto normalen. Zakaj? Ja audija vozite. Je rekel, da mu ne pomeni nič, si ga je kupil, kot vsak drug avto in da mu niti ni všeč, da je razo?aran nad njim.
Sem mu na koncu skoraj ?estital
[SIGPIC][/SIGPIC]  

soncek

Mene pa prekr?karji sploh ne motijo ve?. Vsak dan se vozim vsaj 66 km in res res redkokdaj ?e znorim zaradi koga na cesti.
Enostavno si za vožnjo vzamem čas in tudi ko sem dogovorjena na kak sestanek, vedno povem, da sicer računam ob tej in tej uri, ampak zaradi prometa lahko kako minuto zamudim. In nikoli ni narobe, ?e zamudim zelo redko. Si ?e tako zračunam...
Imam radio, dam si cd in se imam lepo. ?e pa ne, pa pokli?em koga, da mi polep?a dan.
Ne šelim si, da bi kdaj koga povozila in ga poškodovala, ker se mi je mudilo in sem bila nestrpna.

boga

Nekaj nas je strpnih, nekaj je, kot je ?e iz te teme razvidno (ne)strpnih do ostalih udeležencev v prometu
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

hadei

Zaradi prevelikega krvnega davka v cestnem prometu je vlada predlagala spremembo ZVCP. Ve o tem v priponki...
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Hydraulic

No,pa se bo polnila dr?avna blagajna...Jaz sem jo ?e "nekajkrat" Zdej jo pa ?e iz principa ne bom :argue1: ?e pa mislijo zamenjat vozničko z plastiko in pri tem ?e pokasirat par soldov, si jo pa lahko  nekam vt??? in skenirajo.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

gregor

deyo, zakaj bo po ?epu udaril nov zakon?
tistih 5 eur za menjavo za plastnično voziško bomo preživeli, pa ?e tega ne bo ptrebno takoj storiti.
Pa 2 eura za odsevni brezrokavnik.

Kakih drugih stro?kov pa jaz z novim zakonom ne vidim.

Sicer pa menim, da je  večina kazni dovolj visokih ?e sedaj, le nadzora je malo premalo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

hadei

DEYO, kar redno polni dr?avni proračun in se boji, da ga bo tako ?e bolj....:AngelPray:.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

In ?e nekaj takšnih in drugačnih misli glede novega ZVCP...
[SIGPIC][/SIGPIC]