Poraba 2.0hdi 100kw

Začel/a sokol, Januar 14, 2010, 05:41:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: deuche;93691Ali Citroenovc pretirava ali je pa to res za se vstrelit.

Jah verjamem, da če si čisti flegmatik, da prideš lažje skozi ... pač ti kak tank avto mal več žre, pa len je bolj, pa se ob prvi ustrezni priliki nekak regenerira pa se voziš dalje ...

Mene pa pač moti, da parkiram avto (običajno je to na rikverc), odprem vrata in en tak čuden smrad (kadar se FAP sistem sproži vse skupaj zelo čudno smrdi - ker naj bi se to dogajal med (hitro) vožnjo, naj ti tega ne bi vohal), avto "brbota", odziv na pedal gasa v leru nikakav ...
No, tako opazno se mi je v zadnjih 2 letih in 40k km naredilo ene 10x. To se mi zdi čist prepogosto. Sploh če dodaš priporočilo, da v takem primeru ni dobro ugasnit avto ampak it nazaj na cesto in ga sterat ... Ja lih zmeraj mam čas ...
Pač moja smola je to, da je moja dnevna relacija (cc 30km vsega skupaj v eno smer) ravno taka, da je avto verjetno ravno idealno ogret, ko je že konec.
OK

LP
Primož

tomaz555

V 1.6 hdi fap ni problem, oziroma sploh ne veš da ga imaš, dokler ga ne menjaš. Sem že precej precej čez tovarniško mejo. Upam, da bo za zmeraj... lp

BP C5

Jaz tudi mam 1.6 Hdi fap pa sem pri servisu ,ki sem ga delal na 130k zvedel da imam fap napolnjen z 98 grami saj in ga bo potrebno menjat. Na 134k se je že pojavilo opozorilo tako da sem lahko en teden pred dopustom zamenjal fap filter. Seveda takrat nisem vedel za zdajšnjega serviserja tako, da sem se znebil 732 evrov na Citroen servisu, tako da so mi dali lepo popotnico na dopust.

Citroenovc

Ja fotr ima tudi 1.6 HDi s FAP v XP in nima nikakršnih problemov z njim. Mislim pa, da je generacijsko njegov motor že mlajši od mojega. Možno, da ima že sam filter "bolje" pozicioniran.

En kup težav s FAP je tudi v P407 z enakim motorjem.
OK

LP
Primož

Xandrej

Citat od: BP C5;93724Jaz tudi mam 1.6 Hdi fap pa sem pri servisu ,ki sem ga delal na 130k zvedel da imam fap napolnjen z 98 grami saj in ga bo potrebno menjat. Na 134k se je že pojavilo opozorilo tako da sem lahko en teden pred dopustom zamenjal fap filter. Seveda takrat nisem vedel za zdajšnjega serviserja tako, da sem se znebil 732 evrov na Citroen servisu, tako da so mi dali lepo popotnico na dopust.

Svaka vam čast kdo še kupi dizla... Za 732€ jaz z mojim šestakom naredim vsaj 7000 kilometrov... Pa kje vam je računaica to nebom razumel do nikoli!

sop

Fap se da odstranit, sam je potrebno vgradit dodatno elektroniko, ki bo dajala racunalniku 'lazne' podatke da fap deluje ok. saj ima fap svojo lambdo ali senzor. kako to naredijo obstaja video na netu. ampak tut to kosta.

Lamy

Citat od: Xandrej;93744Svaka vam čast kdo še kupi dizla... Za 732€ jaz z mojim šestakom naredim vsaj 7000 kilometrov... Pa kje vam je računaica to nebom razumel do nikoli!

Pa ja nimaš kakega pametnega bencinarja, da bi ga kupu
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja imaš sedaj s temi THP-ji motorji so zmagali! Tisti 1.6 Thp z 155 konji pa zelo malo porabo! To je stroj! Prej pa je res bilo slabo res!

laguna

berem to temo in vedno manj mi je vse jasno moj je 2,2..100kw včeraj sem delal relacijomaribor celje avtocesta tempomat135km naprej velenje slovenjgradec,dravograd maribor povprečna poraba po računalniku 9,1l menjalnik avtomatski tako ali tako menja pod 3000obrati Fap pa sploh ne vem če ga imam oz.kako se pogleda.računalnik mi še ni izpisal da je zamašen,mehanik mi pri servisih tudi nič ne pove,me pa skrbi poraba,pri teh cenah malo zaskrbljujoče,pa ravno dizla sem hotel zaradi nizke porabe....napaka...

Xandrej

Sicer se v našem 607 vrti enak motor in ima porabo nekje 7.8 do 8 litrov... Je pa ročnimenjalnik. Prištej še nekaj zraven k avtomatuku pa si tukaj... Meni je 3.0 V6 žrl 9.2 litra z ročnim menjalnikom. Ta bi na takem potovanju žrl manj od tvojega traktorja...

garac

@laguna, to je prevelika poraba. Morda je napaka na kaki šobi. A kaj kadi avto?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregorijus

@laguna   Moja C5 karavan z enakim motorjem in 4stopenjsko avtomatiko pije povprečno med 7,2 in 8,5 litrov (odvisno kdo ga vozi). Tako, da s tvojim avtom nekaj ne štima.

laguna

motor deluje popolnoma v redu tudi vžiga normalno brez kajenja ali kakšnega tresenja,tudi računalnik ničesar ne javlja,tudi moja vožnja je precej umirjena- lahka noga bo trba menjat avto kar pa sploh ni problem sedaj ko se v sloveniji cedita med in mleko....

gregorijus

@laguna
kulk ti pa gre avto (končna hitrost)?

laguna

na avtocesti šentilj pesnica 200