Poraba 2.0hdi 100kw

Začel/a sokol, Januar 14, 2010, 05:41:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boklavdi

Pred 14 dnevi sem testiral minimalno porabo po računalniku in ta je pokazal 4,6l/100km. 6 prestava, 107-110km/h, relacija Grosuplje-Thermana (Laško) (pretežno AC).
Sicer pa imam standard tam 5,7-5,9l/100km. Sedaj pozimi morda nekaj malega manj, ker imam gor 1cm ožje gume.

LpB

deuche

Citat od: Xandrej;93389Madona teh tem o teh porabah pa vam ne zmanjka ej...

Ne ne zmanka. In če bi bili v gostilni je ta, ki je post za tabo že skoraj na tisti magični meji 4ih litrov ko falijo samo še dve pive, da te kak gorenski kmet skoraj začne prepričevat, da njemu laguna gorivo proizvaja in ne troši.

mrgaboj

jaz ga tudi imam,
pa sem sel v bosno,po ravici povedano je tako,slovenske avto ceste so tako narejene da grejo gor pa dol,no kosem se peljalj po hrvaski avto cesti ki je ravna pa je bilo tako uklopljen tempomat,froci v avtu in nabasan prtljaznik

130 km/h od 6,3-6,6
140 km/h od 7,2-7,5
 ja racuni avto ima 1600 kg,gume 215,karavan,2.0 motor,to ni glih c2.

slepec

saj lahko tudi v 2,3,4 voziš nad 3000 obr,pa se bo sčistil

Citroenovc

2. in 3. na AC ne prideta v poštev, v 4. pa je že 110-115 - kar kot napisano - pri moji dnevni relaciji praktično ni več izvedljivo vsaj 6min, ne da bi se vsaj na kakem razcepu, uvozu ali tunelu našel kdo, ki bi me zaustavil. Govorim o prometu v konicah, ko se pač furaš v službo in domov.

Da bom pa po lokalki nabiral km v 2. ali 3. zato, ker je nekdo zajebal konstrukcijsko zadevo - mi pa na kraj pameti ne pride.

Avto mora služiti meni in ne jaz njemu ...
OK

LP
Primož

slepec

pa saj te zastopim da ima avto napako
sam si ugotovil da moreš 1x na mesec voziti vsaj 6min,nad 3000obr,pa si nezadovoljen, ker ne moreš nikjer voziti tako dolgo-pa še predpise kršiš
jaz sem ti pa svetoval da voziš že od 2 prestave nad 3000obr,pa ni hudir da se ne boš 6 min, vozil nad temi obrati
če ti ni pa do tega pa pogoltni takrat ko ti fap filter dala regeneracijo

Citroenovc

Kot prvo - ko bi vsaj bilo 1x mesec - FAP se sproži vsaj 1x na eno tankanje.

Ja, žal, spet ni tako enostavno, da bi pač nabral 6min v različnih prestavah (pa to itak počnem, mimogrede). Teh 6min je pri moji relaciji pač neverjetno težko nabrat po SLO med vožnjo v normalnem (netekočem) prometu. Sistem je tako butast, da čim za trenutek padejo obrati pod 3k - npr pri prestavljanju - se prekine čiščenje.

Kaj naj pogoltnem,ko FAP dela regeneracijo? Saj ravno ta režim min 6min je pogoj da sploh naredi regeneracijo? V tem je srž mojega nezadovoljstva. Da so regeneracijo rešili precej butasto.
OK

LP
Primož

masun01

pa še nekaj ,ti ne veš pri katerih kilometrih v ciklusu  enega tankanja se bo sprožila regeneracija ti ga ne moreš prisiliti v to,ker za regeneracijo so potrebni dejavniki kot so konstantna hitrost,prava temperatura skratka idealni pogoji.Mislim da bi bilo boljše da bi mi imeli kakšen gumb da bi sprožili regeneracijo sami na en tank goriva

Citroenovc

Točno to.

Sam se zmišljuje kdaj - in če "zajebeš" in prekineš cikel - bo lahko spet trajalo nekaj časa, preden se bo spomnil regenerirat.

Potem se ti pa dogaja - ko se pripelješ na domače parkirišče, parkiraš v rikverc, odpreš vrata in začutiš en tak čuden smrad in avto ima tak zamolkel zadušen glas ...
In zveš, da to pomeni, da je nekje sredi regeneracije zadeva bila prekinjena in je potem pri prenizki temperaturi probal nekaj skurit ... pa seveda ni šlo - in je baje zelo slabo za ves sistem, če tega nisi porajtal in si kar ugasnil avto ... Ker "idealka" je, da bi takrat pač šel nažgat avto za tistih vsaj 6min nekam ...
No, saj ne rečem, tudi to sem že počel. Pa ne enkrat.
Ampak ni pa "lepšega" kot to, da se ti kam RES mudi ven iz avta (npr v pisarno), avto pa "brbota" in si želi še par min ostrejše vožnje ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Lepo so vas takrat nasrali s temi FAP-i pa dizli pa nevemkajvse. Potem pa jaz gledam ko mi 3.0 V6 bencinar z 230 konji pije 10 litrov...Je pa res, da če delaš 50 000 letno treba dizla met. Pa spet 4 strani o porabi. Zdaj pa še nekaj o olju rečemo. Zdaj so novi totali ven prišli... Zdaj še morate nova olja met ker so prav narejena za fap... Pa seveda dražja.

Citroenovc

Citat od: Xandrej;93510Lepo so vas takrat nasrali s temi FAP-i pa dizli pa nevemkajvse. Potem pa jaz gledam ko mi 3.0 V6 bencinar z 230 konji pije 10 litrov...Je pa res, da če delaš 50 000 letno treba dizla met. Pa spet 4 strani o porabi. Zdaj pa še nekaj o olju rečemo. Zdaj so novi totali ven prišli... Zdaj še morate nova olja met ker so prav narejena za fap... Pa seveda dražja.

Jaz sem bil čisto pripravljen kupit bencinarja takrat - pa ga pač ni bilo za dobit pri nas. Z uvozom iz tujine se pa nisem mel čas zajebavat. Ni bilo takrat v 2008 niti rabljenega C5 II, kaj šele da bi dobil nov primerek. Samo HDi na zalogi bili.
OK

LP
Primož

Xandrej

Saj to je to. Družba je spet vrgla kost, trgovci, tehnika pa so se temu hitro prilagodili.... Slušijo pa itak, da te kap... Je pa res, da citroen do sedaj ni imel enega pametnega bencinarja... Zdaj so malo k sebi prišli s temi thp-ji...

slepec

kaj pa če voziš 1x na teden bolj dinamično,se bo še zmeraj spomnil regenirat

Citroenovc

Ja ne veš. Lahko da se bo spomnil. Lahko da se ne bo.

Pa kaj pomeni dinamično? Saj jaz vozim "konstantno" dinamično (se pravi z ogretim motorjem pospešujem do 4k dnevno), če je le prazna cesta in primerne razmere - ga malo zluftam ipd ...
Ampak čisto prehitro se "zapaca" - recimo primer - izlet v Kransjko, pa prek Predela in Nove Gorice nazaj - Predel ga je v tistih nekaj km počasnejše vožnje že "zapacal", da je po soški dolini že jamral "risk of particle filter blockage" ....
Bog ne daj, da zaradi sneženja "obtičiš" na kaki cesti - je zadosti kake pol ure zastoja in že jamra, ko prvič malo bolje pohodiš - spet "risk".
Ipd.

Diagnoza nič ne zabeleži - ko prideš do servisa je itak že vse v redu. Pol pa dokazuj, da nisi zadovoljen z delovanjem FAP.
OK

LP
Primož

masun01

po moje bi bilo treba mal spremeniti način vožnje in sicer ko si v mestu in v kakšni gužvi pač pospešuješ normalno do2300 obratov ko pa si kje na odprtem pa ga stiskaš več