Poraba 2.0hdi 100kw

Začel/a sokol, Januar 14, 2010, 05:41:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

slepec

koliko imaš kilometrov
mogoče je treba zamenjati tekočino v fap filtru
ali celo kupiti novega -fap filter,ker to samo tebi dela

Citroenovc

Avto ima sedaj 60k km. Prvič je javil napako pri 20k km. Potem je kakih 2k km vsake kvarte javil. Potem se je "samozdravil". Pri ene 45k km je spet začel jamrat. Se spet v nekaj k km sam ozdravil. Zdaj že nekaj časa ni javil več "napake" - ampak čutiš, da vsake kvarte postane za nekaj (deset) km pretirano zadušen - potem se pa spet znormalizira.
OK

LP
Primož

slepec

če je avto še v garanciji zamenjaj tekočino pa boš videl če bo boljše

Citroenovc

Ma čakaj ...

Da se mi razumemo. Avto dela. Ampak način kako FAP deluje, mi je pa nesprejemljiv.. Daleč od unega "sploh ne veste, da dela".
In itak ti že v sami knjigi piše, da pač obstaja možnost, da se bo mašil. Dovolj je že malo daljši zastoj (kako to dela v kakem Fr zastoju, mi sploh ni jasno - oz mi je jasno - saj se tudi pri nas vozijo recimo Belgijski C5 z identičnim motorjem, ampak brez FAP).
OK

LP
Primož

slepec

nisi me razumel
zamenjaj tekočino v fap filtru pa bo mogoče dobro
lahko da ti jo je malo zmanjkalo pa ti preostanek tekočine ne opravlja svojega dela
meni so pojasnili na servisu da se na vsakem pregledu dotoči tekočina, če jo zmanjka, in na 2 leti menja vsa tekočina

Xandrej

Vržite ven to sraje pa izklopi fap 100% gre če so bile ene verzije brez tega sranja!

tomaz555

Kolikor vem (vsaj za Alfe velja) imaš pol light show na armaturi. lp

Xandrej

Te pa itak samo pištola te reši teh muk... :breaking_pc:

Citroenovc

Mah rada se baje maši diza, ki dozira ... Tekočine naj bi bilo pa še veliko ... No, vsaj na zadnjem servisu jo je bilo ...

Hvala vseeno za namig. Bom na naslednjem servisu malo pobaral kako in kaj ...
OK

LP
Primož

slepec

Citat od: Xandrej;93630Vržite ven to sraje pa izklopi fap 100% gre če so bile ene verzije brez tega sranja!

fap ni odstranljiv,če ga odstraniš avto ne dela 100%

masun01

menda se da ,ampak to tako da sonde katere merijo pretok izpušnih plinov po domače  nategnejo in sicer tako da preprogramirajo računalnik tako da je vedno optimalna vradnost potem pa vržejo fap ven ,za tekočino imajo pa tudi zdravilo enostavno nalijejo nafto v rezorvar od tekočine za fap :emot112:

Citroenovc

Kakorkoli obrneš - sistem smo tudi v tem primeru stestirali kupci teh avtomobilov. Vgradili so pa en polizdelek.
OK

LP
Primož

tomaz555

Kolikor vem, ni enostavno preprogramirati tovarniškega računalnika. Ni pa nemogoče. lp

deuche

Bi bilo dobro vprašat na servisu. Morda se da samo izključit kot funkcijo in filter demontirat.  

Vsekakor si ne predstavljam, da bi takrat, ko sem kupoval ženi avto kupil to pizdarijo. Jaz sem se tega izogibal, ker so jamrali, da je zadeva draga, ko crkne. Èe bi pa kupil, kako bi žensak lahko poštekala vse te muhe pa vožnjo, ko se imaš namen parkirat in se mu je sprdnilo čistit itd.

Ali Citroenovc pretirava ali je pa to res za se vstrelit.

gregorijus

Na Lexii imaš pri glavnem računalniku opcijo FAP on/off.