Poraba 2.0hdi 100kw

Začel/a sokol, Januar 14, 2010, 05:41:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

A hitrost je po novem odvisna od vrste odseka AC?! ;)

laguna

no ja načeloma ni je pa vseeno razlika ali je ravna  ali je klanec

visar

sicer je mk3, ampak motor je isti......
zanimivo je da mi je pri 75Mm poraba padla za cca 1 liter in sicer iz 6,7 na 5.8.
To se sedaj dogaja že cca 4Mm.

A utekanje motorja res traja 75Mm ali je kaj drugega. (temperature takrat še niso tako narasle kot ta teden da bi lahko to vplivalo.
Način vožnje je ISTI.

LP
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Tega Mm ne razumem da ga jebeš... 75 pa 4 kaj maš to miljon metrov al kako?

laguna

fantje očitno vozite po hribu navzdol z vetrom v hrbet

dvorjan

Citat od: Xandrej;94816Tega Mm ne razumem da ga jebeš... 75 pa 4 kaj maš to miljon metrov al kako?

Ja, Andrej, milijon metrov je tisoč kilometrov, ane. =)

Drugace pa lepa poraba ... vsekakor impresivna.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Pa saj vem samo sem privič videl da se to navaja v metrih... he he... Eni pa boste res postali bogataši s temi porabami...

visar

ja Mega meter je kilo kilometrov.... nekako mi ni všeč takšno dvojno poimenovanje.

Zadeva ki sem jo hotel izpostaviti je da mi je naenkrat padla poraba in to kar drastično pri istem načinu vožnje.
A je to tudi kdo drug opazil, na svojem vozilu ?

Bogataš.... ja lepo bi bilo ko bi bila poraba -7l/100km in bi moral vsak teden na pumpo da mi spraznijo rezervoar. :-)

LP
______/\\______
______/\\______

dvorjan

@visar:
Meni se pozna razlika v porabi samo med zimskimi in letnimi gumami, ker so razlicne sirine in col. Na zimskih popije par deci manj, je pa res, da se tudi slabse ceste drzi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

CEPETKO

Toliko se pa nisem nalil nikoli domet  potekel  vozil z ------ ze  50 km naslednjic probam se vec noter spravit v tank kot 70l.
Citroen - kreative tehnoloži.

zlikovski

S tem lahko škuduješ motorčku v rezervarju, ki fila gorivo do glavne pumpe, kajti eni motorčki se z gorivom hladijo.
Zraven tega pa da neboš naslednjič porival avta do pumpe :)

borutf

60 litrov=1000km. ...90% AC hitrost vedno 10 % nad dovoljeno.....140....100...55....itd. avto zadnjih 10km pred domov vožen na IZZI. iz auspuha pa smrdi-diši vedno..... po kondenzu. nobene nafte se nikol ne voha. vedno tankam AGIP, le v nuji tudi kaj drugega.  
IMAM VPRAŠANJE????
kdaj se dolije FAP tekočina oziroma kako vem da jo še sploh imam in kje se to pogleda???
odgovore v zvezi z računalnikom ne upoštevam :).
danke

DejanO

Napiši šasijo tvojega avta, pa ti pogledamo, če imaš fap filter.
2.0 HDi 16 100 kW/136 KM tam letniki 2004-2006 ga sigurno nimajo.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Moj break C5 II, 2.0 HDi HDi 16V 100 kW, brez FAP-a, 182.000 km

prvi tank:
KP- Ptuj
potem relacije Ptuj - MB center
drkarija Markovci - Ptuj- Markovci
povrečna hitrost na tem tanku (940 km) je bila 64 km/h

poraba 6,7 l/100 km, večinoma pa vozi žena, ki nima glih lahke noge.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Ford mondeo 2.0 Tdci 140 konjski, žena vozi pa jaz tu in tam 5.7 če že merimo...  :BigThumbs: