Poraba 2.0hdi 100kw

Začel/a sokol, Januar 14, 2010, 05:41:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sokol

Lep pozdrav.
Zanimajo me vaše izkušnje glede porabe pri omenjenem motorju, no jaz vozim limuzino. Se mi zdi da je poraba zdaj v mrzlih dneh precej višja od toplih mesecev. Imate tudi vi takšne izkušnje? računalnik mi sicer kaže cca 6,5l/100km.:breaking_pc: Dejanska poraba pa je krepko čez 8l/100km, je pa res da mam avto ponavadi poln (4 odrasli ljudje). Vozim relacijo Slov. Bistrica - Celje 30 km avtoceste.
Hvala za vaše izkušnje!

Citroenovc

avto imam slabe 2 leti, kupljen nov, prevozil med 31-32k km - in skupno povprečje je okroglih 7l (si vodim evidenco).

Ne vidim kake posebne razlike v zimski porabi v primerjavi z letno .. mogoče kakd dcl do dva. Računalnik mi pa že od novega pokaže 3-5dcl prenizko povprečno porabo.

mi je pa avto pil prvih 20k km cca pol litra manj kot zadnjih 10k km
OK

LP
Primož

hadei

Se mi zdi povsem normalna poraba, glede na to, da se verjetno vozite 4 možakarji, težki cca. 4x 90-100kg. In še po vrhu po avtocesti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sokol

Ma sploh ne vozimo se: 2 punci, 2 fanta. Ene 300kg bi vrjetno navagali. Je pa res da po avtocesti. Hitrost 130-140km/h.
Kaj pa računalnik glede na to da tolko "laže" ga je možno kak umerit?
Sej mogoče poraba res ni tak pretirana za tak avto, sam prej sem vozo xsaro karavan 2.0 hdi - šparovček!

zlikovski

Probaj ga vozit malo pod 3000 obratov pomojem bi poraba mogla bit manjša, pri meni se pozna zelo.
Ja pri tej hitrosti kot se mi zdi glih začne it v ta območja okrog 3000 obratov in paprej.
Pomoje tam ene 110 Km/h največ, pa bi se moglo poznati na porabi.

dragan1

moj HDI 2.0 automatik karavan je ravnokar bil star 3 leta ima 120 000km, poraba med 8 in 9 - naredim od 700 do 850 tankam vedno polno 62-64....nisem divji nisem ata, nekje vmes:BigThumbs: ...

sem kar presenečen, z prejšnjim 2001 2.2 in blizu 500 000km sem delal med 900 in 1000 kilometrov na tank...ista relacija, isti stil vožnje....
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

Hrvoje Marin

BMP6 100kw HDI Break 07/01 32.000km 6,4l/100

najmanjše je 115km/h 4.2-4.4 a zimi nešto više, ali ne kao benzin.

Citroenovc

Citat od: Citroenovc;65595avto imam slabe 2 leti, kupljen nov, prevozil med 31-32k km - in skupno povprečje je okroglih 7l (si vodim evidenco).

Ne vidim kake posebne razlike v zimski porabi v primerjavi z letno .. mogoče kakd dcl do dva. Računalnik mi pa že od novega pokaže 3-5dcl prenizko povprečno porabo.

mi je pa avto pil prvih 20k km cca pol litra manj kot zadnjih 10k km

No, prejle sem vnašal v evidenco podatke z včerajšnjega računa za nafto - pa sem se odločil, da malo updateam, ker verjetno po stari navadi še koga zanima "kolk spije 100kW HDi".

Zdaj sva na 60k km. In skupno povprečje vseh 60k km (izračunano, ne po BC, ki še vedno laže za cca 0,5l) porabe je 7,075l/100. Je pa res, da zadnjih 15k km praktično nikoli ni bilo nižje od 7l, 2x pa je prišel celo prek 8l (obakrat je takrat javljal možnost zamašitve FAP, avto je bil len ko sam satan).

Zdaj pa še malo o FAPu. Temu "genialnemu izumu francoske brihte". NOT.

Nad FAP tudi pod razno nisem navdušen. Zaradi njega večkrat vozim v višjih obratih, kot bi mojim ušesom pasalo. Ampak enostavno čutiš, da začenja avto dušit in da bo treba malo "spihat" sistem. V bistvu v popvrečju vsaj enkrat na intervalni tankanja moraš najt priliko, da vsaj 6min voziš avto z nad 3000 obrati. In "najlepše" pri tem je, da pri moji redni poti v službo - praktično ni variante da bi nabral vsaj 6min v takem režimu - pa četudi se vozim v 4 (kar je še vedno cca 110-115km/h). Ker so na naših AC pač raznorazni mečkači, ki te slej ko prej nekje ustavijo. Oz kršim vsaj 2x predpise, ker je omejitev prek tunela 80km/h, V VG klanec pa 100 (parkiran avto z radarjem pa pogosto v akciji).

Res genialen fr izum.

Èe avto ne doživi tega intervala - se FAP ne ščisti pravilno. In če se to parkrat ponovi - te razveseli "risk of particle filter blockage". Ki ga 1h kasneje seveda Proxia ne zazna in ti izpadeš kot totalen debil, "saj avto čisto lepo dela".

V bistvu imam insajdersko info, da so tudi sami francozi priznali, da so ga pri teh serijah pošteno pihnili mimo z njim. Samo javno pa tega ne bodo priznali. Pi..e francoske.
Problem je baje v tem, da ker so ga namestili pod avto - niti pod razno ne dosega željenih temperatur, če avto ne ženeš vsaj tistih zloglasnih 6min nad 3k rpm. In tako rad zajebava in se ne sčisti pravilno. Pri sedanjih je baje FAP kmalu po izpušnem kolektorju, temperature so primerne, čisti se BP, ljudje ne vejo, da imajo sploh ta sistem.

No tako, malo sem se moral zlajat o FAP. Ki je zaenkrat tudi edini (ampak ZELO močan) razlog, da resno razmišljam, da ko bo enkrat C5 romal dalje - bo namesto njega k hiši spet prišel čistokrvni bencinar.
OK

LP
Primož

dvorjan

Jah, to je pac tako, kot je. Testni vozniki avtomobilov ponavadi ne mucijo na tisoce kilometrov s 1500 rpm, kot to radi pocno varcni Slovenci.

@Citroenovc: Pa pelji C5-tko se na kak izlet po Sloveniji, da se oba nadihata svezega zraka. =) Poraba je pa povsem normalna za tak avto.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Dr. MadMan

Jaz  z mojo porabim 7,2 v popvprečju. Pa je tle zajeto vse od mestne do avtoceste. Na dolge relacije pri 150km/h na avtocesti pa pade poraba malce nad 6,5.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Citroenovc

Dvorjan - s porabo ni nič narobe. Je čisto realna. In še vedno skoraj 5l nižja od mojega prejšnjega avtomobila ;-)

Bentim edino nad nedomišljenim FAPom. Pač moja služba ni 100km stran po AC brez zastojev ... Ja med tednom nimam časa za "sprehajanje avta". Vikende tudi preživljamo v glavnem v družbi mojstra, ki počasi, a zanesljivo izdeluje notranjo opremo stanovanja. Tako da ... A zdaj naj se jaz avtu prilagajam? Sem mislil, da so avtomobili nekaj, kar mora služit nam ... Saj ene 2x mesečno daše kako furo 200-300km - pa neke bistvene razlike na dolgi rok ni.
Sem tudi sprobal že nekajkrat na prazni AC, do kje sploh prileze - do 190 pride kar hitro, potem pa ko polž nabira ... Kar se meni zdi malo nesprejemljivo za avto, ki ima deklariranih skoraj 20km/h več za max hitrost. Proxia seveda vedno pokaže, da je vse BP ... (??)

1500 režim sem pa probaval na začetku, ko se je mašina še ulaufovala - pa nisem našel nekih bonusov. ;-)
OK

LP
Primož

deuche

Ker si nakazal, da so to kasneje rešili, še povej od kje naprej je za kupit avto, da se znebiš teh problemov.

Citroenovc

C5 III

Moj C5 II je iz čisto zadnje, 12/2007 serije - in ima še vedno FAP pod trebuhom.

Za ne C5 modele pa ne vem.
OK

LP
Primož

MSrougeZX

Moj C5 III tourer ima 103KW in pokuri nekje med 6,5-6,8L...mešane vožnje...ravno sem zadnjič meril Lendava-MB na AC tempomat na 125km/h in je bila poraba 6,4L. Sem pa bil sam v avtu in nenaložen. Največ do zdaj mi je pokuril 7L, najmanj pa malo pod 6.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Madona teh tem o teh porabah pa vam ne zmanjka ej... meni pa 22 litrov porabi... Na avtocesti v nemčijo pri 250 km/h... He he...