Male skrivnosti - Keža

Začel/a janez, December 02, 2009, 08:21:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja sej... Mal mi dela "probleme" sam to, ker ni nekih odzivov pa se itak že dolgo sprašujem ali ima vse skupaj smisel... Mislim, to ,da poleg samega dela še tule na forumu pišem. Kolkr gledam je en kup novih "forumašov" pa vedno manj " A serijašev".  Je pa res kot praviš, da tele moje ideje lahko uporabiš tudi v normalnih avtih ali pa pri kakšnem drugem delu. Ideja je ista, materijal pač drugi...

Te moje ideje so stare že veliko let vendar ,ko sem jih uporabljal sproti nisem imel digitalca, da bi slikal. Zdaj se mi ne da nekaj brez veze it montirat pa slikat in ,ko pride tako delo pač iskoristim priliko. Ogromno pa je idej ,ki so se v moji votli glavi enostavno... izgubile...

2sv

kot je že dyfan napisal  se tudi sam podpišem pod njegovo izjavo  drgač pa je zanimivo kako lahko nekatere stvari z lahkoto rešiš če  se le pravilno lotiš zadeve zato HVALA da svoje izkušnje deliš z nami

ps.zdajle keža pa grem v tvoje konce in se lahko odolžim z pivom ki sem ti ga obljubil pred časom saj veš kdaj  lp.

pubi2cv

Stari moj...seveda ima smisel. Vse memoriziramo:BigThumbs:

janez

U... stara tema. Pa se mi zdi, da je bil kar dober odziv takrat. A še koga zanimajo ideje iz moje delavnice ? Imam še kar nekaj takih nasvetov na zalogi. Sam povejte ... "al ja al ne"

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

saxovts

tudi jaz z veseljem kaj novega izvem :)

dyfan

Ja, vsekakor...vedno dobrodošlo.
Lep pozdrav!

1960

Zadnje čase opažam, da Spake ne laufajo več kot bi morale. Dvojni Solex uplinjač. Dobri, redno servisirani avti pa vendar... živčni...

Pomoč na brzino, tamala diza se menja z dizo 110 ...

Èe je avto iz osemdesetih bo to dovolj da bo laufal mirno. Èe je iz sedemdesetih pa je treba malo več poskusov. Zaradi drugačnih difuzerjev in motorjev.

Na našem Amiju na katerem imam malce frizirano mašino sem dosegel normano neživčno delovanje z dizami 125 in 135. Poraba pri 110 dizi, se ne dvigne. Poraba pri mojem Amiju se je dvignila do 6,2 litra na odprtem (AC) in 6,5 na dnevnih poteh , pozimi 6,7. CO je v normali, priporočam na zgornji meji. Na tehničnem pregledu pomeni skrajna zgornja omejitev.

ker večina spak v SLO ne naredi več kot 2 - 4000 se doogaja, da so uplinjači zamašeni od vodnega kamna. Edina rešitev je kuhanje v ultrazvočni kopeli  v razstopini pri 80 stopinj celzija cca 90 minut. Šele po tem se lahko začne z menjavami diz inpreizkušanjem pravih dimenzij diz.

V Večini primrov pri meni v delavnici se čas potroši za kuhanje v mojem ultrazvočnem aparatu in nastavitvah na CO aparatu. Dize vseh velikosti in ostali materijal imam redno na zalogi.

Še to. Rešitev težav z uplnjačem ni v drugem , rabljenem ai načeloma obnovljenem. Ker vsk motor 2cv laufa drugače in rabi drugačno nastavitev. Lahko čisto malo obrneš luft dizo in je ogromna razlika... Na posluh je bilo dovolj dobro ko smo bili pubeci pred 30 leti, zdaj mora Spaka laufat da se ohrani za naše otroke in vnuke...

garac

Ja se mi zdi, da je že dyane pisal o dizah in ciscenju vplinjacev
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

1960

Igrača...

Zapuščen , pozabljen... Nakup je bil stihijski, čuden, malo stresen vendar, takoj ko sem slišal delovanje motorja pa je padla odločitev. Ta Tomos letnik 1966 bo spet nazaj na cesti. Èe bo čas , do pomladi...

Je še živ ? Je   :BigThumbs:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Fina roba, dobra roba...he-he.

1960

Mesec izdelave, tip, leto izdelave, proizvajalec... Ugane kdo ?

1960

Antasi... Sfalil si na čisto, austrijanac ponuja akadijano z spačkovim nosom ... ma daj... sem te imel za bolj resnega ...