Male skrivnosti - Keža

Začel/a janez, December 02, 2009, 08:21:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lenko

Janez a to pomeni da si se odločil da greš v francijo? Nisem niti siguren če deluje. Moram ugotovit pravilno vezavo da ga testiram. Èe boš rabil pa kar povej.
Torej bomo v spačku v primeru odpovedi brisalce vleki na špago. Sem videl na rallyu saturnus kako sta dva reveža na dirki vlekla čez okno.
LP

janez

Nisem še ziher... sem pa zdajle že zmontiral prtljažnik na amija... Imam še milijon stvari za porihtat prej.

dami

Keža, pa menda neboš spet doma ostal. Jaz sem obnovo berline prestavil tudi zato, da boš pred
srečanjem opravil še tiste nujne "malenkosti", pol pa na pot, švasali bomo pa avgusta, al pa jeseni.
Porihtaj kolko se da, onih 999.900 stvari kar jih ostane bo pa že počakalo.
Res ne bi bilo prav, da zopet spraviš "pol slovenije" na svetovca, sam pa ostaneš doma.

deuche

Keža se sekira, da bi se mu delo doma samo opravilo, pa bi prišel domov in nebi imel kaj početi.

sivipas

Bom tukaj vprašal, ker se je že govorilo o montaži amortizerjev - a se komu sanja, kako se montirajo amortizerji SACHS? Sem dobil 4 nove iz neke stare zaloge. Pika je obrnjena navzgor, to piše v navodilu, sam ne vem a gre telo amortizerja proti šasiji ali proti roki. Na videz so isti kot LIP-ALLINQUANT.

sušo

Po moje gre plastičen pokrovček proti roki.

Pa ne me za "amortizer" držat če ni prav...

janez

Ena ideja za tiste, ki nimate preveč občutljive roke...

Jaz z rokavicami ne morem delat, to je dejstvo... nekateri imajo pa tudi po tri pare na sebi, sam to je njihov problem. Mi je zmanjkalo ene dobre šmiržajfe  in ko sem razmišljal kaj in kako in ker nisem zadovoljen s tistimi, ki se kupijo v trgovini... sem se spomnil ene stare finte še od mojga fotra. Sam mal sem posodobu. Kaj rabiš:

1. MIVKA - do 1mm recimo ...
2. NEKO TEKOÈE ÈISTILO - jaz sem vzel kar kuhinjski razmaščevalec , lahko tudi kaj srugega sam da je tekoče
3. VSE SKUP ZMEŠAT PO OKUSU
4. ZAMAZAT ROKE DO FULA - najbolje ,da se gre menjat olje na menjalniku al pa ventile štelat na AMIju... ni placa pa si ziher črn do komolcov.
5. voda  - šmiržajfa - pa fajn prereglat... evo rezultat.

Fajn je potem roke namazat s kako kremo... jest imam "medicinsko 48 kremo za roke".

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

deuche

Pozabil si še dodat, da, kdor se bo tega loteval naj si pere roke v lavorju in zliva na cesto, da mu ne bo treba vsak teden sifona na umivalniku čistit.

mirchi

Glede smirzajfe. Tud jaz delam brez rokavic,za pucanje rok pa uporabljam Tarco. Ej nese dol vsak smir,alukor al pa kako drugo svinjarijo,ma pa nekaj v sebi da mas pol roke ko bejbi ritka je draga,se pa splaca.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Gox

Jaz pa ponavadi šraufam z rokavicami, sem se sedaj navadil in kupujem v Merkurju ta platnene fine. (črne ali sive)

Spodaj so kot malenkost gumirane, če nabaviš pravo številko in se ti lepo prilegajo na roke, šraufaš kot z golimi rokami. Na skuterju sem menjal bat in cilinder + ostalo, vse v rokavicah, tudi varovalke na bat sem dal brez problema gor (pa je sornik Fi10, tako da so kar majhne)

Èe pa ni doma šmiržajfe, pomaga tudi pralni prašek za obleke (ta zrnast, ne tekoč) tudi lepo opere vso umazanijo.

Z dodatkom malo mivke, pa bi verjetno bil povsem enakovreden šmiržajfi :)

Mike666

Tudi čistilo ARF dobro spuca roke. Pa tisti razmaščevalec za pečice.

gule

Citat od: janez;105853Ena ideja za tiste, ki nimate preveč občutljive roke...

Jaz z rokavicami ne morem delat, to je dejstvo... nekateri imajo pa tudi po tri pare na sebi, sam to je njihov problem. Mi je zmanjkalo ene dobre šmiržajfe  in ko sem razmišljal kaj in kako in ker nisem zadovoljen s tistimi, ki se kupijo v trgovini... sem se spomnil ene stare finte še od mojga fotra. Sam mal sem posodobu. Kaj rabiš:

1. MIVKA - do 1mm recimo ...
2. NEKO TEKOÈE ÈISTILO - jaz sem vzel kar kuhinjski razmaščevalec , lahko tudi kaj srugega sam da je tekoče
3. VSE SKUP ZMEŠAT PO OKUSU
4. ZAMAZAT ROKE DO FULA - najbolje ,da se gre menjat olje na menjalniku al pa ventile štelat na AMIju... ni placa pa si ziher črn do komolcov.
5. voda  - šmiržajfa - pa fajn prereglat... evo rezultat.

Fajn je potem roke namazat s kako kremo... jest imam "medicinsko 48 kremo za roke".

Èlovek, če te ne bi poznal bi rekel, da si ginekolog kakšne roke imaš...ha-ha...:AngelPray:

harvey

Toliko kot je videti na sliki ali pa še bolj zašmirane roke si očistiš kar z motornim oljem. Kaneš olje na roke, zdrgneš, obrišeš in si zmagal. Sem pa tudi sam odkril platnene, nekoliko gumirane rokavice, ki jih omenja gox. Kot ulite so in te prav nič ne motijo, tudi potenja ni. Zelo priporočam.

Arfe in Meglio izvedbe ter praške bi odsvetoval brez kasnejše aplikacije kreme, ker ti zelo izsušijo kožo.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ja, sej sem napisal...da ni za občutljive ročice in  da pol uporabiš mažo za roke.

Jaz se vsakodnevno umažem pri delu s temi spakami orng do komolcev. Žajfe uporabim enormne količine, ker drugače ne morem delat . Ker se pri delu skraspam, potolčem, porežem ... potem ni fajn kakšen pralni prašek uporabljat za čiščenje. Peče ko sam hudič. Olje za čiščenje? Kaj bom z oljem, če imam od olja zamazane roke?  

No jaz sem vzel pa primešal mivki tist Meglio, ker je bil pač pri roki. Lahko se primeša tudi kakšno tekoče milo za roke... prijazno do kože. poanta je v bistvu v mivki, ki ti zrajsa umazanijo iz por.

Rokavice? Razen debelih ledrastih, ki jih uporabljam pri varjenju in brušenju ostale ne pridejo v poštev. Ko porineš roke na pamet nekam med mašino in ostalo periferijo ti je sam napoti pa še potem zgledajo kot da bi jih mačka scefrala. Za hobby šraufarje so OK, za ostale pa ne.