Ami v garaži...

Začel/a Zeko124, November 22, 2009, 06:37:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bo Ami prvi Zekotov avto, ko izdela izpit, ali ne?

a zakaj pa ne?
2 (6.9%)
e, niti pod razno
6 (20.7%)
ogoèe
8 (27.6%)
e, ne oèetov Passat bo fural
13 (44.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 29

janez

Citat od: superca13;80269Zdaj kak vzameš: mi smo tudi nobnovili krš, ki je res bi rariteta v primerjavi z Amijem ( samo 2 sta bila v sloveniji, pri drugem pa je bil naš edini). Vse z prepričanjem, da bo to večno naše. Slej kot prej te nekaj piči in prodaš. Ni nujno, mi recimo smo. In nato je ves tisti vložek za obnovo krša šel po Dravi navzdol... ;)

Zeko je star kaj 16 let? Njegov prvi avto bo ami. Za vsak dan. Lepo. Ko bo se hotel na morje peljat, ko bo njegova punca stokala od mraza ali vročine, ko bo na faks zašel in se bo vsak dan vozil 150km, ko bo na kako službeno pot moral...kaj bo z amijem? Ob prvi priliki ga bo parkiral ali prodal. In potem bo njegov vložek nesmiseln.
Jaz sem bil isti. Sm mislil da bom prvega GS-a imel večno. In da bom nato BX-a imel večno itd. Ja seveda :)

Vse to je res... Zato se za obnovo starih spačkov in derivatov odločajo večinoma starejši lastniki. In delajo zase. Takoj ,ko začnejo razmišljat tekom obnove o tem ,da ga bodo prodali, začnejo improvizirat. Ravno zaradi stroškov in zaslužka.
Jaz recimo dvajset let vozim te avte... neobnovljene. Vse skupaj samo da je vozno in tehnično OK. Večina mojih avtov se je reciklirala v naslednjega. Vredni niso kaj dosti na tržišču, to se zavedamo vsi ,ki jih vozimo. Zato totalna obnova pride v poštev samo če si 100% prepričan ,da bo avto ostal doma. Na oglasih se lahko vidi, da vse kar je več kot 2500 eur , se ne proda . Zato tudi tisti, ki jih rihtajo za prodajo ne bodo vložili več kot 1500 v njega. In potem ni kaj dosti narejenega pri obnovi.

Avto za katerega sem dokaj prepričan (kakšnih 90%) ,da bo ostal doma je moj DAK. Ker bo strošek še večji kot obnova Zekotovega Amija, je vse skupaj parkirano na suhem in čaka, in čaka, in čaka...

superca13

Tisti tvoj DAK bo res poseben, ko ga boš dokončal. Sem prepričan, da bo avto na mestu :)
Aja Janez, tisti zeleni DAK ki je bil do nedavnega na Pohorju...žal ga ni več tam :(

LP
Superca13

Lovro

Citat od: superca13;80269Zdaj kak vzameš: mi smo tudi nobnovili krš, ki je res bi rariteta v primerjavi z Amijem ( samo 2 sta bila v sloveniji, pri drugem pa je bil naš edini). Vse z prepričanjem, da bo to večno naše. Slej kot prej te nekaj piči in prodaš. Ni nujno, mi recimo smo. In nato je ves tisti vložek za obnovo krša šel po Dravi navzdol... ;)

Ja, res je, jaz sem zrihtal spačka, pa sem ga nato prodal, ker sem kupil žabo. Tudi za žabo se lahko zgodi, da se je bom kdaj naveličal in zamenjal za kak drugi starodobnik. Ampak to je pač hobi.
Pač, ko prodajaš starodobnika, ga pač prodaš po maksimalni ceni, ki je še možna, če je avto res lepo zrihtan. Lahko celo, da boš imel srečo in nekaj zaslužil ali pa si vsaj približno povrnil stroške, lahko pa, da boš imel zgubo, ampak o tem pač ob nakupu ne razmišljaš, če ne je bolje, da starodobnika sploh ne kupiš.

Pa tudi pravi kupec ne bo kar na slepo kupil zrihtanega starodobnika. Tudi jaz sem po ovinkih zvedel, da se je baje tisti starejši gospod, ki je kupil mojega spačka tudi pozanimal, koliko bi ga stala obnova in je to primerjal s ceno mojega spačka, prav tako se je pozanimal o mojem spačku pri drugih ljudeh, ki so mu očitno potrdili, da je moj spaček res OK.

Itak je pa je tako, da tudi če kupiš res lepo zrihtanega starodobnika, je to še vedno star avto in se občasno še vedno z leti pojavi kaka okvara, pa tudi samo nadaljnje vzdrževanje dobrega stanja nekaj stane.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Vidiš, taki smo :)
Vlagamo, vlagamo, potem pa prodamo, menjamo, s tem sigurno veliko izgubimo...bedarija.
Jaz sem se začel trudit, da več ne prodajam :) Dokupim in spet rihtam :) Zase :)
Dokler ne bo placa zmanjkalo in kot kaže, ga je zmanjkalo :)

LP
Superca13

Xandrej

Èe same vlke krave kupuješ... :emot112:

superca13

Lej kdo se meni, ded ko ima 12 cilindrov doma :)
Pa verjetno sem še katerega pozabil :)

janez

@Zeko kje si ??? Sej še ni konc sveta...

amipick

Pa sej ni treba,da ga zrihtaš v enem mescu.Naredi za zdaj kleparijo in ličarijo.Ostalo boš pa že počasi poštimal.Jaz sem amija rihtal dve leti.Dajal denar vsak masec po malo,ne vse naenkrat.Tudi ni bil neka rožica,ga je blo potrebno lep del menjat.
Je pa res nerodno,če ga nimaš kam dat.Jaz sem imel garaže v najemu,in sem se moral trikrat selit iz ene v drugo z amijem na prafaktorjih.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Huh, ste pa udarili debato...
@superca, tako se dela z mnogimi avti, pa tudi s starimi citroeni: dokler dobim zrihtan avto za pol manjšo ceno, kot da bi prejšnjega obnavljal, dam obstoječega na odpad ali za dele- in tako se dela z vsakim modelom, dokler pač te robe ne zmanjka. Saj te stvari ti verjetno zelo dobro poznaš, ker si med drugim XM-ar. enostavno ni računice.

Hja, malo je za premislit vse skupaj, veliko ljudi mi je predlagalo to kot vojko, tu pa sta 2 problema: prvič, nimam placa da bi zložil avto v kosih, 2. pa se bojim, da ko bo avto enkrat v kosih ne bom več nikoli sestavil nazaj...

Hja, no priznam da sem rahlo razočaran, ampak tako pač je. Bom našel optimalno varianto...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

2sv

nevem kam se ti tako mudi z obnovo malo premisli in se potem odloči kaj boš naredi ne obupaj prekmalu kot vem nimaš še vozniškega izpita tak da se nikamor nemudi še potem ko boš naredil izpit je pomojem škoda amija da se boš z njim prevažal vsako dnevno tak da boljše da kupiš takrat neki avto da si nabiraš kilometrino   v tem času pa lahko počasi nekako restavriraš amija po tvojih finančnih sredstvih  noja to je moje mnenje ti pa premisli mogoče pa le dobiš še kakšno mnenja od drugih na to temo  pa lp,

Zeko124

Ma če bi jaz mel garažo, bi bla situacija zdajle bistveno drugačna, tako pa...

Saj me je mami včeraj spravila popolnoma ob živce, ker je rekla, da četudi bo pri hiši kdaj garaža, bosta notri itak oba družinska avtomobila in ne "stara jajca". Pri moji generaciji je itak tako, da se samo pogajajo z atki in mamicami za nove megančke, audije, bemvejčke.... Jaz pa tule cincam a bom lahko zrihtal eno pogo staro škatlo, dal bi jo pa itak v garažo ki bi jo itak sofinanciral oz. jo pomagal naredit. Ampak ne, to se seveda ne da... Pa da bi si tam, kjer zdaj avto stoji postavil en lesen nadstrešek ko imam ravno dovolj materiala, ne, te ciganije seveda ne bomo gledali pred hišo... Ja uredu je...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

@Zeko ... Poslal sem email očetu, poglejta...

Zeko124

hvala, se bova pomenila... :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

2sv

kako je zeko124 kako je kaj stanje kako si se kaj odločil glede amija je že kaj več upanja za obnovo

Zeko124

Citat od: 2sv;80900kako je zeko124 kako je kaj stanje kako si se kaj odločil glede amija je že kaj več upanja za obnovo

Ne, upanja je vse manj, oz. ga ni več... Samo da udarim še en pogovor z Dr.Kežo, načeloma pa bo avto naprodaj.

www.keramika-genorio.si