Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Citat od: tomaz555;139661Ne vem če je Keža ravno nategnjen. Kolikor se spolnim je bila cena ugodna ( se mi ne da brati nazaj). Koliko stane konkretna obnova in ne flikanje pa ve najbolje. Avto je zdržal eno leto in to je to. V tolažbo, pri novem zgubiš več, še preden tabliče gor daš.

@tomaž555... malo manj kot tri leta je pri nas. Bila je ugodna cena in glede na njo in stanje v katerem je AMI bil sem vedel že ob nakupu , da ni biser. Ni ga carja, ki bi za male pare obnovil kvalitetno tak avto. Vem kolk je potrebno truda in denarja vložit v res dober avto... sej konc koncev to delam že dolga leta.  Od "obnovljenih" avtov, ki se prodajajo za dva-tri jurje ne moreš pričakovat kaj veliko.

Pustimo mehaniko in njeno stanje na strani, ker ponavadi vsak avto, ki ga kupim naredim po svoje. Ponavadi so po mojih normah nevozni. Kleparsko je AMI bil relativno dober in spodnji del, kar so naredili je še vedno 70% OK. Pobarvan je bil zanič in to smo videli že na začetku. Zgoraj na robu pa je bil po predvidevanju popravljen, kar se je videlo z notranje strani, da so nekaj varili. Zunaj je začel letos pokat po robu in to sem hotel sanirat. Je zgledalo, kot da je kit počil.

Ni tolko nateg, kolko samo razočaranje, da so lahko ljudje tako neumni, ko gredo obnavljat avto. Èe bi takrat vsaj malo povarili, tdaj ne bi bilo tolk dela. Tak pa je njihov način popravila uničil še tisti ostanek roba strehe .

Zdaj moram najdit taprav način to popravit... domišljija bo moralal laufat 100 na uro :)

dexterboy

Uf Uf, tole se pa bere kot napeta kriminalka :)))
Žal mi je za vozilo, @janez, upam samo, da iz "ništa" napraviš "nešto".
Kar se Homo Sapiensa tiče, sem pa že parkrat napisal; človeška pamet je omejena. Neumnost je pa poleg širjenja vesolja edina konstanta, ki stalno raste....
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

janez

Citat od: dexterboy;139708Uf Uf, tole se pa bere kot napeta kriminalka :)))
Žal mi je za vozilo, @janez, upam samo, da iz "ništa" napraviš "nešto".
Kar se Homo Sapiensa tiče, sem pa že parkrat napisal; človeška pamet je omejena. Neumnost je pa poleg širjenja vesolja edina konstanta, ki stalno raste....

:BigThumbs::BigThumbs:

superca13

Janez, na netu imaš enega nepoflikanega amija 8 limuzina , zgleda dobra osnova z malo km. Zna bit ugodneje dobrega kupit kot pa kleparit in ličarit + vse ostalo, kar boš še našel.
Na prvo žogo zgleda dober, vidim pa, da nima jermena gor ;)

janez

Ja, vem za njega. Sam, tale je naš domač AMI in moji se edin karavan dopade. Limuzina ji ne sede.

Pa konc koncev... preveč AMIjev je že šlo na odpad. Zakaj bi še ta. Zdaj je bila dilema samo ali it rihtat ali ga enostavno odjavit in shranit za kasneje. Nikakor pa stran zabrisat.

Včeraj je ličar dal zeleno luč. In te dni začnem demontirat AMIja, delat kose pločevine in naslednji teden varit. Nekak v tem redosledu...

superca13

Lenko

Citat od: superca13;139716Janez, na netu imaš enega nepoflikanega amija 8 limuzina , zgleda dobra osnova z malo km. Zna bit ugodneje dobrega kupit kot pa kleparit in ličarit + vse ostalo, kar boš še našel.
Na prvo žogo zgleda dober, vidim pa, da nima jermena gor ;)
Ali mogoče kdo ve koliko hoče za tega AMIja?

janez

2500 eur je najnižja cena, mašina zaribana, stoji že ohoho let, preprodajalec, ki je zelo nadut.

nekje na forumu je nekaj napisano... zdaj nima časa iskat kje. Maček se je menil z "lastnikom"  in naj bi ga bil pripeljal na Spačkove počitnice pokazat. Ne vem ali ga je ali ni... Jaz grem daleč stran od takega avta. Ker je še v prvi barvi je vreden največ 1000 eur pa še to pogojno. Dela na njem je pa več kot na mojem amiju. Vendar negdo ga bo kupil... to je dejstvo.

superca13

Citat od: janez;1397362500 eur je najnižja cena, mašina zaribana, stoji že ohoho let, preprodajalec, ki je zelo nadut.

nekje na forumu je nekaj napisano... zdaj nima časa iskat kje. Maček se je menil z "lastnikom"  in naj bi ga bil pripeljal na Spačkove počitnice pokazat. Ne vem ali ga je ali ni... Jaz grem daleč stran od takega avta. Ker je še v prvi barvi je vreden največ 1000 eur pa še to pogojno. Dela na njem je pa več kot na mojem amiju. Vendar negdo ga bo kupil... to je dejstvo.

Moram nekaj vprašat :)
Ne razumem, po kaki logiki je avto s prvo farbo manj vreden? To pomeni, da je karoserija v originalu, nihče ga še ni penzlal, kital, švasal...zje.....
Po tej logiki je teoretično nov ami, najden v garaži z 0 km manj vreden od enega pošvasanega in 4X prebarvanega?
Kako pa bi šel na spačkove počitnice pokazat avto, če je "zariban"?

Po mojem je to super osnova in glede na stanje km...komaj vlaufana zadeva.

Razmišljam pač in mi ni jasno.

janez

Ne veš  - ne vemo kje je vsa ta leta stal. Zaščite na novih AMIjih skoraj ni bilo in ko - če ga greš čistit spodaj se bo razsipal v drobne luknjice ,katerih bo toliko, da boš moral menjat skoraj vse spodnje dele karoserije.

Ma poglej temo ko sem delal AMI6 od Jenkota... ista zgodba... avto dolga leta sploh ni vožen pa dela na njem ogromno.

No kaj bom nakladal...

Xandrej

Zdaj so že original avti v prvi barvi za v keson... Pa saj nemorem vrjet... Kupiš zrihtal podna (če je potrebno) nanovo motor in omaš originalnega AMIJ-a! Kje je še kaki originalen v erste barvi? V konzervaroiju v franciji mogoče...

janez

Ni to problem. JAz se pri svojem delu trudim najti vse najmanjše luknje in napake na pločevini. Da lahko potem rečem, da sem avto dobro naredil in da avto potem drži.

Zarad mene pa lahko kupiš tak avto in ga spoliraš pa se pelješ tu in tam kakšen kilometer. Pa boš zadovoljen. Èe boš pa vozil vsak dan kot vozim jaz pa bo razspadel v parih mesecih.

Kakorkoli... Jaz imam in delam avte za vsakodnevno uporabo. Èe ima pa lastnik starega avta v mislih, da sej ne bo na cesti, ker je veteran, potem pa pride do takih "obnov" kot je naš AMI.

Verjemite mi, da se pod originalno barvo in zaščito skriva veliko grdega.

Cena amijev pa je majhna . Malo poglejte okoli cene originalov...

http://www.leboncoin.fr/voitures/358298192.htm?ca=2_s

Xandrej

Kupljen v yugoslaviji, vožen po yugoslaviji, prvi lastnik vse od avta pa še YU nalepka pa to je neprecenljivo... :BigThumbs:

janez

Te ti pa našega amija prodam ... cena tri jurje, registriran, obnovljen... potreben manjših popravkov na barvi in strehi. Kupljen v Jugoslaviji, vožen po Jugoslaviji. Zadnji letnik CIMOS proizvodnje... neprecenljivo :AngelPray::AngelPray:

... ma, se hecam... :emot64:

superca13

Janez, malo pretiravaš. Pa tudi če imaš nesrečo in najdeš mini pikice... vse ostalo zgleda  v originalnem stanju. Notranjost, detajli, luči, krom, stikala, kablovje... Pocinkanih trakov ali namazanega kita tukaj ne boš našel ;)
Èe se ne zakadiš z njim v največjo sol in sneg ali na offroad,  ne bo nič razpadlo. Avto je star 35 let?, glede na to, da so že tovarnički v eni zimski sezoni zgnili od cimosove šlamparije, je fajn če se mu nadalje temu primerno prizanese ;)

Ps
oni francoski ima lepo cev iz uplinjača do filtra :P