Razočarana z novim C3

Začel/a frankie, Maj 18, 2009, 04:11:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BabyLove

Pozdravljeni

Bom kratka. Citroen C3, letnik 2003, bencinar, 1.4 motor, prevozenih 71.000km. Kupila rabljenega leta 2006, res ohranjen. Danes res potreben popravila.

Do sedaj v 3 letnih menjala: bremze, levi sprednji koncnik, pumpo, akomulator,  preveckrat desno zarnico in pedalo za sklopko (zlomil se je plastika na rocki)

1) avto ima povisano porabo ze predolgo casa. Menjali smo pumpo, saj je res puscala, ampak se vedno prevec zre. Sigurno je se nekaj narobe. kaj?

2) avto ne vzgre vsakic. Menjali smo akomulator, saj je bil res ze fuc. Se vedno se vcasih dogaja da moras dodajati gas da ga prizges, pa se to vcasih ne pomaga. Kot da nima vziga? Je kaj zamaseno, umazano? Ko ti ga uspe prizgat, vrti noro grozno v obratih, da te boli srce in usesa. Umiri se ko prevozis nekaj 15 metrov. Takoj ko das kljuc v avto, se da v "Eco mode", kar na zacetku nikoli ni naredil. Cudno?

3) avto vcasih ne najde predstave in skoci v prazno? Zato sedaj med voznjo menjamo zelo previdno. Je treba podmazati ali nastaviti pletnice? (ta tezava je zelo redka) Veckrat ne da v rikverc in je treba spustiti sklopko, pocakati in poskusiti ponovno. Vse delamo z obcutkom.

4) avto klokota oziroma nekaj ropota. Mogoce armotizer? Spet koncniki? Skace rezervoar? Parkirisce do sedaj ni bilo urejeno in smo dnevno skakali z plocnika gor in dol. Koncno so naredili stezo, mi pa moramo resiti napako.

5) avto nima klime. Ali je mozna vgradnja v nas letnik in tipa avta??

HVALA za odgovor na katerokoli tocko!! :emot90:

Lp,
Lana J. iz LJ.

sl1

To da vcasih ne gre v rikverc in da je potrebno cisto spustiti in ponovno stisniti sklopko je normalno. To dela tudi moja Xsara in vec ljudi je to ze v eni temi potrdilo, da je pri njih enako. Pa vcasih namesto v rikverc pade nekam "vmes" in potem ce das gas ruzi in ne gre nikamor. To tudi ni nic neobicajnega. Moras do konca desno tiscati menjalno rocico ko jo porines nazaj, ce bolj "na pol" tiscis desno, potem tudi gre "na pol" v rikverc.
Za ostalo pa ne vem kaj bi bilo.

Xandrej

Gox

Mogoče pa je res čas da menjaš serviserja?

Naknadna vgradnja klime je verjetno mogoča, vendar finančno verjetno nikakor ne prideš skozi ... oz. se ne splača , vsaj tako je pri večini modelov ...

V tem primeru je najbolje avto prodat in kupiti drugega že s klimo ...

Da avto po zagonu vrti na visokih obratih ... a ni za to "kriv" motorček prostega teka?

Drugače, kot je že Andrej povedal ... sporoči nam kje servisiraš avto ...

Lp
Goran

grozny

kot je napisal "sl1" ni to nič čudnega. moja pupa ma 3 leta stareo 206 pa se ji to večkrat zgodi kot pa pri moji Xantiji.
pa spomni se še na stare 101 pa yugiče....

za ostale probleme je pa lahko kup zadev.
da ne vžiga je lahko kriv samo kak zamaščen kontakt, stare svečke, ......

kot so ti ostali že napisali->kje ga pa servisiraš?
ni daleč-skoči do Graosupljega Citro servis Jerovšek
zakaj pa preberi tukaj: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3494
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

BabyLove

Pozdravljeni

Hvala za odgovore na mojo temo.

Prvo leto ko sem dobila avto sem ga vozila k Novaku. Vse je zamenjal, ceprav sva takrat bolj malo menjala, tudi prvi servis sva naredila (za avto drugi). Nato sem ga peljala Dolinarju v Lj-Zalog, tam sploh nisem bila vesela, saj je kljub popravilu in visokim strosk, tezava se vedno tu. Naredil naj bi tudi servis, torej tretji servis avta. Potem sem ga peljala v Sevnico k Jagerju, ta ga je priklopil na pc, ki je javil neko napako ... ce se bezno spomnim naj bi slo za neko loputico, ki je umazana, k uravnava dotok kisika pri vzigu (lahko da sm cist mim udarla, a to obstaja?) ... no takrat smo zgolj nekaj pucali in zbrisali napako, kalibrirali in je blo boljs.... za nekaj km. Od takrat pa nobenmu, sem pa ze 2x poklicala Novaka, vendar se se nisva dogovorila za servis, je bilo vmes veliko dela in praznikov.

Citroenovc

Èe se ti ni problem peljat do Sevnice - potem se ti res ne bi smel biti problem peljat do Grosuplja, Vrhnike ali Kranja, kjer so priznano dobri servisi.
OK

LP
Primož

brbra

Ma servis v Sežani j podn od podna. Nam so C3-ja zjahali u nulo, šalabajski. Ko sem ta avto(ker smo se s Sežančani skorajda poklali) peljala k Tonetu je tam ostal kar 3 dni ker je enostavno ni blo stvari, ki je niso usuli, če so le mimo nje šli . Tako da .........bolj šalabajzastega servisa še nisem doživela.KP je podn ampak proti njim so profiji. Pred mano je tip iz salonskega c3 snel ležaj in ga dal na našega in našega na unga:argue1:???????? srečen tisti, ki ga je kupu..... Skratka bežite stran od njih, zato pa tudi dajejo neke kvazi extra popuste, ker pušijo na servisih totalno. Aja, da o cenah servisa sploh ne razpravljamo :(((((((:Hammer3:

od kar se spomnim se pri nas citrote vozi k Merlaku (to dela fotr) jaz pa k Tonetu . Pa je eden 60 drugi pa 90 km stran.........v 20 letih odkar smo samo še 'citroenarji' nam niti enkrat ni noben crknu, razen C3 non stop, dokler ga ni Tone poštimu........in zdej jih ima blizu 200k :emot112:
Citroen su dobra kola, kad jih vozi prava lola :funny34d:

frankie

Mene pa zanima ali je to normalno, da posveti lučka za gorivo, zapiska, opozarja fuel too low, na potovalnem računalniku pa kaže, da je do pumpe še 150 km. A računalnik lahko sploh točno izračuna koliko km je še do pumpe.(ravnine, klanci) meni se zdi, če bi peljala še 150 km, bi ostala na cesti brez goriva. povprečna poraba s klimo je 7,6l/100 km. Koliko porabi klima?Avto je 1,4 16v 90 konjev? Kakšno porabo imate vi pri takih avtih?
vnaprej hvala za odgovore!

Mike666

Moj brez klime trinkne prek 10l, samo da pač ni C3!

aygo

Potovalnemu računalniku ni 100% za zaupat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Poraba je normalna, C3 z omenjenim motorjem ni ravno šparovček. Mogoče nisi opazila, ampak od načina vožnje je predvidena tudi dolžina vožnje do pumpe.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Točno tako, računalnik ti predvideva, koliko naj bi lahko še prevozila glede na trenutni način vožnje. Èe bi se 2 minuti kasneje začeli kaki hudi klanci ali pa bi začela voziti hitreje, bi tudi računalnik javil manjšo število km do tankanja.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

rs23

@Frankie, odpelji se do Merlaka-Drenov grič!!!

webman

Èe se slučajno odločate za nakup novega avtomobila in razmišljate o znamki Citroën...

Sem lastnik Citroëna C3 1.4 16V letnik 06/11. Sam sem imel že od vsega  začetka težave z avtomobilom, saj veliko stvari ne deluje tako kot bi moralo.

Že na prvem servisu na 2500km sem imel težavo, da mi rezervar za gorivo javlja prenizek nivo in mi začne lučka goreti, naredim pa lahko še vsaj 170km. Glede nato, da ima avto majhen tank, lahko mirno rečem, da se četrtino časa vozim z izredno tečnim piskanjem, da imam premalo goriva, poleg tega pa nikoli zares ne vem, kdaj ga imam zares kritično malo. Na mojo srečo še nisem ostal na cesti. V času garancije so se sprva nekaj trudili, nato pa sem dobil univerzalen Citroënov odgovor (se ga izplača zapomniti) - "stvar deluje normalno".

Po približno letu dni mi je popolnoma odpovedalo com-stikalo, zaradi katerega sem ostal na cesti, saj nikakor ni bilo možno prižgati luči, ponoči pa se brez njih ne pride daleč. Zato sem avto odpeljal na servis, kjer so mi zamenjali levi kontrolnik smerokaza in omenjeno stikalo, nihče pa ni bil prav nič presenečen, da se lahko to dogodi praktično novem avtomobilu.

Naslednja stvar, zaradi katere sem se obrnil na servis je bil menjalnik. Očitno imajo Citroënovi avtomobili najslabši menjalnik kar sem ga kdajkoli videl, saj so me zopet odpravili z razlogom - stvar deluje normalno. Dejstvo pa je da se mi v vsaj četrtini primerov zgodi, da enostavno ni mogoče prestaviti v vzvratno prestavo, brez da bi prej prestavil v prvo in premaknil avto vsaj nekaj cm naprej. Sedaj že preventivno avto puščam nekaj cm pred ovirami spredaj, če bom slučajno avto moral premakniti naprej, da bom lahko odpeljal vzvratno. Odločitev, ali je to normalno, prepuščam bralcu.

V drugi zimski sezoni, ko je v zraku visoka vlažnost so se začele težave z lučmi. V eni zimski sezoni sem sedemkrat zamenjal prednje žarnice, saj so odpovedovale kot po tekočem traku. Stroški žarnic in ur za zamenjavo seveda niso toliko pomembni kot dejstvo, da mi v celi zimi, ko je praktično takoj po službi že noč, nista obe prednji luči delali več kot tri tedne. Zahteval sem pregled elektrike, saj sem namreč sumil, da mora prihajati do preboja, vendar je vse delovalo "normalno". Zato še danes redno menjavam žarnice. To je seveda povezano z tesnili na obeh prednjih lučeh. Tudi če bi tesnili delovali, so po toliko menjavah vsekakor okvarjeni, zato se mi je v zadnjem mesecu v obeh prednjih lučeh začela nabirati vlaga. V kratkem bom primoran zamenjati obe prednji luči, strošek pa bo seveda moj, saj je avto deloval "normalno".

Zadnja luč je pred približno pol leta popolnoma odpovedala. Sumil sem, da je odpovedal kontakt, nato pa so mi na servisu razložili, da je "oksidirala doza", tako da bo potrebno zamenjati celotno zadnjo luč. To se seveda lahko zgodi, tako da je tudi to "normalno", stroške pa krije lastnik...

Upam, da se niste naveličali branja saj NAJBOLJŠI del šele pride. Citroëni imajo znano tehnično napako na vodni pumpi. Seveda kakšnih vpoklicov ni, saj vse deluje "normalno". Dokler deluje. Pred približno dvemi tedni sem ostal na cesti, avto pa je javil "system engine failiure". Predhodno avto ni oddajal nikakeršnih opozorilnih znakov, ropot motorja pa ni bil opazen. Ko sem avto naložil na vlečno službo in odpeljal na servis sem izvedel, da je zaradi tehnične napake na vodni pumpi prišlo do "opletanja", zaradi tega se je strgal zobati jermen, ki je povzročil katastrofo v motorju. Avto še ni star 3 leta, prevoženih imam cca 60.000km, redno servisiran... Zamenjati je bilo potrebno 8 dovodnih ventilov, 4 odvodne, vseh 16 tesnil, vodno pumpo, zobati jermen,... škode za nekaj več kot 1800EUR!!!
Ker je to bila tehnična napaka sem sprožil reklamacijo, ki pa so mi jo ignorantsko zavrnili, saj sem namreč imel možnost dokupiti podaljšano garancijo. Nihče se ne vpraša, kako je mogoče, da element, ki se menja na 120.000km ali 10 let odpove po polovici življenske dobe, stroške popravila pa ne krije proizvajalec. Tudi take stvari so očitno pri Citroënu normalne.

Sedaj avto zopet deluje, čakam pa na naslednjo normalno delovanje, zaradi katerega bom moral odšteti nekaj tisoč EUR za popravilo.

Vsem, ki se odločate za nakup Citroëna to MOÈNO odsvetujem, saj boste takoj po plačilu za nekvalitetno prevozno sredstvo postali nepomembna stranka, ki vas bodo na vseh nivojih podjetja selektivno ignorirali. Citroënu je namreč za zadovoljstvo njihovih strank popolnoma vseeno, kar je tudi logična posledica dejstva, da med navedenimi vrednotami NIKJER ne boste zasledili KAKOVOSTI.

Vsak naj si sam razloži moje navedene dogodke, sam pa sem popolnoma prepričan, da nikoli več v mojem življenju ne bom kupil avto te znamke.

P.S: Ne nasedajte njihovim t.i. "akcijam", saj boste zaradi teh vsa leta pre-plačevali kasko zavarovanje, ki se izračunava iz vrednosti avtomobila na polno ceno in ne na akcijsko, razliko akcijskih prihrankov pa boste brez dvoma povrnili na servisih. To je namreč nek smešen način odloženega plačila.

Ne-srečni lasnik Ciroëna C3