Razočarana z novim C3

Začel/a frankie, Maj 18, 2009, 04:11:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Še 1000 bom napisal.... ne razumem ljudi ki vstrajajo na enem in istem servisu????? Èe vidiš da so butli ti pa še kar tja hodiš madona! Idi k merlaku ali pa k jerovšku ker vidim, da si iz Lj konca pa da porihtajo avto kot se reče. Èe bi bilo tak splošno kot ti govoriš bi vsi imeli take probleme. ali ti je avto servis zajebala li pa res nisi imel sreče in si najahal slabo serijo...

kupi golfa to dela 50 let brez da žarnico zamenjaš.... Èudno da nas je tolko ponosnih lastnikov ki s temi dreki prevozimo tudi preko 250 000 kiklometrov, nekateri imajo celo preko 400 000 kilometrov pa neboš mogel vrjet da stvar laufa brez problema....

Zamenjaj servis in ne hodi tam v Lj k avto merkur... Kolikor predvidevam. Načeloma kolko pa razumem so ti vse menjali v garancijskem roku tak, da zato je avto v garanciji! Ali pa delaš na kaki konkorenčni znamki pa malo hecaš... :emot112:

Xandrej

Kasko se vedno plačuje na ceno v ceniku ki jo imajo zavarovalnice pe še ti kupiš avto za 1€. To pa ti je ja menda jasno... Tukaj nima citroen nič veze...

webman

Vozil sem se na štiri različne servise... Avto sem servisiral v okviru garancije, kjer so mi popravili nekaj malenkosti. Večina okvar se pri tem avtomobilu pojavi po njej, tako da sem bil primoran zadnji servis plačati SAM.

Servis pri slabi kvaliteti teh avtomobilov nima kaj dosti povezave, je pa res, da bi lahko marsikaj preprečili...

Glede kasko zavarovanja je pa dejstvo točno tako, kot oba trdiva. Treba je vzeti v okvir tudi dejstvo, da citroenova politika stalnih popustov škodi kupcem. Citroen C3 od leta 2006 dalje ni bil nikoli znižan za manj kot 2500€, na ta način se proizvajalec izogne znižanju osnovnih cen avtomobila (vzroke poznamo). Vsi, ki so kupili C3 od takrat naprej praktično plačujejo kasko na neko vrednost avtomobila, ki je napisana samo na ceniku, praktično pa avto ni vreden toliko.

Moj izključni namen je obvestiti ljudi, da lahko z nakupom novega Citroena C3 dobijo izredno nekvaliteten avto. To seveda ni zagotovo, verjetno je nekaj ljudi zadovoljnih z svojim Citroenom, imajo pač srečo.

P.S: Nisem zaposlen v avto industriji...

webman

Glede Golfa pa rade volje verjamem vse kar je bilo napisanega. Kaj pa vem, mogoče bo pa moj naslednji avto ravno Golf, zaenkrat sem vse dal za servis :)

dvorjan

Ja, nimas srece z avtom. Jaz bi ga, ce bi zaznal 1/3 tvojih problemov, ze zdavnaj prodal in kupil kaj drugega ...

Kar pa se tice zavarovanja - lahko sam agentu poves, za koliksno vrednost ga bos zavaroval, denimo za 12.000 € in ne 14.500€ ... To sicer po navadi bolj prakticirajo lastniki drazjih avtomobilov (ko tiste ki so po ceniku 60.000 zavarujejo za 40.000), ampak mozno je pri vseh ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sloslo

Tista razlika v polni ceni in ceni po kateri ti kupiš avto sploh nima bistvenega vpliva na ceno kasko zavarovanja.

Žabar

Pozdravljeni, redno prebiram tale vas forum in malokrat kej napisem, ker enostavno ni casa sodelovat na tolkih forumih.
Si bom pa uzel za tale primer malo casa.

Jst sem preprican da je za 99% problemov na nasih Citroenih kriva servisna storitev v sloveniji.

Ker sem imel podoben primer kot ti vem kako se pocutis.
10 servisov, napake niso nasli, avto crknil sredi hrvaske AC ponoci. Drama z CItroen Assistenco. Popravilo na hrvaskem, cudezno obrabljeni deli, na poti iz hr uradnega servisa v slovenijo mi je okoli zagreba odtrgalo catalizator, kolektor je mel neuradno po oceni majstrov vsaj 200.000km za sabo, moj avto pa je bil star manj kot 1 leto in je imel 35.000km.
Frustracije so bile iste, jezen nad sabo, avtom, servisom, znamko, prodajalcem, svetom...
Predlagam pa ti naslednje,....

Umiri se, zberi misli, napisi pritozbeno pismo zelo objektivno, brez custev, govori samo o dejstvih in probaj brez custvenih izlivov. V tvojem postu tu je vec custev kot dejstev. Reklamacijski agent se bo veliko raje ukvarjal s primeri kjer ni vpitja, emocij, grozenj ipd... tudi sam opravljam to delo zato vem da v kolikor je stranka dobro namerna in odprta za razlicne stvari se najvec naredi. Napadov, obtozb in ostalega se vsi izogibajo. Predvsem zato ker tisti fant ali punca za telefonom ni cisto nic kriv da se je to zgodilo, je pa edini ki lahko pomaga. Vsaj na prvi stopnji.

Pismo naslovi na prodajalca ki ti je avto prodal, direktorja oziroma vodje servisov kjer napak niso odpravili ali so rekli da jih sploh ni.
In sele ce te vsi zavrnejo in mislis da so bile zavrnitve neutemeljene in krivicne, kontaktiraj Citroen Slovenije ter jim zopet pojasni kaj se je vse zgodilo, kaj vse si probal in da so dejansko oni zadnji ki ti lahko pomagajo.
Najprej pa moras izskoristiti vse ostale moznosti in naslove ( prodajalec, njegov sef, direktor, enako z servisi,...) Citroen Slovenija more bit zadnji naslov, saj se po mojem mnenju odgovornost isce pri ljudeh, ki so bili direktno vpleteni v tvoj primer in avto.
Jst morm povedat, da sem razocaran nad servisi ampak ob istem casu zadovoljen da smo vsi naredili korak k resitvi.
Tako prodajalec, servis, kot Citroen Slovenije.
Danes imam drugega Citroena, ki je bil recimo, zamenjava za mojega, sem navdusen nad avtom in znamko, predvsem sem se pa naucil avto peljati samo na dva servisa. Citroenu kot firmi in citroenu slovenije pa, ne samo da ne morm zameriti, ampak jih lahko samo pohvalim. Ker se dejansko trudijo.
Samo pristop mora biti pravi.

2sv

da še jaz povem malo svoje mnenje moja mama je kupila novega ax in je po prevoženih 5000 kilometrih morala menjat diske z ploščicami avto je bil star približno 13 mesecev  tudi v žarometih je bila rosa diske je potem menjala še enkrat no sedaj je prevožen 43 000 letnik 1997  in nima nobenih problemov več sicer žarometov ji niso menjali ker ni bil več v garanciji          
jaz imam pa saxoja serijo 1  in lahko rečem da nimam nobenih večjih težavavto je prevožen 113 000 letnik 1998  in dela relativno dobro in ga bom vozil še nekaj let potem pa kupim xaro

zadovojni lastnik spačka in saxoja

webman

@Žabar

"Umiri se, zberi misli, napisi pritozbeno pismo zelo objektivno, brez custev..."
Preden sem karkoli začel pisati sem se obrnil na celotno verigo odgovornih, kot si predlagal, bil povsod zavrnjen, v zadnji fazi pa sem se obrnil na Citroen Slovenija. Napisal sem jim moj prigodek v obliki prošnje za uveljavljanje reklamacije, vsa moja tako imenovana čustva pa izvirajo po času, ko sem prejel njihovo zavrnitev.
Zelo težko verjamem, da bi kdorkoli sprejel večkratne zavrnitve reklamacij njihovih tehničnih napak in plačati skoraj 2 tisoč EUR za popravilo. Rad bi srečal človeka, ki bi vse to prenašal brez čustev...
V tem trenutku mi ostane samo še Citroen Francija, nad katerim pa nimam prav dosti upanja, vsaj glede na obnašanje Citroena Slovenija. Njihov odnos do strank je ignorantski. Trudijo se že mogoče, vendar ne za zadovoljstvo strank, ampak za svojo dobrobit.

Preden pišeš navodila kaj bi bilo potrebno narediti, vedi, da sem vse to, kar si navedel že naredil, razlika med nama je, da sem jaz zavrnjen brez tehnične obrazložitve. Odgovor, da sem imel možnost dokupiti podaljšano garancijo ne obrazloži niti se ne dotakne vzroka za nastanek okvare.

Upam, da boš zadovoljen s svojim avtom, izbira je seveda posameznikova odločitev. Vedi pa, da obstaja vsaj najmanjša možnost, da boš imel podobne težave kot jaz. Očitno sem jaz kot redka izjema naletel na zanič serijo avta.

Vsekakor takih težav s Citroeni ne bom imel več.

2sv

@webman ne se sekirat prdej avto in se kupi drugo znamko če ti ta ne odgovarja saj se menda  nisi oženil z citroenom si imel ali pa še imaš smolo z to znamko avta pač ni vsak avto za vsakega pa sporoči če sem se kje zmotu lp.

tomaz555

Kar se tiče menjalnika je bilo tako pri vseh Citroenih in tudi pri drugih avtih, ki sem jih vozil.
Mnogi redno menjate žarnice. Pri hiši imamo kar nekaj Citroenov, pa menjamo zelo malo žarnic. Pri obeh C5 menjamo na servisu, ker je zaj.. in notri gredo originalne žarnice, ki se dobro obnesejo. Vedno pa preventivo zamenjam obe, da je mir.

Ne poznam avta, ki ne bi imel svojih muh,imajo jih tudi Citroeni, mogoče kakšno več.

Vem za primer jermena pri Citroenu, ki se je raztrgal, avto je bil servisiran redno in lastnik je dobil stroške povrnjene(bil pa je celo 2 lastnik). Ne vem zakaj bi bilo pri tebi drugače.

Ne vem zakaj ne napišeš na katerih štirih servisih si bil.

Ni mi jasno, zakaj se na forum obračaš šele sedaj, ko si s Citroenom zaključil.

Forume berem vedno z rezervo, sploh odkar mi je prijatelj (ki je sicer v gradbeni stroki) dejal, da direktor od njih zahteva, da visijo na forumih in hvalijo svoje proizvode. lp

tct

Kaj ti to 1800€? Našteti deli so vredni z delom 700€, daj si izstaviti pravo specifikacijo ali pa pojdi k Mraku na Vič po predračun za amterial, pa uro po 30-40€, je pa za 6 ur dela maksimalno. Ne se pustit zezat.

Žabar

Webmam,

Jst sem govoril izključno iz svojih iskušenj ker sem imel iste postopke lansko leto. Dejstvo je to da če so se prve napake pojavile v garancijskem roku se morajo odpraviti ne glede na to da je danes rok že potekel. To da niso odpravili napake je njihov problem in hitro se ugotovi kdaj je napaka nastala. Vsak servisni nalog mora imeti tvoje obrazložitve o napakah in problemih.
Kar se tiče čustev, nisem rekel da jih ne smeš meti. Rekel sem da je dobro da čim bolj objektivno in strokovno napišeš pritožbo, dodaš zraven vse servisne naloge ( jst sem jih čuval ), kjer je zapisano kaj si prijavil da ne dela, kaj so odpravili in kaj niso. V kolikor se iste pritožbe na servisih ponavljajo je to zadosten dokaz da je problem v samem popravilu in ne uporabi.
Dejstvo je to da moraš imeti dokazila ki podpirajo tvoje navedbe, napisati katere so tvoje pravice po katerem zakonu, katere njihove obveznosti in jim dat vedeti da si dobro seznanjen s postopki.
Samo pismo ali reklamacijska izjava brez dodanih dokumentov in zakonskih navedb ocitno v tvojem primeru ni bila resno vzeta. Zakaj se je to zgodilo pa ne morm komentirat.
Stvar je tudi v tem, da ne bi smel placati niti enega dela niti popravila in urgirati ze prvic, ko si bil mnenja da placujes za neki kar ne bi smel. Zal je veliko lazje priznati skodo ali neko ugodnost pravi cas, kot pa nato naknadno vracati denar. To bo verjetno tudi pomemben dejavnik ki bo vplival na njihov odpor pri resevanju vprasanja.
Nisem na nobeni strani, ne branim Citroena Slovenia niti kaksnih servisov.
Vse to kar pisem delam izkljucno zato da ti povem kaj vse igra pomembno vlogo v reklamacijskih postopkih katere sem opravljal vsak dan. In kaj vse sem naredil jst v mojem reklamacijskem postopku letos pomladi.

parovelb

Imaš pač smolo, si dobil avto s slabo karmo. Èe bi se meni to zgodilo, bi avto vrnil že v prvem letu in zahteval kupnino nazaj.

Žarnice na c5 redno menjujem sam, brez mehanika, tudi v 100% temi, bp. Èe imate to težavo, pokličite! Cena popravila je 1paketič pocket-coffie ;)
vedno piha kontra.....