Dyana pozimi - zimske prigode in nezgode

Začel/a janez, November 03, 2009, 10:31:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Lepo pozdravljen Janez...v Bosni trenutno...redno spremljam tvoje poste...veliko delam na terenu...ko pridem v Slo ti se oglasim...lp gule

sušo

Mam enake dimenzije gum in po "on line tire size calculator" naj bi falil števc za 2,4%. Se pravi ko drviš 100 se pravzaprav pelješ mal čez 97. In če potem prišteješ še leta uporabe in obrabe zajle pa zobničkov v števcu in v menjalniku se pravzaprav peleš ravno prav hitro.

gule

Z amijem se ti vedno zdi, da se pelješ hitro...in če pogledaš starost in premajhen motor je dejansko prehitro...

gule

SchPN

Jou. To si vzel 5tko od verige. Ti kaj pa za spaka 125/15? al paše tut tale al more bit 4ka? Kar gor v verigi jih nimajo na zalogi ampak preden se lotim akcije iskalne bi rad vedu če kdo ve kje bi se jih dal dobit oz. katere pašejo.
Bi pa rabu skor že do sobote, kt je Ksinz'l na Vršič :)
Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

sušo

SchPN

Ja ok, sem vidu... mam ene trde 15 let stare tut jest doma. Iščem ketne :)
Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

sušo

Sam da nauš pol reku da nisi vidu...   ha ha

Pa a se boš tok po snegu vozu al kuko?

SchPN

Tkole je... glede na to da se s spako mojo vozim tut ko je zima in s tem v veljavi zakon o zimski opremi je torej ob uporabi letnih pnevmatik nujno imet ketne. ker pa ne bi rad mel v prtlažniku ketn zarad polcajev ampak zarad tega da me ne presenet sneg nekje bi pač rad vedel če kdo ve katera dimenzija ketn je res prava in primerna za na 125/15 gume... ker ketne pridejo kr prav... že parkrat so me rešile pri drugih avtih ko bi drgač zelo tanko piskal...

sušo

Ja to je pa čist druga pesem.
Èe kje slučajno najdem - sporočim, vem pa žal ne.

SchPN

Ja sem pogledal. To bi verjetno blo glede na to da je specificirano kot za 125/15.

Vendar kitajcem za 15€ ne verjamem preveč (poceni verige se namreč rade trgajo), ne vem kako je s temi ampak vseeno. Te druge so pa kar drage... 60€. Zato me je zanimalo če ma kdo kake izkušnje oz. če kdo ve ali od Verige Lesce paše 4ka gor ali ne.

In če sklepam po opisih dimenzij gum pašejo ketne, ki so za 155/80-13 tudi na 125/15 michelin.ke ...

janez

SchPN...ma sej tele ketne, ki sem jih jaz kupil pašejo tudi na 125 gume. http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4414

Dobro sliko povečaj pa preberi 125/15.

Drugače pa malo o gumah. Zime še ni...men so pa že dvakrat spustile dušo. Sej z gumami ni nič narobe. Sam najprej se z vulkanizerjem nisva zastopla in mije na eni strani naredil dve šlauhlos...brez zračnic. Se peljem ko linfert pa začne tadadadadam. Ostanem brez prednje. Pogledam, menjam grem nazaj pa rečem, daj mi no zračnice not. Zamenja obe pa jamra da nima take  dimenzije, da bo dal mal večje.
Se peljem , pa ovinek in...tadafdadadadm. Zadnja. Ma j..o te... Vzamem še eno napumpano tigarco in peljem vse skupaj dol vulkanizerju. Daj mi zdaj to staro zračnico not prosim.
No sedaj je dobro, bom pa naročil Michelinove zračnice točno to dimenzijo. Sej niso tolk drage.

Pa še snega ni jaz pa že dvakrat gumidefekt.

gule

janez

Ja no, zdaj sem pogledal pa so jih podražli ...25 eur komad. Bile so pa po 10.