Problemi zračno vzmetenje(in rešitve)

Začel/a JaniNina, Oktober 29, 2009, 09:12:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lpka

Napake pobrisal.
Izvedel, da ima ABS tudi notri zapisano konfiguracijho avtomobila, kjer sem izbral:
LEFT hand drive without sus.and without start and stop.

Ampak še vedno ne dela. servis lučka še kar gori.
Še vedno mi BSI najde, da ne more govoriti z HIGH senzorjem. Kar pomeni, da moram v BSI poiskati nekje funkcijo in izklopiti "pneumatic suspension".
Ampak sem vse pregledal in ne najdem in ne najdem....

lpka

Cimpy

Naj še povem svoj del. Sem lastnik uvoženega C4GP letnik 2012. Zadnji mesec je bil vsakič ko sem prišel do njega zadaj počepnjen in sem klical na servis avto-city. Pa pravijo poglejte akumulator. Zamenjam akumulator...kaj res mora stat 205 eur (euroton exide)?
No popoldne isto, pridite bomo priključili avto na tester. Nato pa sem se odločil da malo pobrskam po forumih in naj pohvalim AVTO CENTER JEROVŠEK v Grosuplju. Naročen in na vrsti na minuto, celoten strošek 185€. Še na testno vožnjo so me peljali, kar se mi je zgodilo prvič.
Tako da razmišljam da bom vozil avto na servis v Grosuplje kljub temu da sem iz Mb in da se mi je včeraj skoraj zmešalo na cesti...

Hvala lepa in priporočam

zakl

imam novo tezavo z blazinami in sicer  se mi cez noc  avto spusti dol. Zjutraj zazenem, blazine se napolnijo in tako grem naprej. Zanimivo je da se enkrat spraznijo enkrat pa ne, torej zanima me ali so blazine fuc ali je kaj drugega...slaba baterija - stara 2 leti... na servisu sem ze bil in pravijo da so 99% da so blazine, ceprav pravijo da  ni bilo vidit ko so pogledali. Kompresor je ok. Za info blazine trenutno niso dobavljive (poklical sem vec servisov, ostane mi se italija jutri)

alesz

Citatpravijo da so 99% da so blazine, čeprav pravijo da ni bilo vidit ko so pogledali
....ne moreš videti,blazine lahko preiskusiš le po vukanizersko.Snameš, raztegneš in napolniš potem pa v vodo.Nekako po pravilu pušča v dvojni gubi.......
http://www.citroenar.eu/attachment.php?attachmentid=47205&d=1320497438
http://www.citroenar.eu/attachment.php?attachmentid=47206&d=1320497438

zakl

no saj se mi je zdelo da je tako. Hvala za odgovor. v kolikor jih jutri ne dobim v italiji gredo gor fedri in bo mir :)

tomaz555

Načeloma ni noben del pri Citroenu dobavljiv.  Se mi smilijo serviserji , ki niso nič  krivi. V Avstriji so deli baje dobavljivi.  Tudi sam imam avto na prisilnem dopustu.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tomaz555

zakl

ja kot zgleda bo tudi moj. Zaenkrat se se dvigne, koliko casa se pa bomo vidli... v italijo sem klical in je tudi nedobavljivo do nadalnega...

zakl

Izgleda da bo zadeva z dobavami rešena, danes so bile dobavljene in zamenjane.

zlatorog

Citat od: DONSIDI;156652L.P.
Sem zamenjal obe blazini,ampak se mi kompresor še vedno oglaša.Šel na servis in ugotovili na testerju da je RELE KOMPRESORJA.Se da ta RELE zamenjat al kupit nov kompresor,ki ni poceni???????

Pa kje je ta RELE od kompresorja...lokacija...lahko slikco...THX

sl1

Euroton ima veliko stvari 50% ali več dražje kot drugod.

dragop

c4 grande picaso2.0hdi letnik2010 ,odpovedalo je zračno vzmetenje.Snel sem kompresor,ga očistil ,zamenjal ščetke in preizkusil elektromagnetne ventilčke in ta del deluje kot mora.Oba senzorja za višino delujeta,toje pokazal tester.Komresor se da zagnati s testerjem a ventilčki ne odprejo. Varovalka pod armaturo f10-15a je cela,varovalka f14 -30a v motornem prostoru tudi.Možno da je napaka v enoti za voznikovim sedežem a ne vem kako ugotoviti.Prosim za kakšen nasvet ali namig kje in kako naj iščem.lp