Hidravlika

Začel/a TomFool, Oktober 24, 2009, 12:22:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xsarar

Uau, dobro si ga "sfural". Jaz jih delam na leto med 10 in 15 tisoč, tako da je zepo pod vprašajem ali imeti dizla, čeprav je mašina BP.
Moj prvi je bil AX.

Čojko

2.0 HDI 110KM je res pravi biser motorja, pri tebi še brez FAP-ov in ostale navlake,... Èe se avto vozi lepo in na dolge proge pol miljona ni noben problem. Tak motor ima tudi Markolin v Evasionu - proti 500.000 km, pa Xantie so ga imele,... Za moj pogled do sedaj najboljši Citroenov disesel.

TomFool

Hvala za vse nasvete. Ne morem trditi ali je trenutno pri 377k km kaj bolj trd kot je bil pri 120k km ko sem ga kupil. Zaenkrat nimam v planu menjavat kugl, ker me zadnje čase vsaki mesec preseneča s kakimi ošpicami ali nahodom. :-) Najprej to pozdravimo potem bomo pa videli kako se bo obnašal naprej in če si bo zaslužil kakšen priboljšek... :-)

MaGo5

A kdo iz glave ve višino dviga v cm ali mm pri C5?

MaGo5

Na svoji c-petki I. opažam, da me med vožnjo in tudi v mirovanju vozila moti hrup delovanja (popravite me) regulatorja oz. črpalke za hidravliko.
Poleg tega opažam, ko se zadeva vklopi, običajno dvakrat zapovrstjo v razmaku sekunde, tudi luči utripnejo, kot bi jemalo štom.
Kaj bi bilo narobe? Sicer avto ni nič trd tudi blaži še ok.

Citroenovc

Pa saj jemlje štrom.
Akumulator imaš dober?
In pa kak je ta tajanstveni hrup? Oz a se je kaj spremenil v času lastništva?

Ker takole na palec mislim, da se samo malo preveč posvečaš popolnoma običajnim lastnostim in zganjaš vnaprej brezveze napoved stroškov. ;)
OK

LP
Primož

MaGo5

Saj nočem delat panike. Aku naj bi bil dober...ne kaže slabosti pri vžiganju...skratka gre za brneč hrup. Ko se recimo peljem po AC čez kakšne neravnine rahlo slišim to brnenje in pojemek svetilnosti luči. Ne verjamem, da je to običajno.
Sicer pa sem takega kupil že pred časom, ko sem naslednji dan zjutraj po nakupu, ko sem se odpravil v službo videl občasno žmiganje luči. Prejšni lastnik je samo rekel, da s tem ni nič narobe. Ok, sem si rekel, pa naj bo tako. Zdaj po prevoženih 11 t/km po dobrih 3 mes. mojega lastništva pa se mi pa zdi, da je sedaj ratalo to brnenje malce glasnejše. Al pa imam že prisluhe :Hammer3:.

NorthJ

Pozdravljeni,

zamenjati moram hidravlično cev, ki gre od sopotnikove krogle do regulatorja.
Od vsega me najbolj skrbi prezračevanje obtoka po zamenjavi. Mi lahko kdo svetuje kako odzračiti sistem?

Hvala in LP,
Jani

jumper1

Citat od: NorthJ;186260Pozdravljeni,

zamenjati moram hidravlično cev, ki gre od sopotnikove krogle do regulatorja.
Od vsega me najbolj skrbi prezračevanje obtoka po zamenjavi. Mi lahko kdo svetuje kako odzračiti sistem?

Hvala in LP,
Jani

Ti samo zamenjaj cev ce se slucajno ne dvigne pa je na regulatorju vijak kakršen je na zavorah za odzračit.

parovelb

Citat od: jumper1;165174na vsakem regulatorju je vijak za odzračenje

kako zgleda to? lahko daš gor sliko da bomo vsi vidli?
vedno piha kontra.....

NorthJ

Pozdravljeni,

Kako veš, da je sprednja sredinska in zadnja sredinska sfera (bunka) hin?
Imam obutek, da mi sfera ropota. Namreč ko z roko udarim po njej, se sliši nek čuden zvok. Enako je, ko se peljem po slabi cesti ali makedamu. Lufta na podvozju načeloma nimam, zato sumim ti dve sferi.
Torej kakšni so simptoni teh dveh slabih sfer?

Hvala in lep pozdrav,
Jani

dexterboy

Da je bunka hin, ti bodo najbližje potrdili pri Novaku na dolgem mostu, če si from Zokigrad. Da bi sam diagnosticiral... ne vem, kako je to pri C5. Pri blondinki si meril pritisk v kugli, ki jo je bilo treba odstraniti.
Jaz prav tako sumim, da bo potrebno zamenjati kakšno kuglo na mojem ceptetavčku. Pa ne da je trd, ampak mi "ropota" pri neravninah. Tako se mi je dogajalo tudi na prejšnjem avtu. Ko še vedno dela, ampak bolj na trdo... ni nežnosti ;)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

andraž

Ropotajo roke, spone stabilizatorja...

NorthJ

A če po sferi s pestjo udariš tudi roka in spona stabilizatorja ropota??? :Hammer3:
Lepo prosim za konkretne strokovne odgovore, brez nesmiselnih ugibanj.

Hvala.

andraž

Slaba krogla pomeni trd avto. In če je avto trd, se lahko sliši več ropota.