Hidravlika

Začel/a TomFool, Oktober 24, 2009, 12:22:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NorthJ

Pozdravljeni,

Imam C5, 2.2, L2003. Na hidravliki mi pušča cev. Gre za tri cevi, ki grejo od sprednje desne sfere na sredinsko. Ena izmed teh mi pušča. Cev imam namen zamenjati, sedaj me pa zanima, na kaj je potrebno biti pazljiv? Kako se cevi razbremeni? Kako se sistem po zamenjavi prezrači?

Najlepša hvala za odgovore!

Lep pozdrav,
Jani

NorthJ

A res nima nobeden izkušenj s prezračevanjem hidravličnega olja? :emot97:

LP

Francl

Jaz sem na svojem dal menjati krogle po enajstih letih in približno 215 kkm. Razlika je več kot občutna. To je podobno, kot pri zmahanih amortizerjih na "navadnih" avtih. Ker zelo dolgo traja, da stvar spusti, človek tega ne opazi, ampak se sproti privaja. Potem pa dobiš nazaj zamenjano in je kot drug avto in nove ceste.
Presenetljivo se mi zdi, da so tako dobro predvideli trajnost komponent, saj je pri mojem to povsem veljalo in bi bil pri teh letih in kilometrih res ravno pravi čas za menjavo.. Menjal pri Novaku za pribl. 360€.
:Hammer3:

NorthJ

Kakšna je to občutna razlika? Je avto bolj mehak, ali trd, ali se bolše drži ceste, ali....???

LP

zlikovski

Francl

Avto je seveda bolj mehak.  Sploh s "komfortnimi" IFHS kroglami.
:Hammer3:

xsarar

Približno 300 jurjev kilometrov s karavanom 2.2hdi, pa še vedno prve kugle. Še kako hitro bi opazil, da je avto trd. Ampak zaenkrat še vse "špila".
Moj prvi je bil AX.

sulicar

332000 km,pa še vedno prve kugle in se mi zdi da je vedno bolj mehak....

dvorjan

No, fantje, dajte zamenjat kugle, pa boste videli, pri cem ste. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Ja, in to vse naenkrat. Občutek pa je tak kot, da si kupil nov avto.

xsarar

Najprej se želim zapeljati z nekom, ki ima nove kugle, da vidim če sem v zmoti, da je moj mehak (kar mislim, da nisem).
Moj prvi je bil AX.

lugr78

Sem enako mislil za svojega C6 da je mehek. Ko se zamenjal vse kugle potem sem šele videl kaj je mehko ;)
Te nove kugle naj bi zdržale 200.000 km - moje so bile pri okoli 210000 že skoraj vse zelo slabe.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

NorthJ

No prav, pri kuglah smo že kar nekaj postov, nobeden pa še vedno ne ve kako se sistem prezrači?:Hammer3:

LP

jumper1

na vsakem regulatorju je vijak za odzračenje

sulicar

Bom kar tukaj vprašal kje in kako bi lahko izvedel realne kilometre ali vsaj približne?Imam namreč c5 2.0hdi letnik 2003 in ko sem ga kupil leta 2006 iz uvoza(ITA) je imel samo 78000km po števcu,sedaj jih pa ima 332500km,motor pa še vedno teče kot urica.Olja na 20000km ne požere nič,ne kadi in še ni bilo nobenih posegov v sam motor.Glede na letnik za njega ne dobim nič,zato ga bom vozil dokler bo šel...me pa res zanima koliko km ima?
  Aja pa v servisni knjižici imsm samo prvi žig potem pa vse prazno...