Hidravlika

Začel/a TomFool, Oktober 24, 2009, 12:22:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TomFool

Pozdravljeni!

Redno spremljam ta forum vsaj zadnji dve leti odkar sem lastnik C5 2.0 hdi l.03. Nikjer nisem zasledil (ali pa sem spregledal) o zamenjavi ''kugl''. Edino kolikor sem slišal tu pa tam, da bi se naj menjale na 200.000 km oz. 7 let.
Zanima me če to o zamenjavi drži. Èe drži, koliko je strošek zamenjave ali obstajajo kakšne alternative.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lp Boštjan

Xandrej

Kugle se zamenjajo po potrebi. Naččeloma je moj prejšni še zdaj mehek ko pašteta pa ima 240 000 jujrev prevoženih. Èe pa ugotoviš, da ni to to več ali pa se peljaš z drugim takim avtom pa lahko malo primerjaš... Načeloma sploh ne vem če je kdo menjal že kugle na C5???

dvorjan

@TomFool:
Kugle so po cca. 55 evrov komad (comfort razlicica), potrebujes jih 6, pa pristej se delo. Ene 400-500 evrov bo veljal tak poseg, odvisno kdo ti dela ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

parovelb

zaenkrat kot bi se peljal v kremšniti.... mmmm kremozo
vedno piha kontra.....

Xandrej

Še mogoče eno vprašanje? Je že kdo menjal kugle tukaj gor? govorim za C5 in C5 II generacije. In seveda zakaj?

dvorjan

Jaz jih se nisem, je pa avto obcutno bolj trd kot pred leti, tako da pride tudi to prej ali slej na vrsto ...

grozny

pa ni dovolj samo filanje bunk?

al je to možno samo pri starejših hidravličarjih?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Lamy

Da še jaz pristavim eno vprašanje. Glede na to da mama z rdečo strelo 225k, me zanima, če bi bilo že potrebno menjat kugle?

Hvala za odgovore
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: Lamy;61233Da še jaz pristavim eno vprašanje. Glede na to da mama z rdečo strelo 225k, me zanima, če bi bilo že potrebno menjat kugle?

Hvala za odgovore

Jap, proizvajalec priporoca 5 let ali 200.000 km ...

Lamy

Citat od: dvorjan;61235Jap, proizvajalec priporoca 5 let ali 200.000 km ...

Ja to vem, glede na to da sem spraševal na servisu kak je glede kugl pa je bil odgovor, da dokler avto ni trd se ne menjajo.

Sem pa vprašal, če so že na katerem menjali pa je bil odgovor da NE???

Zaj pa se sprašujem, če se mogoče bojijo menjat kugle????
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ah, bojijo se ne. Saj ni tak problem odviti kugel, zamenjati tekocino in priviti nove kugle ... Je pa res, da za to rabis posebno orodje - no, ce si iznajdljiv je dovolj tudi palica pa ketna od motorke. =)

garac

ključ za menjavo oljnega filtra je čisto ok. Al tisti z verigo, včasih je tudi tisti z jermenom ok
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Lamy oni je še mehek ko puter...

zupi13

Tudi naboje za airbag bi bilo treba zamenjat po petih letih, pa zavorno tekočino po treh, pa tega noben serviser ne dela...? Le zakaj?

pubi2cv

Kugle na C5 se ne dajo filat. Sem imel na Xantiji take bunke gor (zadaj), ker je modelno leto 2001 in so že take dajali na nekatere ...Jaz sem jih menjal cca. na 220.000, pa še ni blo sile. Po mojem bi šle BP še vsaj 50.000.
Zdaj mam gor take, ki se dajo nafilat.....