Hidravlika

Začel/a TomFool, Oktober 24, 2009, 12:22:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Ko sem pucal PDF filter pred prazniki v Grosuplju, mi je Tone razložil, da pri teh novih kuglah v cepetavčku ni več stopenjskega posedanja kugle kot je bilo pri zelenih žogah. Ali dela ali ne dela, 0 in 1.... sedaj pa bodi pameten.
Èe človek pomisli, bi Citroen moral dati v navodila menjavo bunk na vsakih 200.000 ali 10 let, pa se ne bi sekirali, ali je avto trd ali ne ;)
Pa, ko je Vlado omenil, da so Belgijci podražili membrane; nekdo "tam zgoraj" nima preveč rad dveh zobnikov?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Yeti

Ko smo ravno pri hidravliki, za dolivanje LDS, je treba bit kaj posebej pameten?
Malo ga je odteklo zaradi preperele cevke povratnega voda, zadeva sanirana, sedaj pa svetita zelena in delno oranžna lučka za nivo vozila.

zlikovski

če nimaš lexie da bi iz sistema spustil ves pritisk, bolj težko doliti pravi nivo.

Lahko pa zasilo in tudi za nadaljnje (nebo nič hudega naredi tako):
spusti ga na najnižji položaj, in nalivaj olje dokler se nebo začelo spodaj pod plastiko ki je tudi nivo kontrole olja pojavljati olje, nesme zalit spodnji del plastike končaj z nalivanjem prej preden bo prišlo do spodnje plastike (vizualno je bolj težko videt tam notri, ampak kak centimeter ali dva prej končaj z nalivanjem). Zaradi tega ker če nimaš lexie nemoreš spustit iz sistem vso olje in bi imel preveč olja.

Yeti

Ok, hvala za odgovor. Bom poskusil ugotoviti koliko ga je sploh v rezervoarju in doliti če bo potrebno.

Štromar Miki

Èe imaš premalo olja boš čutil na volanski letvi. Bolj trdo pomikanje volana in šumenje so prvi simptomi za pomanjkanje olja. Takrat je res premalo.

PogachnyK

Agrumarji pozdrav,

Na c5 so se mi sprednje cevke povratnih vodov ( tiste, ki mislim da služijo kot.neki oddušek) odšle v lovišca. Jih lahko zamenjam s nekimi običajnimi za gorivo, ali morajo biti prav namenske?

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.

L.p. Matic

andraž

Originali so zelo poceni. Nekaj nad 10 eur.

PogachnyK

Ok, potem jih bom kar naročil... Mogoče kdo ve, kako se temundelu reče? Da imava z mehanikom čim manj dela?

Hvala agrumarji

PogachnyK

ModelJT

To je komplet ja za povratek iz amortizerja. dobiš na uradnem servisu za ne velik denar. Drugače če ni ves ta konec fuč lahko tudi doštukaš s cevjo za bencin pa bo okej.
[SIGPIC][/SIGPIC]

PogachnyK

Ni cel fuč samo pri zgornjinsmrekci... Èe ga dvignem panobrnem volan se sname....

Hvala

andraž

Torej rabiš celega novega.

PogachnyK

A bi kar celega naročil?
Zdaj en povprečen mehanik znanto zamenjat, ali so kaksne cake?

Čojko

Jaz bi se zapeljal na Citroen servis to nareedit pa da še kaj spotoma pogledajo.

ModelJT

Ma to je cist simpl samo nastimati moras na luknjico na amortizerju ta kvadratni del in zapeti varovalko. Cevko pa, samo speljes do štukanja. To bi moral vsak mehanik znati zamenjati.
[SIGPIC][/SIGPIC]