C6-ka naprodaj

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:19:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

psihopat100posto

zanimljivo kak imamo različne okuse, meni osebno je tale svetla barva katastrofa, ona rjava pa še bolj, ali črna ali pa raje velur notri.:)
lp

Veloce

Zbirateljski? Sicer je lep, ampak kaj je zbirateljskega na tem avtu?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

zlikovski

Ti novi avti, zagotovo nebojo nikoli dočakali zbirateljskih let, ker jih bo elektronika pokopala.

Določeni problemi so že pri XM-u pa še ni niti približno v teh letih, pa se določeni deli elektronike neda več dobiti, če pa dobiš na odpadu, pa ni zagotovila, da to deluje, pač elektronika ima svojo življensko dobo.

Ni kaj, je lep avto.

Dr. MadMan

Èe bi imel že 3.0 V6 dizla bi bil že v moji garaži... tako pa čakamo naprej...
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Xandrej

Citat od: Dr. MadMan;139294Èe bi imel že 3.0 V6 dizla bi bil že v moji garaži... tako pa čakamo naprej...

Kaj pa je v tem 3.0 Hdi tak posebnega? 0,3s večji pospešek? Manjše emisije?

deuche

Citat od: Xandrej;139298Kaj pa je v tem 3.0 Hdi tak posebnega? 0,3s večji pospešek? Manjše emisije?

Predvsem je 3.0 tu opravičilo samemu sebi zakaj ga ne kupiti, ker ga finance žal ne prenesejo.

Lovro

Citat od: zlikovski;139273Ti novi avti, zagotovo nebojo nikoli dočakali zbirateljskih let, ker jih bo elektronika pokopala.

Tudi jaz sem še nekaj mesecev nazaj tako mislil... ampak - glede na to, da že tukaj kar nekaj forumašev šari po elektroniki svojih avtov, se bo sigurno našel kdo, ki bo kaj pametnega pogruntal, četudi ne bo kakih delov.

Včasih je folk šaril po fergazarjih, zdaj pa bo pač po čipih... ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Citat od: zlikovski;139273Ti novi avti, zagotovo nebojo nikoli dočakali zbirateljskih let, ker jih bo elektronika pokopala.

Jaz tudi ne razumem zakaj nebi bili. Treba se je poglobit v avto pa je. Xm tudi ni bav bav če hočeš vse dela kot je treba pa ni problema.

antasi

ja,sam kdo bo pa 20 let starga c6
popravlu me zanima,vsak bo reku da se ne splača:breaking_pc:
ker bo vredn jurja popravilo bo pa več vredno
na žalost:argue1:
pa tud starodobnik še dolgo ne bo,   ker bo takrat meja 40 let:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Xandrej

Ja ker ga bojo kupovali kot XM-a ljudje ki so avto zanemarli, ker ga niso bili zmožni vzdrževat in ker je bil in bo poceni se pravi, kot xm pa cx pa sta in cx in xm iskana sploh pa kaka dobra roba... Da ne govorimo o Žabi ki je tukaj v istem klubu! Žabe so stran metali sedaj pa nedobiš prave pod 15 000 jurjev... Mislim eni ste pravi asi... In sedaj ste nekateri pogruntali nekaj kar niso v 120 letni zgodovini avtomobilizma... Èe bi bil forum 1970 leta bi enako za žabo govorili. Pa to je pravi citroen pa to ni pa ono je pa ni... Jao... Še Xantija je na enaki poti. BX-e bi tudi meli pa lep mora bit... ja ni ga ker je v vmes bil za 100€ zdaj pa jih ni več ker so vse uničli... Xantio čaka enaka usoda... Me prav zanima kak jih bojo iskali čez 5 let ko bodo ene že odltimerji... Zdaj pa ti jo zjahano pa zjebano v hrbet vržejo za ceno starega tomosovega avtomatika...

deuche

Citat od: Lovro;139340se bo sigurno našel kdo, ki bo kaj pametnega pogruntal, četudi ne bo kakih delov.

Kosi se zmeraj dobijo, pa čeprav ponaredki. Èe pa še malo bolj na široko vzamemo, se obnavljajo tudi predvojne eksotike, letala, stroji itd. za katere se ne dobi ničesar in se stvari delajo butično iz nule.

Bolj je problem to kar pravi Xandrej, da v potrošniški naravnanosti kmalu ne bodo avti več dočakali 10 kaj šele 30let. Starih atov/nedeljskih voznikov zmankuje, zato, bi pa morali mejo oldija znižat vsaj na 20let.

zlikovski

@Lovro in Xanderj, jaz se nebi popolnoma strinjal s tem.
Določne stare elektro elemente ne dobiš, ker so drugačnih dimenzij, in že sama pritrditev na ploščico je skoraj nemogoče, ker so nekateri deli pred lotanjem, z specialnim lepilom, ki je hkrati lot, dan gor na ploščo, in ko gre to vseskup čez peč se to stopi in točno pricina na pozicijo.
Novi kondenzatorji so v velikosti šibične glavice celo še manjši, če nimaš dober postopek lotanja ga v momentu pregreješ. Z leti pa tudi dobiti točno določeni tip čipa.
Zraven tega pa ugotoviti, kateri del je crkno.

Primer:

visar

Kar se lotanja tiče bo vsak dan lažje. Tudi sam sem bil dolgo časa tega mnenja sedaj pa so postaje za lotanje SMD-jev že v sprejemljivem rangu.
Vsekakor pa se strinjam s tabo Zlikovski, saj bo čedalje težje dobiti ustrezne čipe, še posebno pa bo problem s programi ki so naloženi v razne mikrokontrolerje.
______/\\______
______/\\______

Lovro

Citat od: visar;139419Vsekakor pa se strinjam s tabo Zlikovski, saj bo čedalje težje dobiti ustrezne čipe, še posebno pa bo problem s programi ki so naloženi v razne mikrokontrolerje.

Taprav se je oglasu... Kolikor vas poznam, boste to slej ko prej vse znali zimprovizirat, da bodo avti spet delovali ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

ja imaš prav če posveti lučka za napako jo pač odstraniš :-)
______/\\______
______/\\______