Homologacija zimskih gum 195/65 R15

Začel/a alesa, Oktober 20, 2009, 05:40:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

grande

@garac: torej vas ima večina navedeno samo eno dimenzijo pnevmatik v homologaciji?

ursus

Ampak tale Citroen ma res čudne fore.Za moj GP so možne samo ene dimenzije gum in platišč.Kolega ima pa homologirane tri verzije dimenzij(od15-17 col).Zavorni koluti s čeljustmi so enaki na obeh avtomobilih,tudi motorja in oprema sta enaka!Drugačna je samo koda avtomobila.Uradno od Citroena ne dobim "soglasja" za drugo dimenzijo.In tudi z garancijo znajo biti problemi,če bi sam kaj "mutil" z nedimenzioniranimi alu felgami in TUV certifikatom.!!
Pa bi rad dal gor samo ožje zimske gume z jeklenimi platišči in nič več.Živim pač v kraju ,kjer veliko vozim po nespluženih klancih.
Èe bi prej vedel za tak mišmaš okoli dimenzij pnevmatik me Citroen ne bi videl med svojimi...:emot60:

bramar

Sam imam v homologaciji zapisane tudi 3 dimenzije gum. Res pa je, da sem pri naročilu g.picasso-ja naročil večje feltne in seveda stem tudi gume. Morda je kakšen "hakeljc" v tem? Ne vem ...

ursus

Včeraj govoril z glavnim uvoznikom in po preverjanju homologacijske številke in številke vozila je bilo ugotovljeno,da je res možna samo ena dimenzija.Šlo naj bi za t.i. varčno verzijo vozila,kjer naj bi bili vsi možni senzorski indikatorji nastavljeni točno na določeno dimenzijo pnevmatik?Toleranca je baje samo 0.5% in jo vsaka druga dimenzija gum preseže.Vračunan naj bi bil samo zmanjšan obseg gume zaradi obrabe.
 J**at ga ,tako je .No saj se tolažim,da sem ob nakupu te serije C4GP dobil res "nenormalen" popust na redno ceno.
In res je pravi šparovček s pov.porabo 5,2 v prvih 10kkm.Ali je tu pomembnejša verzija vozila ali moj način vožnje pa končno niti ni važno...
Zdaj pa v nabavo novih Miškolink Alpine4:emot169:

šafla

Hm?
Ob nakupu avta letos sem dobil tudi darilo,. odločil sem se za platišča. Ponudili so mi 15", čeprav v homologaciji je samo ena dimenzija - 215/55R16.
Res je, da so gume 215/65R15 občutno dražje...
Èe prav zastopim, moram poleg platišč dobiti tudi nekakšno potrdilo (certifikat) o primernosti platišč za mojega C4 picassoja? S tem potrdilom in montiranimi gumami na tehničnih pregledih potem vpišejo dimenzijo  v homologacijo?

Tisto o 0,5% toleranci pri nastavitvah senzorjev... :argue1:... pomoje je med novo letno in izrabljeno letno večja razlika (recimo v premeru 643mm : 633mm = 1,5%)? 215/55R16 : 205/65R15 = 0,7%!

tilen2009

Pozdravljeni!

Jst imam spet eno vprašanje, in sicer: ali je možno na C4 GP homologirat zimske gume 205/55/16 83V na original jeklena platišča, na katerih je guma 215/55/16 93V?

Hvala in lp!

Tilen

garac

NE NE in NE, na original platišča pač NE, pa tudi obseg ne bo pravi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tilen2009

@garac:

bi te lahko prosil, da mi obrazložiš zakaj ne, oz. zakaj bi bil obseg zmanjšan?

Hvala!

garac

ker je oznaka 75/70/65/60 itd procent od širine in 60% od 215 je > kot 60% od 205 ane? Najbrž bi potem rabil 205/60, sicer pa preveri na netu obstaja kup kalkulatorjev, ki ti takoj izračunajo katere dimentije so identične tvoji, tudi na forumu so v temah linki do teh kalkulatorjev
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Zaradi tega ker je 215 guma ima večji obseg kot 205 guma... Simpl ko pasulj! Razlika je 1.7 procenta... Na kaki osnovi pa to homologiraš pa mi ni lasno oz. kje boš dobil papirje da je ta mera gum primerna za tvoj avto...

Pa ni mi jasno kupujete avte za 20 000 jurjev pa pol ni za gume ki jih imate najmanj 4 leta za te 4 mesece na leti pri normalni vožnji... Svaka čast pa brez zamere.

tilen2009

@xandrej:

Spet ista pesem: Pa ni mi jasno kupujete avte za 20 000 jurjev pa pol ni za gume ki jih imate najmanj 4 leta za te 4 mesece na leti pri normalni vožnji... Svaka čast pa brez zamere.

Zamere nobene ne bo. Drugače pa to sprašujem, ker sem letos menjal avto in so mi ostale super zimske gume od prejšnjega avta in mi jih je škoda. Ok? Pač sem hotel ubrati cenejšo pot. Ok?

Pa hvala vsem in lp.

garac

Tilen, probaj jih prodat in kupit druge, izgubil boš pa seveda, ampak žal drugače ne gre
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

Samo pri sebi sem razmišljal meni je itak vseeno kdo se s čem vozi pa kak dokler ne ogroža mene. Se pa danes gume lahko prodajo pa se mogoče druge kupijo pa vseeno ga najebemo finančno ampak tako je naravnan svet in sistem...

Xandrej

Gum ko dreka!

Samo v iskalnik na avtonetu vpiši 215 55 R16 pa je tega 9 strani!

tilen2009

Itak ne bo druge kot prodat, sam škoda jih je, na Cromi so mi super služle. Meni sam ni tole okol obsega jasno. A je mišljeno prav kot obseg (kot pri mat. krogu) ali kot tekalno površino? Malo imam mentalne blokade zaradi prehlada. :)